Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ПТП кои е прав и кои крив???

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ПТП кои е прав и кои крив???

написаха ми акт за необяснимо нарошение и то според мен колеги кажете си смението мже би и аз несъм прав но според мен е необяснимо то че ще го обжалвам е едно на ръка но дали ще има резултат, та спрял съм на паркинг зад мен е ЕДНОПОСОЧНА улица с маркировка и със знаци тругнах да излизам от паркинга с задницата се изнасям поглеждам на ляво от където е разрешено влизането и карането по улицата няма коли давам назад и камион ме удря влязал е в улицата и кара в насрещното а улицата е еднопосочна (добре че бях с служебната кола) колата задницата стана на консерва и полицаите като доидоха ми писаха на мен акт трябвало като връщам назад да гледам и в двете посоки питах ги защо като улицата е еднопосочна и гледам в посоката на движение казаха ми че така било по закон а на другия участник нему писаха акт още немога да си го обясня това поне ми казаха че акта ще е минимален без точки но се пак!!?

Колега, разделяй ги тия изречения.Така както си го описал, би трябвало и камионът да е с акт щом е идвал срещу знака.
    преди - TIPO
    сега - VOLVO XC60

Коментар

Редактирай си поста,че много правописни грешки имаш.Съди ги до дупка.Прав си според мен.Този който се е движил в насрещната улица е в нарушение,а не ти.Аз също като теб се оглеждам на еднопосочни,само от там откъдето по право трябва да идват колите.И не само аз,а и много други шофери.
      Fiat Tipo
      Corsa b комби !

Коментар

според мен си прав колега, най-малкото и на онзи трябва да му праснат акт, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, аз не разчитам на това, че е еднопосочна дадена улица и се оглеждам винаги отвсякъде по 2 пъти преди да премина през кръстовище, успех пожелавам, търси си правата

Коментар

В такъв случай за всеки случай е трябвало да кажеш че не си давал на заден, а си влизал в паркинга, и камиона не е спрял и те е ударил.......е тогава вече нямаше как да ти пишат акт, макар че тия скапаняци реално закона им дава право да си измислят каквото им кефне и да те оставят после да се оправяш сам......
          Alfa 156 2.0 TS
          Alfa 156 20VTurbo
          Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
          Locost TF1 3.0V6

Коментар

В еднопосочна улица забранено ли е двжение назад? Ако този камион се движи правилно по посоката на движение, но назад, ситуацията не е ли същата? Според мен (без да съм проверил), ти си виновен за птп, а камионът е в нарушение в забранена улица. А ти там си му бил отдясно, регулирано ли е това кръстовище? Камионът не ти ли е отнел предимство по този начин??? Обжалвай!

Коментар

По закон извършващият маневрата е отговорен за безопасното и завършване.
              Steliyan's Life!
              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                Мда така е, но според мене е трябвало и на водача на камиона да има акт.
                Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
                Ex.Opel Astra

Коментар

z_sutrov написа:
                  jenshen73 написа:
                  Мда така е, но според мене е трябвало и на водача на камиона да има акт.
                  За това - не оспорвам. Важен е казуса - дали на колегата правомерно са му написали акт - според мен - да.
                  Steliyan's Life!
                  FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                    Това е напълно вярно!Единственият вариянт да се отървеш е да кажеш че си се огледал в двете посоки и е било чисто.При започване на маневрата камионът е дошъл с голяма скорост.Но уви!!!Акта ти е основателен,и неможеш да го обориш, за съжаление !
                    Fiat Marea 1.9 JTD

Коментар

Аз до колкото разбирам, колегата излиза от нормална улица в еднопосочна улица на заден ход, по която се е движил камион в обратната на разрешеното посока, съответно той не е погледнал в тази посока и катастрофата е факт.

Коментар

Airfan написа:
                        Аз до колкото разбирам, колегата излиза от нормална улица в еднопосочна улица на заден ход, по която се е движил камион в обратната на разрешеното посока, съответно той не е погледнал в тази посока и катастрофата е факт.
                        Излиза от паркинг.Няма значение че улицата е еднопосочна ,трябва да осигури безопасността на маневрата "движение на заден ход".
                        Fiat Marea 1.9 JTD

Коментар

Заболя ме главата след първия ред и се отказах да чета нататък. То бива да направиш някоя правописна грешка, ама това писане е нЕмам думи
                          Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                          ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

a4kata71 написа:
                            Airfan написа:
                            Излиза от паркинг.Няма значение че улицата е еднопосочна ,трябва да осигури безопасността на маневрата "движение на заден ход".
                            Ами то трябва и камиона де не се движи в насрещното движение. Двуяко е... Ти като се вливаш в някой път с предимство надясно, оглеждаш ли се и на дясно за автомобили?

Коментар

Жоро, и към небето гледам, че не е ясно кой от коя книжарница си е взел книжката за колата.
                              Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                              (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                              Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Working...
                              X