написаха ми акт за необяснимо нарошение и то според мен колеги кажете си смението мже би и аз несъм прав но според мен е необяснимо то че ще го обжалвам е едно на ръка но дали ще има резултат, та спрял съм на паркинг зад мен е ЕДНОПОСОЧНА улица с маркировка и със знаци тругнах да излизам от паркинга с задницата се изнасям поглеждам на ляво от където е разрешено влизането и карането по улицата няма коли давам назад и камион ме удря влязал е в улицата и кара в насрещното а улицата е еднопосочна (добре че бях с служебната кола) колата задницата стана на консерва и полицаите като доидоха ми писаха на мен акт трябвало като връщам назад да гледам и в двете посоки питах ги защо като улицата е еднопосочна и гледам в посоката на движение казаха ми че така било по закон а на другия участник нему писаха акт още немога да си го обясня това поне ми казаха че акта ще е минимален без точки но се пак!!?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ПТП кои е прав и кои крив???
Collapse
X
-
Редактирай си поста,че много правописни грешки имаш.Съди ги до дупка.Прав си според мен.Този който се е движил в насрещната улица е в нарушение,а не ти.Аз също като теб се оглеждам на еднопосочни,само от там откъдето по право трябва да идват колите.И не само аз,а и много други шофери.Fiat Tipo
Corsa b комби !
Коментар
-
nedialk00
според мен си прав колега, най-малкото и на онзи трябва да му праснат акт, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, аз не разчитам на това, че е еднопосочна дадена улица и се оглеждам винаги отвсякъде по 2 пъти преди да премина през кръстовище, успех пожелавам, търси си правата
Коментар
-
В такъв случай за всеки случай е трябвало да кажеш че не си давал на заден, а си влизал в паркинга, и камиона не е спрял и те е ударил.......е тогава вече нямаше как да ти пишат акт, макар че тия скапаняци реално закона им дава право да си измислят каквото им кефне и да те оставят после да се оправяш сам......Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
В еднопосочна улица забранено ли е двжение назад? Ако този камион се движи правилно по посоката на движение, но назад, ситуацията не е ли същата? Според мен (без да съм проверил), ти си виновен за птп, а камионът е в нарушение в забранена улица. А ти там си му бил отдясно, регулирано ли е това кръстовище? Камионът не ти ли е отнел предимство по този начин??? Обжалвай!
Коментар
-
По закон извършващият маневрата е отговорен за безопасното и завършване.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
z_sutrov написа:jenshen73 написа:По закон извършващият маневрата е отговорен за безопасното и завършване.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:По закон извършващият маневрата е отговорен за безопасното и завършване.Fiat Marea 1.9 JTD
Коментар
-
Airfan написа:Аз до колкото разбирам, колегата излиза от нормална улица в еднопосочна улица на заден ход, по която се е движил камион в обратната на разрешеното посока, съответно той не е погледнал в тази посока и катастрофата е факт.Fiat Marea 1.9 JTD
Коментар
-
a4kata71 написа:Airfan написа:Аз до колкото разбирам, колегата излиза от нормална улица в еднопосочна улица на заден ход, по която се е движил камион в обратната на разрешеното посока, съответно той не е погледнал в тази посока и катастрофата е факт.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар