Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

От българско по-българско

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

S_BANKOV написа:
    ele написа:
    S_BANKOV написа:
    АМи начисляват ти го щото си краен потребител на услугата, и защото си физическо лице нямащо право на възстановяване и/или прихваще. - Това е по закон ....
    Глупости. Физическите лица също могат да се регистрират по ДДС по законовия ред, а има юридически лица, които не са регистрирани по ДДС. Мобилният оператор не може да дарява ДДС, щото ДДС не е на мобилния оператор, а на държавата.
    Душа, пак си бързала да се направи ша компетентна преди да прочетеш какво е написано, ще те помоля да наблегнеш на думичката НЯМАЩО ПРАВО.И в какъв смисъл го обясни това за регистринаните и не регистрираните по ДДС не хванах. Ама ти сигурно по- добре ги знаеш нещата за регистрираните по ЗДДС. Пък аз физически лица и юридически лица регистрирани по ЗДДС и ЗКПДО де да съм виждал, ще хвана да се огледам утре.
    Ако може да не ме душостваш. Не знам кой е прави на компетентен без да е. Физическо лице може да си приспада ДДС ако е регистрирано, както и юридическо поема ДДС-то, ако не е регистрирано по ДДС, разбира се при определени условия. Аз не знам не можах да чатна ти за какво го споменаваш това, след като няма никаква връзка, пък и подвеждаш хората със "знанията" си. Освен това няма такова нещо, като регистриран ЗКПО :D Ако мислиш да се заяждаш, не си познал.
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Абе хора ... аз знам, че такъв е закона, но някак не е справедливо и това е толкова очевидно. Знам, че и операторите ще си приспаднат някаква такса за тези смс-и. Иска ми се да има някакъв начин когато някой е съгласен да дари 1 лев на някого който е в беда , то да получи 1 лев. А най-добрия вариант на никого да не му се налага да чака на милостта на друг!
      BRAVA 1.9 JTD 105 STEEL

Коментар

elе, извинявай че подложих на съмнение способностите ти да тълкуваш закони, извинявай.Ама да знаеш "Не си права"Само да питам какво работиш, говоря сериозно без да се заядам.
        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
          elе, извинявай че подложих на съмнение способностите ти да тълкуваш закони, извинявай.Ама да знаеш "Не си права"Само да питам какво работиш, говоря сериозно без да се заядам.
          Прав си, не съм, седнала съм Работя парички Иначе съм съгласна, че не е редно да се начислява ДДС, както не е редно да се начислява върху детски дрехи, книги и някои други стоки... За съжаление това е законът. Аз не виждам нищо лошо в това да се премахне ДДС за дарения. И без това законът е доста строг от няколко години за това кои пари са дарение, а не доста разпусна, както беше преди.
          Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Отива жената вчера да пазари в аптеката и аптекарката усилено и навира да купи Витамин Ц детски на промоция с някаква там смотана играчка. Жената ми не взела щото си имаме витамин Ц. Днеска гледа - то било същия дето вчера го изловиха че е фалшив.Сега, да ходя ли да почупвам аптеката? Няма, щото не ми е в характера, но съм просто потресен какви хора има.

Коментар

ls1 написа:
              Отива жената вчера да пазари в аптеката и аптекарката усилено и навира да купи Витамин Ц детски на промоция с някаква там смотана играчка. Жената ми не взела щото си имаме витамин Ц. Днеска гледа - то било същия дето вчера го изловиха че е фалшив.Сега, да ходя ли да почупвам аптеката? Няма, щото не ми е в характера, но съм просто потресен какви хора има.
              Потресен съм!И това при положение ,че е за деца.Аз ако съм на теб ще се обадя на някоя местна медия и заедно ще идем да си пазарим таквиз витаминчета с играчка.После и жалба където трябва.
              FIAT FORUM BULGARIA
              Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Какви медии при положение че вчера излезе шефа на съюза на фармацевтите и каза че те за такова изтегляне от пазара още не знаят, не е дошла заповедта до тях. Аптекарката го продава законно, друг въпрос е че прекрасно знае (но неофициално), че на следващия ден ще и го изземат. Тука става дума за морал, не е въпроса аз да я дебна, въпроса е човек да е достатъчно човек и когато стане такова нещо да каже ’майната им на парите’, а не да го прехвърля на здравето на детето ми. Еееее, ама то, видите ли, проблема бил че е водичка, не че е вредно...чиста съвест.

Коментар

Чакай сега.В предният пост пишеш ,че е фалшив.При това положение едва ли трябва да се продава.За това и съвета ми е такъв.Ако беше споменал ,че не баш фалшив и се продава законно съвета ми едва ли щеше да е подобен.Замисли се и за другият аспект на нещата.Пример:Работиш в някоя аптека.Шефа ти е заредил някакво количество от тоя същият витамин Ц. Вечерта вижда репортажа,и на другият ден ти пуска заповед да го предлагате на клиентите.Избора ти е или да го предлагаш или да получиш мъмрене ,че и понякога и по лоши последствия.Ти какво би сторил?Всичко това при положение ,че витамина не е вреден,а безполезен.
                  FIAT FORUM BULGARIA
                  Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

А да ги питаш, за какво въобще са заредили такова витамин Ц . То само при вида му ще се откаже човек, да работи с такъв продукт.
                    00' Bravo 105 JTD

Коментар

nikolce написа:
                      А да ги питаш, за какво въобще са заредили такова витамин Ц . То само при вида му ще се откаже човек, да работи с такъв продукт.
                      Е то по тая логика и салам от магазина на трябва да си купува човек.
                      FIAT FORUM BULGARIA
                      Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Сега ще ти обясня.Значи в агенция някаква държавна постъпва сигнал, че витамин Ц еди какъв си е фалшив. Агенцията го изследва и установява че съдържанието на витамин ц не е 2мл а е 0.5мл. При което издава заповед да се изтегли от аптеките. Медиите гръмват с новината, излъчват интервюта с шефа на агенцията който казва да, така е. Заповедта се печата, всички аптекари са чули за какво иде реч, но още не са получили официално прошнурованата заповед. Това го знам щото по същото време излъчват интервю с шефа на съюза на фармацевтите който казва да, знаем, ама още нямаме заповедта. В тоя момент моята жена влиза да пазари лекарства и почват да и навират витамина, до такава степен че тя прибирайки се ми вика "абе таз в аптеката какво толкова ми го навира тоя витамин". Пък ако мислиш, че аптекарката не е в час за тая новина...наивно е. Ей така и хрумва на нея че трябва спешно да продаде витамина. Според мен всяко лекарство което не си отговаря на надписа на опаковката е фалшиво. Щото можеше детето ми да е болно и да му давам водичка вместо лекарство без да знам, нали така?

Коментар

Аз пък не мога да разбера каква ти е далаверата да фалшифицираш нещо, което струва толкова малко!? Разбирам да направиш менте айфон, ама витамин C
                          Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                          ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

dikanio написа:
                            Аз пък не мога да разбера каква ти е далаверата да фалшифицираш нещо, което струва толкова малко!? Разбирам да направиш менте айфон, ама витамин C
                            4 пъти по-ниска себестойност, 4 пъти по-високи печалби...Като продадеш витамин С на обща стойност вместо 500.000 за 2.000.000 лв, ето ти печалбата... Ако ти се вижда малка - дай ми само 10% от нея

Коментар

ls1 написа:
                              Сега ще ти обясня....................Според мен всяко лекарство което не си отговаря на надписа на опаковката е фалшиво. Щото можеше детето ми да е болно и да му давам водичка вместо лекарство без да знам, нали така?
                              И се получава парадокса,че хем за теб е фалшиво,ама хем не е фалшиво, според държавата.Та да се върнем пак на съвета ми.Нека една медия да раздуха ,че в тази аптека умишлено и съзнателно ти предлагат подобно "лекарство",па да видим с колко процента ще и спадне клиентелата на тази аптека и дали втори път ще им мине подобна идея през ума.Ако никой не сигнализира те могат да си го продават още седмица,още месец.А твоят сигнал може да прекрати тази порочна практика.
                              FIAT FORUM BULGARIA
                              Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Уф, не ме разбираш...Лекарството е фалшиво по всички закони и нормативи. Едно лекарство не си ли отговаря на опаковката значи е фалшиво, по всички закони и регулации. Обаче процедурата по изтегляне иска няколко часа, да се напише, да се подпечати, да се разпрати и т.н. И това взема половин ден. През този половин ден аптекарката знае че заповедта пътува към нея, но докато не я получи е въпрос на неин морален избор дали да ми продаде лекарството или не. Нейния избор, абсолютно законен в тези няколко часа докато получи заповедта, е да ни навира и препоръчва това лекарство. Казах абсолютно законен и затова няма смисъл да викам медия. Но според мен е силно неморален тоя избор.Днес аптекарката чинно е изпълнила получената тази сутрин заповед и е изтеглила лекарството от продажба. Колко от него е пробутала вчера за половин ден нея не я касае, щото тя законно е чиста. И все пак нещо в мен иска да създаде работа на зъболекаря и.

Коментар

Working...
                                X