ls1 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
От българско по-българско
Collapse
X
-
Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
-
Откъде да знам какво е решението? Затова питам.А това което ти предлагаш не е решение защото не може да се приложи при нас. Да речем шефа на паркинги и гаражи паркира неправилно, твоя глобяващ ще го глоби ли? Живеем в държава на принципа "ти мене уважаваш ли ме" и критерия не е ето, направил си грешка, плати си, ами е ето, направих грешка, ама не е грешка щото съм голямата работа, а ако не си съгласен ще ти стъжня живота, и на жена ти, и на фирмата ти, и моя кръстник ще си го премери с твоя. Това е истината. Да не би сега да няма глоби и закони? Освен това тези неща за които говориш са върха на айсберга. Примерно движиш документи за строителство и в общината си чешат чесалата щото те зор нямат. И тях ли ще глобиш? Държавата закъснява с години в плащанията си, и нея ли ще глобиш? Във Варна някой взема едни пари и асфалтира десетки стотици трилиони квадрати асфалт, ужким, него как ще глобиш? Като казваш решения, кажи такива дето са осъществими. То и аз искам от чешмата да тече от единия кран кинти от другия талцид и само иху аху ама не става нали?
Коментар
-
jenshen73 написа:Доказано е, че на нашият народ ако не му бръкнеш в джоба - не се и замисля и пак повтаря нарушението.Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
За пътното и билбордовете...Най-евтиният наем, който съм намерил досега за билборд 3х4 е 75 ЕВРО на месец, при това ако сключиш договор за минимум 1 година (което прави 900 ЕВРО на година). За пътното просто нямам думи... там цари такъв ХАОС, такова БЕЗХАБЕРИЕ и такава НЕКАДЪРНОСТ, че свят да ви се завие.Поради служебни ангажименти, свързани със съдебни ексертизи, често ми се налага да искам информация от тях за определени участъци, дали е имало или не към определена дата еди къде си еди какъв си знак и подобни неща.... Там няма НИКАКЪВ регистър на поставените пътни знаци. Нещо, което наистина ме удиви! Пазят някакви протоколи за монтирани пътни знаци по искане на КАТ, но това са не-повече от 10% от всички знаци. Никой не можа да ми каже към определена дата на един участък дали е имало знак или не. Аз лично знам, че е имало, щото всеки ден минавам от там, но ми трябваше документ за пред съда... е не можаха да ми кажат... почнаха се едни телефонни разговори с "човека, дето монтирал знаците", почнаха да търсят някаква имагинерна тетрадка, в която уж били записвали кога слагат или махат даден знак, но така и не я намериха... Сигурен съм, че е така и в останалите областни управления... и не само там...Все повече ми харесва примера на Грузия:Уволнение на ВСИЧКИ полицаи в един ден, и назначаване на съвсем нови хора
Коментар
-
Аз пък искам да помрънкам за това:
DMS BEDSTVIE на номер 17 777(за абонати на трите мобилни оператора на територията на страната).Цената на дарителски SMS е 1,20 лв. с ДДС.ей това ДДС ме яде мен,защо трябва да се начислява? Някой ако е по на ТИ с нещата нека да ми обясни, че мира не ми даваBRAVA 1.9 JTD 105 STEEL
Коментар
-
АМи начисляват ти го щото си краен потребител на услугата, и защото си физическо лице нямащо право на възстановяване и/или прихваще. - Това е по законОт морална гледна точка, полужението е съвсем друго, но то не важи за Р. АБСУРДИСТАНИначе решението е мобилния оператор да дари ДДС-то за каузата.Ти сега искаш за едно наводнение да сменят данъчните закони, тъй ли разбирам?Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
S_BANKOV написа:АМи начисляват ти го щото си краен потребител на услугата, и защото си физическо лице нямащо право на възстановяване и/или прихваще. - Това е по законОт морална гледна точка, полужението е съвсем друго, но то не важи за Р. АБСУРДИСТАНИначе решението е мобилния оператор да дари ДДС-то за каузата.Ти сега искаш за едно наводнение да сменят данъчните закони, тъй ли разбирам?Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:Причината е, че даренията не са освободени от ДДС и следователно такъв се начислява.
Коментар
-
Ей затова като казват, че демокрацията трябва да е съобразена с местната народопсихология - вероятно са прави.АКО всички спазват законите, и АКО има наистина строг контрол на спазването им и АКО има наистина сериозни наказания на всички, които ги нарушават (без значение дали е Хасан от Столипиново, Иван от Бургас или Картофа от Самоков, или господин Стаматов от Министерството) - тогава може и да стане работата... само че прекалено много АКО се събраха...Затова и казах, че това не може да е моята държава.Щото НИКОГА няма да стане такава, каквато я искам.Има два изхода от ситуацията - или си взима човек дърмите и отива в Цивилизацията, или остава тук и малко по малко става като всички останали. И аз съм от вторите засега, и ще правя като тях.Поздрав за всички с една показателна песен:http://www.youtube.com/watch?v=niA5HEDg_AA
Коментар
-
Е...! Аз, съм от първите, но и тук хората са си хора и ако има някаква хитринка да спестят от данъци я използват. Друг е въпроса , че държавата се е погрижила и се грижи за спокойствието на поданиците си. Направо ме изумяват с каква педантичност се контролира всичко. Също така не мога да се начудя и на българите който сме тук, колко сме примерни, прилежни и съвестни. Какво пречи да сме такива и в България ?Сигурно е от Бълканския въздух!?BRAVA 1.9 JTD 105 STEEL
Коментар
-
ele написа:S_BANKOV написа:АМи начисляват ти го щото си краен потребител на услугата, и защото си физическо лице нямащо право на възстановяване и/или прихваще. - Това е по закон ....Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар