Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

От българско по-българско

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ls1 написа:
    Не мисля че това е решение.
    Добре, какво е според теб решението? Доказано е, че на нашият народ ако не му бръкнеш в джоба - не се и замисля и пак повтаря нарушението. Каквото и да е. Не можем само да искаме, но да не даваме нищо. Мои близки приятели се изнесоха в Канада и ми казват "тук всичко е уредено, но данъците са 40% от доходите и всичко се плаща". Пред къщата му, на тротоара или около него - не може да си оставя колата. Не може да си остави и чакъл, киреч, строителни материали или отпадъци. Ливадата в предния му двор трябва да е като на всички останали край него. Не може да паркира къде му кефне - или си плаща яко. Ако пък случайно иска куче - го ваксинира, води го на профилактични прегледи, а ако случайно кучето му свърши голямата работа нейде - той я прибира и си я носи с него до най-близкия контейнер. Ако пресече неправилно - плаща глоба. Ако кара без колан - плаща глоба. Ако кара без застраховка - влиза в затвора. А тук? Ако направи което и да е от горепосочените - ще мрънка в някой форум, че са му написали фиш за 20лв. или дори ще се похвали, че е карал без колан и го е сложил точно пред куките. Имаме твърде много права, а задълженията, колкото и малко да са - не искаме да ги спазваме, защо?
    Steliyan's Life!
    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Основният проблем при нас е нееднаквото прилагане на законите, затова всеки иска да мине метър. Всичко друго е чесане на разни работи...
      Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Откъде да знам какво е решението? Затова питам.А това което ти предлагаш не е решение защото не може да се приложи при нас. Да речем шефа на паркинги и гаражи паркира неправилно, твоя глобяващ ще го глоби ли? Живеем в държава на принципа "ти мене уважаваш ли ме" и критерия не е ето, направил си грешка, плати си, ами е ето, направих грешка, ама не е грешка щото съм голямата работа, а ако не си съгласен ще ти стъжня живота, и на жена ти, и на фирмата ти, и моя кръстник ще си го премери с твоя. Това е истината. Да не би сега да няма глоби и закони? Освен това тези неща за които говориш са върха на айсберга. Примерно движиш документи за строителство и в общината си чешат чесалата щото те зор нямат. И тях ли ще глобиш? Държавата закъснява с години в плащанията си, и нея ли ще глобиш? Във Варна някой взема едни пари и асфалтира десетки стотици трилиони квадрати асфалт, ужким, него как ще глобиш? Като казваш решения, кажи такива дето са осъществими. То и аз искам от чешмата да тече от единия кран кинти от другия талцид и само иху аху ама не става нали?

Коментар

jenshen73 написа:
          Доказано е, че на нашият народ ако не му бръкнеш в джоба - не се и замисля и пак повтаря нарушението.
          Но за жалост все още не е доказано какво трябва да се направи или да се бръкне на държавата, за да се замисли и тя, и да не си нехае тя по един и същи начин вече 20 години преход......нещата винаги имат различна гледна точка........вземи питай твойте познати в Канада, кво става като се разболеят да речем и трябва да идат да ползват медицинска помощ.......тогава ще разбереш защо има смисъл да ги плащат тия пари........а тука хем плащаш, хем към пациента се проявява пълна незаинтересованост(освен към парите му)........най - голямото мерило за качеството на една държава е начина по който тя се грижи за здравето на поданиците си.......добре поне че сми издържлив народ......
          Alfa 156 2.0 TS
          Alfa 156 20VTurbo
          Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
          Locost TF1 3.0V6

Коментар

За пътното и билбордовете...Най-евтиният наем, който съм намерил досега за билборд 3х4 е 75 ЕВРО на месец, при това ако сключиш договор за минимум 1 година (което прави 900 ЕВРО на година). За пътното просто нямам думи... там цари такъв ХАОС, такова БЕЗХАБЕРИЕ и такава НЕКАДЪРНОСТ, че свят да ви се завие.Поради служебни ангажименти, свързани със съдебни ексертизи, често ми се налага да искам информация от тях за определени участъци, дали е имало или не към определена дата еди къде си еди какъв си знак и подобни неща.... Там няма НИКАКЪВ регистър на поставените пътни знаци. Нещо, което наистина ме удиви! Пазят някакви протоколи за монтирани пътни знаци по искане на КАТ, но това са не-повече от 10% от всички знаци. Никой не можа да ми каже към определена дата на един участък дали е имало знак или не. Аз лично знам, че е имало, щото всеки ден минавам от там, но ми трябваше документ за пред съда... е не можаха да ми кажат... почнаха се едни телефонни разговори с "човека, дето монтирал знаците", почнаха да търсят някаква имагинерна тетрадка, в която уж били записвали кога слагат или махат даден знак, но така и не я намериха... Сигурен съм, че е така и в останалите областни управления... и не само там...Все повече ми харесва примера на Грузия:Уволнение на ВСИЧКИ полицаи в един ден, и назначаване на съвсем нови хора

Коментар

Аз пък искам да помрънкам за това:

DMS BEDSTVIE на номер 17 777(за абонати на трите мобилни оператора на територията на страната).Цената на дарителски SMS е 1,20 лв. с ДДС.ей това ДДС ме яде мен,защо трябва да се начислява? Някой ако е по на ТИ с нещата нека да ми обясни, че мира не ми дава
              BRAVA 1.9 JTD 105 STEEL

Коментар

АМи начисляват ти го щото си краен потребител на услугата, и защото си физическо лице нямащо право на възстановяване и/или прихваще. - Това е по законОт морална гледна точка, полужението е съвсем друго, но то не важи за Р. АБСУРДИСТАНИначе решението е мобилния оператор да дари ДДС-то за каузата.Ти сега искаш за едно наводнение да сменят данъчните закони, тъй ли разбирам?
                Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

не е само едно наводнение, за съжаление! постоянно има някаква подобна кампания...
                  BRAVA 1.9 JTD 105 STEEL

Коментар

S_BANKOV написа:
                    АМи начисляват ти го щото си краен потребител на услугата, и защото си физическо лице нямащо право на възстановяване и/или прихваще. - Това е по законОт морална гледна точка, полужението е съвсем друго, но то не важи за Р. АБСУРДИСТАНИначе решението е мобилния оператор да дари ДДС-то за каузата.Ти сега искаш за едно наводнение да сменят данъчните закони, тъй ли разбирам?
                    Глупости. Физическите лица също могат да се регистрират по ДДС по законовия ред, а има юридически лица, които не са регистрирани по ДДС. Мобилният оператор не може да дарява ДДС, щото ДДС не е на мобилния оператор, а на държавата. Причината е, че даренията не са освободени от ДДС и следователно такъв се начислява.
                    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

не е честно!!!
                      BRAVA 1.9 JTD 105 STEEL

Коментар

ele написа:
                        Причината е, че даренията не са освободени от ДДС и следователно такъв се начислява.
                        Е там е проблема де... Аз дарявам пари на някой в нужда, да речем 100 лв... държавата ми прибира още 20 лв. т.е. аз давам 120 лв.Този някой, с парите купува да речем храна за пострадали - отива в магазина, и с тях купува храна за 100 лв С ДДС, от които 83.34 лв са за храната, а държавата прибира още 16.66 лв.Тоест, ако аз искам да помогна на някой, държавата ей така, щото не си е свършила работата и се е случило нещастие, ще прибере общо 36.66 лв от цялата сума. Това НЕ МОЖЕ да бъде моята държава! НЕ МОЖЕ.(Бях го написал по-грубо, но реших да ви го спестя...)

Коментар

Деяне, я си представи че за дарения няма ДДС. Каквито сме изобретателни всички щяхме я да даряваме, я да получаваме помощ. Една дупчица направи в закона и всички ще се промушат прз нея. Пък е имало случаи държавата да компенсира събраното ДДС при такива акции като дари същата сума.

Коментар

Ей затова като казват, че демокрацията трябва да е съобразена с местната народопсихология - вероятно са прави.АКО всички спазват законите, и АКО има наистина строг контрол на спазването им и АКО има наистина сериозни наказания на всички, които ги нарушават (без значение дали е Хасан от Столипиново, Иван от Бургас или Картофа от Самоков, или господин Стаматов от Министерството) - тогава може и да стане работата... само че прекалено много АКО се събраха...Затова и казах, че това не може да е моята държава.Щото НИКОГА няма да стане такава, каквато я искам.Има два изхода от ситуацията - или си взима човек дърмите и отива в Цивилизацията, или остава тук и малко по малко става като всички останали. И аз съм от вторите засега, и ще правя като тях.Поздрав за всички с една показателна песен:http://www.youtube.com/watch?v=niA5HEDg_AA

Коментар

Е...! Аз, съм от първите, но и тук хората са си хора и ако има някаква хитринка да спестят от данъци я използват. Друг е въпроса , че държавата се е погрижила и се грижи за спокойствието на поданиците си. Направо ме изумяват с каква педантичност се контролира всичко. Също така не мога да се начудя и на българите който сме тук, колко сме примерни, прилежни и съвестни. Какво пречи да сме такива и в България ?Сигурно е от Бълканския въздух!?
                              BRAVA 1.9 JTD 105 STEEL

Коментар

ele написа:
                                S_BANKOV написа:
                                АМи начисляват ти го щото си краен потребител на услугата, и защото си физическо лице нямащо право на възстановяване и/или прихваще. - Това е по закон ....
                                Глупости. Физическите лица също могат да се регистрират по ДДС по законовия ред, а има юридически лица, които не са регистрирани по ДДС. Мобилният оператор не може да дарява ДДС, щото ДДС не е на мобилния оператор, а на държавата.
                                Душа, пак си бързала да се направи ша компетентна преди да прочетеш какво е написано, ще те помоля да наблегнеш на думичката НЯМАЩО ПРАВО.И в какъв смисъл го обясни това за регистринаните и не регистрираните по ДДС не хванах. Ама ти сигурно по- добре ги знаеш нещата за регистрираните по ЗДДС. Пък аз физически лица и юридически лица регистрирани по ЗДДС и ЗКПДО де да съм виждал, ще хвана да се огледам утре.
                                Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                                (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                                Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Working...
                                X