Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

От българско по-българско

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Като ви слушам, радвайте се, че не въвеждат 1:1 порядките в Западна Европа, че тогава не ми се мисли как ще се активизират мрънкачите.
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Порядките в западна Европа важат за всички, та в тоя ред на мисли, едва ли ще има проблем, ако наистина са в сила и у нас

Коментар

ele написа:
        Ако тая снимка не ти трябва, прати ми я аз да я препратя тук, там.
        Ползвай я свободно. Ще ти пратя и оригинала, ако искаш.

Коментар

Много ме кефят тези охранители така наречени Сотаджии напоследък.Или е някой пубер който не знае за какво е там или е някоя бабичка или дядо мляскащи дъвки защото от престоя на едно място им се схваща ченето.В такива охранителни фирми май се назначават само нископлатени от посочените по-горе личности.Същата пропускателна способност и обработване е в КАТ В.Търново.Стоиш навън без значение какви са температурите докато се освободи гишето.Ако влезеш по рано ще те наплюят две усойници с толкова отрова колкото да отровиш стадо от 200 говеда.
          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Еееех тая тема все едно аз съм я пуснал, много е на място някак си.Днес пътувах до София към обяд, взех си колата и към 16.00ч. тръгнах обратно към Стара Загора. АМ"Тракия " беше почистена почити перфектно,, но след Траянови врата до Пловдив пътя е в "уникално" състояние. Почистен е перфектно ,но дупките са многобройни, такова чудо по магистрала не съм виждал.

Коментар

VesMil написа:
              Еееех тая тема все едно аз съм я пуснал, много е на място някак си.Днес пътувах до София към обяд, взех си колата и към 16.00ч. тръгнах обратно към Стара Загора. АМ"Тракия " беше почистена почити перфектно,, но след Траянови врата до Пловдив пътя е в "уникално" състояние. Почистен е перфектно ,но дупките са многобройни, такова чудо по магистрала не съм виждал.
              Е че той си е така от доста време.Аз ползвам крайна лява лента, там по-бива.

Коментар

VesMil написа:
                Нищо бре, кво толкоз, ся ще вдигнат скороста на 140, и те почти няма да се усещат.......е как да имам угризения че си менкам винетката........никви даже......
                Alfa 156 2.0 TS
                Alfa 156 20VTurbo
                Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                Locost TF1 3.0V6

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                  VesMil написа:
                  Нищо бре, кво толкоз, ся ще вдигнат скороста на 140, и те почти няма да се усещат.......е как да имам угризения че си менкам винетката........никви даже......
                  10000 като теб и 670000лв. по-малко за ремонт на пътища. 10000 други като не си платят данък сгради или автомобил - още една камара пари по-малко за почистване на градове и кърпене на дупки...Съставната част на държавата не е само администрацията в нея, а и всички хора.
                  Steliyan's Life!
                  FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                    10000 като теб и 670000лв. по-малко за ремонт на пътища.
                    От платените 670’000лв., до пътищата достигат едва 70’000лв., та не е толкова страшно

Коментар

jenshen73 написа:
                      10000 като теб и 670000лв. по-малко за ремонт на пътища. 10000 други като не си платят данък сгради или автомобил - още една камара пари по-малко за почистване на градове и кърпене на дупки...Съставната част на държавата не е само администрацията в нея, а и всички хора.
                      jenshen73 написа:
                      Съставната част на държавата не е само администрацията в нея, а и всички хора.
                      Нищо подобно, аз и ти не сме държавата, ние сме обществото, държавата е тая която трябва да ни служи, ние сме тия дето трябва да и осигурим средства за това......след като средства се дават, а резултати няма - да го духа държавата, аз "държава" ни най - малко се чуствам......Имаш ли си на идея ти че от билбордовете по РПМрежа и разните други таксички и наеми Пътното взима реално повече пари от винетките, че да не река и повече.......некви резултати.......???????
                      Alfa 156 2.0 TS
                      Alfa 156 20VTurbo
                      Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                      Locost TF1 3.0V6

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                        jenshen73 написа:
                        jenshen73 написа:
                        Съставната част на държавата не е само администрацията в нея, а и всички хора.
                        Нищо подобно, аз и ти не сме държавата, ние сме обществото, държавата е тая която трябва да ни служи, ние сме тия дето трябва да и осигурим средства за това......след като средства се дават, а резултати няма - да го духа държавата, аз "държава" ни най - малко се чуствам......Имаш ли си на идея ти че от билбордовете по РПМрежа и разните други таксички и наеми Пътното взима реално повече пари от винетките, че да не река и повече.......некви резултати.......???????
                        Ти верно ли го мислиш това? Защото мога да ти покажа снимки на нашият вход в който 90% от живущите явно разсъждават като теб - входа е общ, не ми дреме. Докато не се изкорени тоя манталитет - ще караме по дупки, лед и никоя инстанция няма да ни чува. А имай предвид, че входа ни не е представителна извадка за безхаберието и простотията на целокупният народ съставляващ населението на територията наречена държава. Живял съм в още 3 блока - всеки от тях е бил пълен с поне 90% собственици - голяма част от тях са отговорни до прага на жилищата си. Защото разсъждават като теб - всички са им длъжни, а те - задължения - нямат. Наскоро някой дори се беше изсрал на една от междустълбищните площадки - познай що?Повярвай ми, наемът за 12 месеца на един билборд надали надвишава в пъти стойността на една винетка. Ако настояваш - има рекламни агенции собственици на такива билборди - ще попитам за цена.
                        Steliyan's Life!

Коментар

Теми с диагнози на битието ни колкото щеш. За съжаление няма теми с рецепти и решения.

Коментар

ls1 написа:
                            Теми с диагнози на битието ни колкото щеш. За съжаление няма теми с рецепти и решения.
                            Рецептата съм я казвал, а тя е и решение: За всяко провинение - глоба. За налагащия глобата - % от стойността и, към заплатата му - така няма да си помисли за момента "дай да ти дам 20лв, вместо 60"... Как може, същите маймуни, слезли от кажи речи същият клон да са по-отговорни, когато не живеят в България.
                            Steliyan's Life!

Коментар

Не мисля че това е решение.

Коментар

jenshen73 написа:
                                Повярвай ми, наемът за 12 месеца на един билборд надали надвишава в пъти стойността на една винетка. Ако настояваш - има рекламни агенции собственици на такива билборди - ще попитам за цена.
                                Не не ти вярвам поради следната причина - Нюз Аутдор построй на 190-я километър на Тракията на наше място билборд, голям и хубав......мой добър познат бачка там и ми пусна идеята......първоначално наема беше 1500 на година, всечи месец чинно агенцията ни плащаше месечната вноска от тия 1500, никакъв проблем......чисто за нас......те плащат по 1200 лв на година наем на Пътното за това.......не изобщо, а за всеки билборд.......2008 година ми пратиха копие от искането на Пътното който увеличават наема и се разбрахме с фирмата да си поделим солидарно увеличението.......по закон Пътното има право да ти забрани, или да ти взима наем за всичко което построиш или въздигнеш както в случая билборд да речем, на 100 метра от пътното платно ако е магистрала, и 50 метра ако е междуградски път.......затва те колят и те бесят......Заради това им безпричинно действие аз получавам около 400 - 450 лв на година по малко......На магистрала Тракия има приблизително 1200 билборда, като поне 30% от тях са на самото пътно, и те прибират 100% приходите от реклама по тях, например наема на един малък борд варира от 300 до 500 лв на 2 седмици(не на месец, а на 2 седмици), при по големите бордове цените са още по високи.......И тва са нещата на 220 км магистрала, ако искаш можеш да седнеш да видиш по цялата републиканска пътна мрежа колко са билбордовете, и колко са евентуалните приходи на скапаното Пътно от тях специално......и като наеми, и като собствени приходи........И да - ще си глътнеш граматиката каква приблизителна цифра се получава, винетките ще ти са жълти стинки....... а някой да си чул досега да обръща внимание на това перо за приходи на пътното - не.......някъде из Европа да си видял по пътищата им съоражения в който да се блъснеш - Не......Възоснова на горенаписаното предполагам разбираш гледната ми точка относно мерака ми да спомогна с още нещо за подобряване на състоянието както на Пътното, така и на милата ни държавица.......имам и още мотиви, но нямам време за излагането им....
                                jenshen73 написа:
                                Живял съм в още 3 блока - всеки от тях е бил пълен с поне 90% собственици - голяма част от тях са отговорни до прага на жилищата си. Защото разсъждават като теб - всички са им длъжни, а те - задължения - нямат.
                                П.П - отношенията хора в вход на блок, към други хора в същия вход не са предмет на обсъждане, говорим са отношенията държава - общество, а това няма общо с примера който ми даваш, и не - не е едно и също, ако за тебе е, за мен не е.......
                                Alfa 156 2.0 TS
                                Alfa 156 20VTurbo
                                Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                                Locost TF1 3.0V6

Коментар

Working...
                                X