Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

От българско по-българско

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

От българско по-българско

Реших да пусна поредната тема за "мрънкачи" (както би ни определила една наша колежка), след това, което видях преди малко.Нека в тази тема да "мрънкаме" от нещата, от които не сме доволни, и да споделяме какво сме направили, за да не са такива.Ето това ми се случи преди малко:Отидох да платя тока в местния пощенски клон (втория по големина в града).Вътре има десетина гишета, както и огромна отоплена зала с пейки отстрани.ОБАЧЕ: Охраната (някакъв опърпан пенсионер с униформа на СОТ-аджийска фирма) пуска в салона само по един човек, когато отвътре излезе някой. При условие, че вътре има не повече от по двама човека на гише.Хората, предимно пенсионери, биват държани в студеното предверие на салона.на въпроса ми "за какво е направена тази огромна зала и за какво са тези пейки, ако не се използват", "охраната" каза - не знам, така ми е наредено.Попитах го "кой ви ги дава тия нареждания" - отговорът беше "шефовете". Къде са? Ми няма ги тука.Те тва е. За вчерашната случка с падналите кабели ви разказах... Обезопасих мястото, обадих се на EVN, предупредих ги, че има паднали кабели, да не включват тока преди да ги оправят... въпреки това само 30 мин след това са включили тока... Добре, че не е станал инцидент. До вечерта ги бяха оправили де.Ето снимка от днес:

Дидо, не мрънкай за жиците, техниците и без това са полудели от работа, Баща ми не се прибирал 4-ти ден.110 -ките са на 1 метър от земята а леда по жиците е над 30см дебел.Едва ли не са обезопасили преди да пуснат тока, Все пак захранването в града е на пръстени.Айде и аз да се оплача в Разградски и Русенско пътищата не са разчистени, има техника със сигурност подходяща да отвори пътищата, но май няма кой да я поддържа.
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Ами мрънкачи сте - какво искаш един пенсионер да ти каже - прави каквото му кажат. А ти какво направи да намериш шефовете? Тая снимка, вместо да я пускаш тук, я прати до някоя телевизия или до диана кабел. Тъй е, щото хората си мълчат. Я всички пенсионери, дето висят отвън, да тръгнат да се оплакват, да видим дали ще е така.
      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Ели, ако викнат петима пенсионери, ще сложат петима охранители - няма да пуснат хората вътре На много места е така - изтипосва се един СОлТашакджия на преклонна възраст и се разпорежда пред вратата на институцията.... някои даже и акъл дават

Коментар

Kuku написа:
          Ели, ако викнат петима пенсионери, ще сложат петима охранители - няма да пуснат хората вътре На много места е така - изтипосва се един СОлТашакджия на преклонна възраст и се разпорежда пред вратата на институцията.... някои даже и акъл дават
          Щото хората си мълчат

Коментар

Нали и вътре работят хора?!Ако хората отвън се размрънкат и ги пуснат на топло, служителите ще се размрънкат, че се вдига шум, че не-знам-си какво и ще трябва пак да ги изкарат навън - няма угодия!

Коментар

Kuku написа:
              Нали и вътре работят хора?!Ако хората отвън се размрънкат и ги пуснат на топло, служителите ще се размрънкат, че се вдига шум, че не-знам-си какво и ще трябва пак да ги изкарат навън - няма угодия!
              Като някой им вдига шум и им пречи да работят - да си ходят у дома - там никой няма да им хлопа. Ти чуваш ли се какви ги говориш???? Каква угодия не можах да разбера - заплатите им от чии данъци са, че да мрънкат?? А мрънкат, щото има кой да им се връзва.

Коментар

Чувам се, да - всеки ден чувам и мръкащите чиновници Ти защо мислиш хората стоят извън залата?Значи, когато ни устройва може да мрънкаме, а когато не ни устройва да си ходим удома?

Коментар

S_BANKOV написа:
                  Дидо, не мрънкай за жиците, техниците и без това са полудели от работа...Едва ли не са обезопасили преди да пуснат тока, Все пак захранването в града е на пръстени.
                  Не мрънкам за жиците, а за това, че са пуснали тока. Не бяха обезопасили, по телефона ме помолиха аз да го направя, което вече бях направил. Жиците бяха напреки на улицата - преместих ги с ръкавица до стълба и сложих 2 дървени магарета от двете страни. Тръгнах за работа. След 30 минути брат ми се обади, че са пуснали тока, а жиците си висят от стълба до земята. После пак са го спрели, и до вечерта са ги оправили.Става дума за село, не за в града.А за пенсионерите в пощата, ЕЛЕ, нищо не можех да направя. Кой знае кой малоумник е измислил това. Аз бях за малко в обедната почивка, и аз съм на работа, не мога да се разправям с малоумни бюрократи точно пък в пощата. Възмутих се от самата идея, да се държат хората навън, докато вътре е топло и има пейки. Какъв болен мозък трябва да си, за да ти хрумне това?!?!?И да тръгна да се разправям, едва ли заради мен ще променят нещо. Сякаш не си се сблъсквала с отношението към хората в подобни служби...

Коментар

Kuku: Прочети пак, преди да ми слагаш думи на клавиатурата.Immortal: Съм, Имах един превод от чужбина, който трябваше да пристигне в пощите, защото те са представител. отивам на гишето, а служителката ме гледа на чорчик и ми говори на кръв. Даже не искаше да ми казва къде е стаята на шефа. Обаче знаеш ли как омекна, като влязах при шефа, а шефката от разбрана по-разбрана - всичко ми обясни с подробности, даже се обади в другия клон да им каже, че отивам. Тъй че има начин. Иначе не те виня за положението - виня всички, които си мълчат и търпят подобно отношение. Ако тая снимка не ти трябва, прати ми я аз да я препратя тук, там.

Коментар

Значи на много места има лепенки, картинки: пушенето забранено, забранено за кучета, говоренето по телефон, внасянето на храни, пазете тишина и т.н.Има хора на които просто не им пука, той влиза с телефона говорейки на висок глас, при което човека на гюшето трябва да се надвиква с него, за да каже нещо, и на без това глухата баба.Като му направиш забележка, се почва едно надменно, мутренско поведение. Заради такива индивиди хората мръзнат навън.
                      00' Bravo 105 JTD

Коментар

nikolce написа:
                        Значи на много места има лепенки, картинки: пушенето забранено, забранено за кучета, говоренето по телефон, внасянето на храни, пазете тишина и т.н.Има хора на които просто не им пука, той влиза с телефона говорейки на висок глас, при което човека на гюшето трябва да се надвиква с него, за да каже нещо, и на без това глухата баба.Като му направиш забележка, се почва едно надменно, мутренско поведение. Заради такива индивиди хората мръзнат навън.
                        Айде бе. Що в други пощи няма лепенки, има говорещи по телефона хора и няма оплакващи се служители....

Коментар

ele написа:
                          Айде бе. Що в други пощи няма лепенки, има говорещи по телефона хора и няма оплакващи се служители....
                          Това че няма оплакващи се служители (не говоря само за пощите!), не означава че не им пречи на работата. Казвам просто една от възможните причини.Иначе и за мен е странно, и не съм взлизал в такава поща, където хората чакат отвън. Опредлено не трябва да е така.
                          00' Bravo 105 JTD

Коментар

Да мрънна и аз - от къв зор скапаната община ще ходи да глобява тоя и оня за това че не е почистил тротоара пред офис, магазин, или квото и да е там.......тротоара не е негов, а на общината, ако той го заеме с някаква цел общината ще иска пари, значи той не е негов.........оставям настрана факта че всеки разумен човек би си разчистил пред заведението, офиса или магазина, но ако не го направи това си е за негова сметка, но да идват тия бурсуци и да глобяват е некси безочливо.......отделен е факта че по тая логика самата община трябва да се самоглоби поне 3424534 пъти, щото излиза че тротоарите до който няма нищо трябва да са почистени от нея.......
                            Alfa 156 2.0 TS
                            Alfa 156 20VTurbo
                            Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                            Locost TF1 3.0V6

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                              Да мрънна и аз - от къв зор скапаната община ще ходи да глобява тоя и оня за това че не е почистил тротоара пред офис, магазин, или квото и да е там.......тротоара не е негов, а на общината, ако той го заеме с някаква цел общината ще иска пари, значи той не е негов...
                              Абсолютно подкрепям. Дори на село на улицата не дават да оставиш нищо, макар че тротоари няма. Имахме купчина с чакъл отпред, искаха да ни глобяват, че сме заемали общинско място...Па кво остава за в градовете... Има нещо сбъркано в цялата тая държава. И не е от държавата, ми от съставните й единици...

Коментар

Working...
                              X