Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как излизате сутрин от паркинга

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

pecata написа:
    Дам 4х4 е чудесно за зимата,ама ако нямаше коловози по кварталите.Един голф синхро така беше опрял снощи на коремчето,че и 8х8 да беше няма как да излезе без намесата на серизен джип.Коловоз + лед доста неприятна комбинация.На мен сутрин ми е мъка,защото колата ми е нормално висока. Постоянно гледам в огледалото за задно виждане да успея да спра като се счупи картера в някоя буца лед.4 страници май никой колега не се оплака,че колата му жули по корем в коловозите,явно само при нас е толкова зле.
    ето да те успокоя- оплаквам се, че колата ми жули яко по корем. Аз съм в Борово
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Навсякъде е зле. Аз обикрачвам дълбоките коловози и карам около тях. Малко да се похваля - вчера на зимния дворец едно ауди куатро, огромно, кола за 100 000лв и нагоре, не можа да се завърти да паркира. Поизбутаха го, а аз го чаках да ми освободи пътя аз да се завъртя. Нарочно го направих точно там където той не можа. Ако знаете каква физиономия направи баткото отвътре Кво ли си каза, тоа смотан фиат излезе без проблем, а мойта скъпа каляска......Опреш ли на коремче по-хубаво само лопатата спасява.
      Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

jenshen73 написа:
        Ей, голяма мания е това да карате колите си по непроходимите улици. Аз въпреки, че живея във Варна - до сега през зимата не съм намерил достатъчно основание да тръгна в преспите с колата - нито ми е интересно, нито ще ми е приятно някой "майстор" шофьор да спре в мен. Въпреки това - като се стричи времето - слагам кило морска сол в колата - ако нейде забоксувам - слизам, посолявам и заминавам след 2 минути.
        Ми нали ти взеха "основанието" да тръгнеш с колата ? Де ще ходиш? Не е въпрос на желание за екстремни преживявания, а просто необходимост, поне при мен (а и при много други).Живея извън града, няколкото автобуса на ден не са ми удобни, а и трябва да сменя 2 автобуса, за да стигна до офиса (и въпреки това и да вървя около километър сумарно в едната посока) - всичко това би ми отнело около 30-40 минути. Освен това с автобус ще ми излиза 3.20 лв пътуването до офиса и обратно, а с колата ми излиза под 2 лв (заради метана) и ми отнема 10 мин.За такси и дума не може да става - ще ми вземат поне 10 лв в едната посока. Ако искам да ида на работа - просто трябва да изкарам колата.Хубавото е, че до сега поне голям сняг не сме имали, но лед си имахме доста. Тъй, че, Женшене, има хора, които нямат избор и никак не е въпрос на "келешлък".

Коментар

Повече няма да я изкарвам от гаража докато не се разтопят коловозите и ледените буци в кварталните улички! А това няма да се случи скоро. Вчера пак направих тази грешка да я вадя от гаража за глупости. И мисля, че стабилизиращата щанга излезе от тампоните или се скъсаха биалетките, защото започна да се чува едно глухо тупкане отдолу при минаване през неравности. А то всъщност равно няма, всичко е в неравности и сега тропа непрекъснато. Така че - напролет.П.П. Вчера много се зарадвах на една лада нива, която изключително оптимистично се насочи да паркира върху сериозна купчина лед. Предницата щръкна нагоре и ни напред, ни назад. Откачи му се и гърнето, абе гадна работа. Имам чувството, че част от собствениците на джипове и 4x4 зорлем се бутат в най-големия сняг или се качват без много да му мислят на най-високите тротоари, за да си пробват колите.
          Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

BO написа:
            За някой ако има хубав сняг, който се гази добре, зимната гума си "захапва" добре и започват да се бият в гърдите, че са много добри шофьори, или гумите им били невероятни Истината отива при такива местенца, които показва Явор. При разни такива обстоятелства вече може да се говори. Ако сте някъде на наклон и натиснете спирачката и колата започне прогресивно да ускорява назад, тогава ще питам къде са ви гумите и мега добрите шофьорски умения :D
            Много вярно Но може и по зле, нека си представим че рампата/наклона включва и един остър завой Да добавим и че рампата не е много широка и си с едно комби с "перфектна" видимост назад.Тогава дори и Зевс от форумната митология няма шанс Аз също нямах

Коментар

Immortal написа:
              jenshen73 написа:
              Ей, голяма мания е това да карате колите си по непроходимите улици. Аз въпреки, че живея във Варна - до сега през зимата не съм намерил достатъчно основание да тръгна в преспите с колата - нито ми е интересно, нито ще ми е приятно някой "майстор" шофьор да спре в мен. Въпреки това - като се стричи времето - слагам кило морска сол в колата - ако нейде забоксувам - слизам, посолявам и заминавам след 2 минути.
              Ми нали ти взеха "основанието" да тръгнеш с колата ? Де ще ходиш?
              Е то па сефте зима във Варна
              Steliyan's Life!
              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

fihi написа:
                До сега не съм имал проблем нито с излизането, нито с прибирането от и на паркинга. Късмет може би, да видим утре и в други ден как ще е след като се похвалих, че нямам проблеми.
                Те го те, сутринта(нощес) паркирах(запуших две коли пред входа) нормално и даже не забоксува. Преди малко гледам, че има свободно място и викам, чакай да я преместя. Да да ама не - заора от убууу по убууу. Сега трябва да има поне 2-3ма човека да ме бутнат, за да изляза.
                Manowar - Татко
                Еx Fiat Brava 1,6 16v 103hp ELX '97 LPG - Брависима
                Ex Fiat Marea Weekend 2.0 20v 147hp HLX '97 CNG - Марчето
                Ex Lancia Thesis 3.2 V6 230hp '06 LPG - Теси
                Fiat Multipla 1,6 16v 103hp Bipower '00 - Боко

Коментар

pakumba написа:
                  pecata написа:
                  Дам 4х4 е чудесно за зимата,ама ако нямаше коловози по кварталите.Един голф синхро така беше опрял снощи на коремчето,че и 8х8 да беше няма как да излезе без намесата на серизен джип.Коловоз + лед доста неприятна комбинация.На мен сутрин ми е мъка,защото колата ми е нормално висока. Постоянно гледам в огледалото за задно виждане да успея да спра като се счупи картера в някоя буца лед.4 страници май никой колега не се оплака,че колата му жули по корем в коловозите,явно само при нас е толкова зле.
                  ето да те успокоя- оплаквам се, че колата ми жули яко по корем. Аз съм в Борово
                  И моето БМВ жули непрекъснато в коловозите Единственото нещо, което ми спасява колата, е че има кора от предната до задната броня!
                  BMW E90 320D
                  ех. FIAT COUPE 2.0 16V
                  ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
                  ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

Бааааааасимуси и болида Аз пък излизам от паркинга на задна

Коментар

Kuku написа:
                      Щом не излизаш по таван си добре
                      BMW E90 320D
                      ех. FIAT COUPE 2.0 16V
                      ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
                      ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

Малко Извън темата До всички колеги от София избягвайте паркирането в Синя Зона Днес и утре тя ще бъде поетапно затваряна за да бъде изчистена
                        Шофирай разумно, на пътя не си сам.
                        Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
                        Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
                        Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

blagun написа:
                          И моето БМВ жули непрекъснато в коловозите Единственото нещо, което ми спасява колата, е че има кора от предната до задната броня!
                          То накрая ще останш без кори и ще си като нас...Аз съм намерил кора за алфата и мисля да я купя и монтирам като се махне снега, сега много бързо ще я потроша.
                          Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

blagun написа:
                            Kuku написа:
                            Щом не излизаш по таван си добре
                            Ееееееее, чак толкова не върви кочината

Коментар

Зетата няма проблеми засега хем гумите и са с малко дърт DOT.С пресен каучук сигурно ще сцепва яко.За нашите зимни условия автомобил с клиренс 150 мм. е идеален.
                              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
                                Зетата няма проблеми засега хем гумите и са с малко дърт DOT.С пресен каучук сигурно ще сцепва яко.За нашите зимни условия автомобил с клиренс 150 мм. е идеален.
                                Карал съм такава служебна ама като я караш с 150 на магистралата и после харчи 10.
                                http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                                Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                                FIAT БРАВО 1.2 16v
                                ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                                FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Working...
                                X