Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как излизате сутрин от паркинга

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

с Клиото на приятелката ми

Fiat Bravo T-Jet 120

Коментар

Yavor написа:
      avvasilev написа:
      Явка, що си я вкарал тази кола в мазата, бе?Ние говорим за гаражи ...
      Мда ама знайш ли къф кеф е в мазата - зимата не пада под 6-7 градуса - в момента е 7, лятото не се вдига над 22-23...Е, имаме малко проблеми като има сняг ама....А и като нося нещо си паркирам пред вратата на мазето или пред асансьора :P
      Това е показно, защото между сняг и сняг, положение и положение има голяма разлика.За някой ако има хубав сняг, който се гази добре, зимната гума си "захапва" добре и започват да се бият в гърдите, че са много добри шофьори, или гумите им били невероятни Истината отива при такива местенца, които показва Явор. При разни такива обстоятелства вече може да се говори. Ако сте някъде на наклон и натиснете спирачката и колата започне прогресивно да ускорява назад, тогава ще питам къде са ви гумите и мега добрите шофьорски умения :D И един съвет към Явор - като чистиш е много добра идеята да мяташ снега към стените. Точно това спасява много, когато не успееш да изкачиш наклона и колата започне да ти се връща неуправляемо назад. Обикновено преди да си счупиш стоповете в стената се забиваш в преспата, която си си направил. Изпитано на мой гръб, въпреки, че знаеш с каква кола съм
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Боби, точно така правя - създавам буфер между колата и стената За вървене назад точно по тази рампа мога знаеш ли колко истории да разправям Да чукна на дърво не съм успявал да ударя или ожуля колата все още.Едно разбрах последните 2-3 зими - не пепелта върху отъпкан сняг върши работа - а горе-долу изчистени коловози (там където стъпват гумите ) и едра сол, една цигара време - и газ нагоре.Тази сутрин се измъкнах благодарение на 4 кила едра сол и половин час ’мамата’ с лопатата
        Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
        Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
        ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Много е важно и каква е настилката под снега. Щото ако са някакви керамични плочки, ’найш кога ще излезеш? А иначе, Явка, да ти подновявам пак офертата за подгряване на наклонената алея?

Коментар

Immortal написа:
            Много е важно и каква е настилката под снега. Щото ако са някакви керамични плочки, ’найш кога ще излезеш? А иначе, Явка, да ти подновявам пак офертата за подгряване на наклонената алея?
            Дай да я видим тази оферта, обмислям го.Щото ако го има това - цъкни ключа вечерта и си лягай - то да поддържа 5-10 градуса температура на цимента цяла нощ и сутринта ще е магистрала А имаме и водата къде да се оттича.Въпроса е че сигурно ще излезе доста хилядарки, а и без това трудно събирам пари за разходите на входа...Ама мисля като домоуправител да въведа и такса кола - който държи долу кола - да плаща по няколко лева на месец - 10 коли сме. Така за ще има пари за поддръжка на гаража а и за нововъведения
            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

При мен събота и неделя със сигурност ще играе лопатата и лоста , че Фифи е като шейна.Пък на големите шофьори с удовлствие ще им предоставя да направят едно кръгче с Бравото и да им снимам майсторското шофиране
              Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
              (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
              Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Лопатката постоянно е в багажника и с нея излизам :P

Коментар

rudiem написа:
                  А ако някой ми спре на мястото
                  Ей, това е много гадно... Не, че мястото е мое, ама оня ден час и половина ринах снега и докато отида да си докарам колата, която беше на пет минути път и един се наместил там. Вика ми "Мястото да не е твое?"... Щях да го пребия с лопатата...
                  Alfa 159 SW 2.4 Ti
                  Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                  "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Аз пък да ви кажа, че с кола 4х4 ако закъсаш добре така, че гумите не могат да поместват колата, демек се наиграеш истински, 5 човека със сигурност не мога да я измъкнат, това пак със сигурност Решението е само алтернативен автомобил и с теглене със застилка. Отпускаш въжето метър, метър и половина и газ колкото може, за да поразмърдаш колата и така докато:- издърпаш колата- счупиш куката :D
                    A20DTH ЖТД ама не баш
                    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Na4ko_0 написа:
                      milcho_michev написа:
                      ivailo rachev написа:
                      Аз на служебното Пунто съм с чисто нови гуми Firestone и няма грешка никъде,днес по пътищата тука е ужас изумих се от тая кола как върви зимата,ама гумата си е гума.Иначе с такива копанки дето е пуснал колегата има един Кадет тука ама все не мога да засека собственика да е там да го питам как е с тях
                      Иво,ти на 40-50см сняг ужас ли викаш,май трябва да те повозя скоро в Темпрата,а най-добре е ако и отидем на полигона .Аз всеки ден пътувам за работа с нея и освен главния път другаде разринат сняг не съм виждал скоро и само разривам снега по пътищата.Днес само на паркинга на Болшевик имаше към 40см от новия сняг и понеже е сух и си вървя през него все едно го няма
                      Колега,темпрата ако е 4х4,както пише в подписа ти,няма база за сравнение с нашите коли.Дори и без блокажи на мостовете винаги ще си малко по-добре,ако имат някакъв вид блокаж или виско италианските 4х4 си направо цар.Пък и не е по-ниска от типото например.
                      Да,темпрата е 4х4 и е с постоянно зацепени преден и заден мост и има допълнителен блокаж на задния диференциал,само бавни скорости няма,но пък и мотора не е най-слаб.А инъче колегата BO е прав,че 4х4 закъсали и да не може да помръдва на никъде става интересно с тикането и тегленето.Ама те старите офроудаджии имат приказка,че колкото ти е по-добър джипа,толкова повече време ще трябва да ходиш пеш,за да извикаш трактора.Така,че е пак до шофьорски умения и ГУМИ!!!Инъче в това с 4х4 си е голям кеф да гледаш как другите ринат сняг и боксуват в сняг в който аз си карам все едно го няма,но пък разхода ми на газ нормално в момента е 18/100,ама кеф цена няма,а и се качвам и карам,а не мръзна да слагам вериги,да рина и тикам.
                      FIAT STILO MULTIWAGON 1.9 MULTIJET 16V; FIAT BRAVO2 1.9MJET 07г.-EX; FIAT TEMPRA SW 2.0i 4x4 93г.;ALFA 155 1.8 8V 95г.;LANCIA DEDRA 1.8 8V 95г.;Peugeot 205GTI-RIP

Коментар

При мен интересно не е излизането, а паркирането. Заради нахалници, за които пише колегата по-горе, съм разринал много икономично и съм натрупал отстрани доста сняг. А мястото е успоредно на тротоара, пред мен има един бус, който от половин година не е мърдан, а зад мен е контейнера за боклук.
                        Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

За "твоето място" ли става въпрос?

Коментар

Дам 4х4 е чудесно за зимата,ама ако нямаше коловози по кварталите.Един голф синхро така беше опрял снощи на коремчето,че и 8х8 да беше няма как да излезе без намесата на серизен джип.Коловоз + лед доста неприятна комбинация.На мен сутрин ми е мъка,защото колата ми е нормално висока. Постоянно гледам в огледалото за задно виждане да успея да спра като се счупи картера в някоя буца лед.4 страници май никой колега не се оплака,че колата му жули по корем в коловозите,явно само при нас е толкова зле.
                            Fiat Tipo
                            Corsa b комби !

Коментар

Направо се измъчих последните седмици. Около нас улиците на се чистят, тесни са, стръмни и с коловози. От два дни паркирам на около 500 м. от вкъщи, но на равна и почистена улица. Писна ми всеки ден да мисля дали ще мога да изляза, дали няма да заора в коловоза, или да моля хора да ме побутват. Сутрин и вечер карам децата и жената и се отказах да рискувам и да разчитам на случайни хора да ми помагат.
                              Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

Ей, голяма мания е това да карате колите си по непроходимите улици. Аз въпреки, че живея във Варна - до сега през зимата не съм намерил достатъчно основание да тръгна в преспите с колата - нито ми е интересно, нито ще ми е приятно някой "майстор" шофьор да спре в мен. Въпреки това - като се стричи времето - слагам кило морска сол в колата - ако нейде забоксувам - слизам, посолявам и заминавам след 2 минути.
                                Steliyan's Life!
                                FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Working...
                                X