Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как излизате сутрин от паркинга

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Как излизате сутрин от паркинга

Вече 2 дена е направо нечовешко. Вечер едвам паркирам със засилка и с 300 зора докато накарам колата да излезе от пътя, сутрин няма тръгване.Основния проблем ми е да прескоча коловоза който става на кварталната уличка която никой не я чисти.С зимни гуми Ласса на 2 години съм.Тия номера с стелки и вестник под гумите не действат.Как се справяте вие?
    http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
    Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
    FIAT БРАВО 1.2 16v
    ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
    FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Няма справяне колега и аз снощи така докато се паркирам, 300 зора и накрая със засилка... иначе 2-3ма да те бутнат е другия вариант
    Lancia Lybra '00 1.8 140hp

Видеорегистратори

Коментар

не действат номерата, ами... с лопатата колега, днес като се прибрах едвам излязох байрчето, взех греблото, един съсед ме видя дойде и той и за 15 мин разринахме поне входа на паркинга, и уличката да няма коловоз към входа, и така... сега е ужас из малките улички, отдолу е дебел лед и отгоре сняг, пробуксува ли - до там си

Коментар

Малко разриване така, че да може колата по-лесно да влиза и излиза от коловоза. А ако някой ми спре на мястото
        Fiat Bravo 11'97
        1.4 12V A/C

Коментар

Явно гумите не са си хубави. Преди малко съм орал като снегорин в красно село. На няколко пъти ми се налага да се разминавам с други и влизам отстрани в доста сняг и после си тръгвам без проблем. От коловозите излизам без проблем. Вярно, че и предницата ми е по тежка с дизеловият петак, но и гумите си имат значение. Моите също им е втори сезон, но още след слагането съм много доволен. Ланчията е единственият автомобил който го вкарвам в гаража без да боксува. http://www.youtube.com/watch?v=N8Y8V...ature=youtu.be

Коментар

Със зор и "майчини благословии"
            FIAT Marea ex
            FIAT Cinquecento 0.9i.e.S ex
            Alfa Romeo 147 1.9 JTDm

Коментар

А какво ще кажете за такива гуми като на прикачената снимка?! Дали произвеждат размери, подходящи за леки автомобили, които да се използват само в тежки зимни условия?!?!?!?! Аз съм готов да сложа две такива за 1-2 зимни месеца в годината, отколкото да качвам и свалям веригите през 1-2 км, щото пътя ту е чист, ту не е... Просто нещо с което да карам цял ден без значение дали е минал снегорина или не...
              Прикачени файлове
              M-Benz E 250 TD 150hp
              M-Benz 200d 75 hp
              Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

ако е само сняг, нямам проблеми ако ще и 30 см да е, обаче има ли лед отдолу веднага се усеща, незнам ама едва ли има гума, която да се държи добре на лед

Коментар

Бравото, за мое учудване, гази много, и не се плаши от дълбок сняг. Отдавам го на тежкия двигател отпред. Отзад няма какво да тежи. Иначе за първи път днес затънах, и то защото от долу имаше лед. Забоксува да тръгне, аха да излезе, и виуууу гумата, ни напред ни назад, не иска даже и да се заклати като хората за да излезе. Познато нали . Със стръгалката разчистих леда колкото се може пред лявата гума, сложих стелката, и излязох. Гумите са ми Debica frigo предни, 4-ти сезон, задните са Sava Eskimo 3-ти сезон. До сега карах савата само като предни, и бях доволен. Тази зима реших да ги смена с дебицата, защото савата видимо се поизноси повече от дебицата, която стои още като нова. Оказа се че Дебицата е също добра на сняг, обаче на мокър асфалт е един малък ужас. Както бях свикнал с летните да спирам, дебицата на два пъти ме изненада много лошо.
                  00' Bravo 105 JTD

Коментар

nedialk00 написа:
                    ако е само сняг, нямам проблеми ако ще и 30 см да е, обаче има ли лед отдолу веднага се усеща, незнам ама едва ли има гума, която да се държи добре на лед
                    Доколкото знам всяка една гума се държи добре на лед когато температурата е под -30 градуса или -40 не помня вече. Тогава от кучия студ залепва по леда. Ако бъркам нещо поправете ме пиша по спомени.И да не съм пас по темата: До сега не съм имал проблем нито с излизането, нито с прибирането от и на паркинга. Късмет може би, да видим утре и в други ден как ще е след като се похвалих, че нямам проблеми.
                    Manowar - Татко
                    Еx Fiat Brava 1,6 16v 103hp ELX '97 LPG - Брависима
                    Ex Fiat Marea Weekend 2.0 20v 147hp HLX '97 CNG - Марчето
                    Ex Lancia Thesis 3.2 V6 230hp '06 LPG - Теси
                    Fiat Multipla 1,6 16v 103hp Bipower '00 - Боко

Коментар

Абе не мога да ви разбера какво ви пречи снежеца по пътя,при нас в Габрово от 15 дена не е имало по-малко от 50см сняг и не съм усетил проблеми да има с него,а лопата не съм ползвал тази зима,единственото с което рина сняг е предната броня на темпрата .А отпред съм с Гиславед евро фрост 5,а отзад с летните Ласа Импетус Рево,много яко се кара с вратите на страни тази кола така :D
                      Прикачени файлове
                      FIAT STILO MULTIWAGON 1.9 MULTIJET 16V; FIAT BRAVO2 1.9MJET 07г.-EX; FIAT TEMPRA SW 2.0i 4x4 93г.;ALFA 155 1.8 8V 95г.;LANCIA DEDRA 1.8 8V 95г.;Peugeot 205GTI-RIP

Коментар

Много просто.Паля,почиствам стъклата...първа и излитам :D
                        Fiat Coupe 20V Turbo & Audi A4 2.5TDI Quattro & Fiat Punto Evo
                        Сутрин вечер моторизъм,здрав и бодър организъм!

Коментар

С куатрото, нали ?
                          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

проблемите не са от снега, а от леда отдолу, незнам това за -30 или -40 дали е така, но може и да е така, не съм имал опит при такова време

Коментар

emzo написа:
                              С куатрото, нали ?
                              Даа
                              Fiat Coupe 20V Turbo & Audi A4 2.5TDI Quattro & Fiat Punto Evo
                              Сутрин вечер моторизъм,здрав и бодър организъм!

Коментар

Working...
                              X