Вече 2 дена е направо нечовешко. Вечер едвам паркирам със засилка и с 300 зора докато накарам колата да излезе от пътя, сутрин няма тръгване.Основния проблем ми е да прескоча коловоза който става на кварталната уличка която никой не я чисти.С зимни гуми Ласса на 2 години съм.Тия номера с стелки и вестник под гумите не действат.Как се справяте вие?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как излизате сутрин от паркинга
Collapse
X
-
Как излизате сутрин от паркинга
http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първатаЕтикети: –
-
nedialk00
не действат номерата, ами... с лопатата колега, днес като се прибрах едвам излязох байрчето, взех греблото, един съсед ме видя дойде и той и за 15 мин разринахме поне входа на паркинга, и уличката да няма коловоз към входа, и така... сега е ужас из малките улички, отдолу е дебел лед и отгоре сняг, пробуксува ли - до там си
Коментар
-
Явно гумите не са си хубави. Преди малко съм орал като снегорин в красно село. На няколко пъти ми се налага да се разминавам с други и влизам отстрани в доста сняг и после си тръгвам без проблем. От коловозите излизам без проблем. Вярно, че и предницата ми е по тежка с дизеловият петак, но и гумите си имат значение. Моите също им е втори сезон, но още след слагането съм много доволен. Ланчията е единственият автомобил който го вкарвам в гаража без да боксува. http://www.youtube.com/watch?v=N8Y8V...ature=youtu.be
Коментар
-
А какво ще кажете за такива гуми като на прикачената снимка?! Дали произвеждат размери, подходящи за леки автомобили, които да се използват само в тежки зимни условия?!?!?!?! Аз съм готов да сложа две такива за 1-2 зимни месеца в годината, отколкото да качвам и свалям веригите през 1-2 км, щото пътя ту е чист, ту не е... Просто нещо с което да карам цял ден без значение дали е минал снегорина или не...M-Benz E 250 TD 150hp
M-Benz 200d 75 hp
Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили
Коментар
-
nedialk00
ако е само сняг, нямам проблеми ако ще и 30 см да е, обаче има ли лед отдолу веднага се усеща, незнам ама едва ли има гума, която да се държи добре на лед
Коментар
-
Бравото, за мое учудване, гази много, и не се плаши от дълбок сняг. Отдавам го на тежкия двигател отпред. Отзад няма какво да тежи. Иначе за първи път днес затънах, и то защото от долу имаше лед. Забоксува да тръгне, аха да излезе, и виуууу гумата, ни напред ни назад, не иска даже и да се заклати като хората за да излезе. Познато нали . Със стръгалката разчистих леда колкото се може пред лявата гума, сложих стелката, и излязох. Гумите са ми Debica frigo предни, 4-ти сезон, задните са Sava Eskimo 3-ти сезон. До сега карах савата само като предни, и бях доволен. Тази зима реших да ги смена с дебицата, защото савата видимо се поизноси повече от дебицата, която стои още като нова. Оказа се че Дебицата е също добра на сняг, обаче на мокър асфалт е един малък ужас. Както бях свикнал с летните да спирам, дебицата на два пъти ме изненада много лошо.
Коментар
-
nedialk00 написа:ако е само сняг, нямам проблеми ако ще и 30 см да е, обаче има ли лед отдолу веднага се усеща, незнам ама едва ли има гума, която да се държи добре на ледManowar - Татко
Еx Fiat Brava 1,6 16v 103hp ELX '97 LPG - Брависима
Ex Fiat Marea Weekend 2.0 20v 147hp HLX '97 CNG - Марчето
Ex Lancia Thesis 3.2 V6 230hp '06 LPG - Теси
Fiat Multipla 1,6 16v 103hp Bipower '00 - Боко
Коментар
-
Абе не мога да ви разбера какво ви пречи снежеца по пътя,при нас в Габрово от 15 дена не е имало по-малко от 50см сняг и не съм усетил проблеми да има с него,а лопата не съм ползвал тази зима,единственото с което рина сняг е предната броня на темпрата .А отпред съм с Гиславед евро фрост 5,а отзад с летните Ласа Импетус Рево,много яко се кара с вратите на страни тази кола така :DFIAT STILO MULTIWAGON 1.9 MULTIJET 16V; FIAT BRAVO2 1.9MJET 07г.-EX; FIAT TEMPRA SW 2.0i 4x4 93г.;ALFA 155 1.8 8V 95г.;LANCIA DEDRA 1.8 8V 95г.;Peugeot 205GTI-RIP
Коментар
-
Много просто.Паля,почиствам стъклата...първа и излитам :DFiat Coupe 20V Turbo & Audi A4 2.5TDI Quattro & Fiat Punto Evo
Сутрин вечер моторизъм,здрав и бодър организъм!
Коментар
-
nedialk00
проблемите не са от снега, а от леда отдолу, незнам това за -30 или -40 дали е така, но може и да е така, не съм имал опит при такова време
Коментар
-
emzo написа:С куатрото, нали ?Fiat Coupe 20V Turbo & Audi A4 2.5TDI Quattro & Fiat Punto Evo
Сутрин вечер моторизъм,здрав и бодър организъм!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар