Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Малко помощ относно Комън Рейл (common rail)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Малко помощ относно Комън Рейл (common rail)

Първо един въпрос , има ли НЕтурбо дизел с комън рейл и ако да кои са...И другото което ме интересува кой са най-добрите марки за дюзи и помпа и къде мога да им видя параметрите ... Благодаря предварително ...пп.Как точно ми се падна дизел за дипломна ей
    Bravo 1.6 16V GT `00

Здравей колега, от дизели не разбирам и не съм много компетентен, но преди година и нещо като търсех кола се бях спрял на ето тази Мазда, няма турбо и е комън рейл - http://mazda.testdrive.bg/modificati...-2.0D71Hp.html
    Lancia Lybra '00 1.8 140hp

Видеорегистратори

Коментар

Хаха, това е карма.Имам май у нас някакви пдф-и с инфо за помпи и дюзи, довечера ще проверя
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

@dimaldim Мерси колегa@Emzo ще чакам ... :D
        Bravo 1.6 16V GT `00

Коментар

Това може да е от полза ПП: Това е един цял документ, но когато го качвах, разбрах че може да се качват документи до 400КБ, затова го разделих на 4 части и трябва да се свалят всичките 4 части и да се подредят в 1 цяло по номерата
          Прикачени файлове
          Войната по пътищата не спира! Карай умно, стигни жив!

FIAT Bravo_SX 1.6 16v 103 hp '97 + АГУ LOVATO

Коментар

Аз мисля, че също би трябвало да имам доста инфо за комън-рейлите, но на домашния комп... Не обещавам, но ако го намеря, ще го имаш...Преди време правих една дипломна работа (чужда) точно за комън-рейл системите.

Коментар

Между комън-рейл и помпа-дюза има балкан разлика, не бъркайте понятията. Помпа-дюза произлиза от това, че високото налягане се получава в самата дюза, която има връзка с разпределителен вал чрез кобилична система - подобно на клпаните, а кобиличката натиска бутало в цилиндър за създаване на високо налягане, има и клапан за изпускане на излишното гориво. Тоест, всяка дюза си има вградена помпа. При комън-рейл налягането се създава от външна помпа за високо налягне - обща за всички дюзи а всяка дюза има клапан който пуска опредлената доза гориво от общия колектор за високо налягане.П.П.: JTD е тип комън-рейл, не помпа-дюза.
              Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
                Между комън-рейл и помпа-дюза има балкан разлика, не бъркайте понятията. Помпа-дюза произлиза от това, че високото налягане се получава в самата дюза, която има връзка с разпределителен вал чрез кобилична система - подобно на клпаните, а кобиличката натиска бутало в цилиндър за създаване на високо налягане, има и клапан за изпускане на излишното гориво. Тоест, всяка дюза си има вградена помпа. При комън-рейл налягането се създава от външна помпа за високо налягне - обща за всички дюзи а всяка дюза има клапан който пуска опредлената доза гориво от общия колектор за високо налягане.П.П.: JTD е тип комън-рейл, не помпа-дюза.
                Колега, ти къде видя "помпа-дюза" не разбрах?Емо е писал за "помпи и дюзи" - има ги във всяко ЖТД, а и в по-старичките дизели!
                I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

Пропуснал съм "и" -то , май ми трябва снайпер за близко виждане :D
                  Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Уфф не знам на кой комп, де съм ги заврял тия книги.После ще се опитам да намеря нещо, ако дадените по-горе не ти вършат работа.
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Immortal написа:
                      Аз мисля, че също би трябвало да имам доста инфо за комън-рейлите, но на домашния комп... Не обещавам, но ако го намеря, ще го имаш...Преди време правих една дипломна работа (чужда) точно за комън-рейл системите.
                      А някоя дипломна за цифрова телевизия да ти се намира? Че ми предстои да пиша такава.
                      http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                      Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                      FIAT БРАВО 1.2 16v
                      ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                      FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

И за двама ви отговорът е "съжалявам, няма"...Една част от нещата ми останаха на компютъра на бившата ми жена... за нещастие...

Коментар

Здраве да е ...аз така или иначе намерих повечето от това което ми трябва ...
                          Bravo 1.6 16V GT `00

Коментар

Working...
                          X