Леле, слушам и не вярвам нито на очите си, нито на ушите си!!! Как можахте от точно и ясно описана ситуация, да изкарате невинния виновен?!? На въпросното кръстовище, както на всяко друго нормално кръстовище, колегата Недялко е без предимство и е длъжен да изчака движещите се в кръговото движение. Изчаква ги, и навлиза. От този момент нататък, той е напълно равнопоставен с всички останали, които се движат по кръговото, защото е навлязъл и е вътре Тук идва ситуацията, която той описа: движейки се равнопоставено с останалите участници, в своята лента, изведнъж от лява лента някой решава, че трябва да завие надясно, пресичайки лентата на колегата Недялко. Ако някой твърди, че този другият е с предимство, защото 5 секунди преди това, на влизане в кръговото, е бил с предимство и предимството му се е запазило и след това, до излизането му - много моля да си запали книжката веднага, като използва допълнително бензин или друго силно гориво. Много моля!!!Ако ситуацията стане на влизане в кръговото - няма две мнения по въпроса. Но ситуацията е на излизане, когато автомобилите се движат вече по един и същи път и са равнопоставени, и като такива - следва да пропуснат движещите се в друга лента, ако се престрояват. Подобна е ситуацията на 4-ти км: ако аз идвам от комплекс ЦСКА, и искам през кръговото да завия образно наляво, и да се кача по Цариградско, а друг, който слиза от Цариградско откъм Окръжна болница, и иска образно да завие и той наляво, така че да отиде към Дианабад, първо трябва аз да го пропусна, като влизам в кръстовището, а после трябва той да ме пропусне, като излиза. Много ми е смешно, когато аз вляза заедно с него, а след това той продължава да си мисли, че има предимство пред мен. Аз понеже колата я прежалих вече, и не ми пука много от такива, които мислят че пътя е техен и си карат своеволно, та като си въртя по моята лента, а той е успоредно с мен, гледайте какви спирачки се бият и кой кого изчаква. Не че правя нещо нарочно, да го пре*ба, просто си карам в моята лента (дясна, трета отвътре навън за това кръгово) и си въртя в кръговото. Имам право да се въртя в него докато ми се завие свят, и то по най-външната лента, и то без да давам какъвто и да е мигач (а давам винаги, от колегиалност, за да помагам на по-съобразителните шофьори, които искат да се включат). И всеки, който иска да излезе от кръговото, е длъжен да ме изчака, независимо от коя лента е решил да излиза - от средна, от лява, от дясна, от бус-лента, от каквато ще да е.Качавам 2 снимки, едната е ситуацията на Недялко, той е в зелено, а другият - в червено. Втората е описаната от мен на 4-ти км, аз в зелено, другият - в червено.От тук нататък - всеки който твърди друго, го каня да направим едно ПТП, виновният плаща тройно!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
движение в кръгово
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Оги се е постарал да го нарисува как са реално нещата. Няма две мнения.Аз искам само да добавя към описанието, че не е задължително този, който влиза в кръговото да е без предимство.Има и кръгови, на които влизащите са с предимство, а тези в самото кръгово са без предимство.Или искам да кажа, че винаги си има знаци за тази работа.Запомнете, кръговото не е нищо друго, ама нищо друго освен един нормален път с повече кръстовища за по-кратко разстояние.Всички движения по разните му вход/изходи са си кръстовища. За въпросните кръстовища важат абсолютно всички нормални правила.Ако няма никакви знаци никъде, то тия в кръговото са БЕЗ предимство спрямо влизащите в кръговото.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
И аз имам следната теория. На нормално кръстовище съм, на път без предимство. Намалява, оглеждам се, идва кола, но тръгвам, защото съм решила, че ще мина. Обаче колата ме натриса и не съм аз виновна, защото вече съм на пътя с предимство, а тоя отзад не е спазил дистанция. Много съм умна, нали? От цялата ситуация става ясно, че всеки си описва теории, започващи с култовата дума АКО, а колегата май не желае да каже точно къде е станал сблъсъкът, нито дали са му писали акт.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
nedialk00
Благодаря на колегата Оги за чертежа, който е направил, точно това е ситуацията, и не мисля изобщо да ходя до кръговото и да снимам, защото няма смисъл, то е ясно като бял ден, че съм напълно невинен избегнах удара и не се е стигало до ПТП към колежката еле
Коментар
-
nedialk00 написа:Благодаря на колегата Оги за чертежа, който е направил, точно това е ситуацията, и не мисля изобщо да ходя до кръговото и да снимам, защото няма смисъл, то е ясно като бял ден, че съм напълно невиненВсеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:nedialk00 написа:Благодаря на колегата Оги за чертежа, който е направил, точно това е ситуацията, и не мисля изобщо да ходя до кръговото и да снимам, защото няма смисъл, то е ясно като бял ден, че съм напълно невиненA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
nedialk00
какъв акт ? не е ставало ПТП, заради това има АКО :D и заради това пуснах темата, защото този, който го возех ми вика, че аз съм щяло да бъда виновен, а то нищо общо, и все пак реших да се консултирам
Коментар
-
nedialk00
-
Оги малко ще ме извини, но на тази снимка, червения няма право да завие на дясно от лявата лента.Длъжен е да се престрои в дясната, преди да стигне желания изход - в зоната на синия кръг или педи това. И това кръстовище е много по-различно от описаното от Недялко, в което той е в нарушениеОсновния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
nedialk00
Дидо, какво му е различното, това е ТО кръстовището - гледано от гоогле мапс червената кола е тоя дет ме засича, зелената кола съм аз
Коментар
-
Та както казах:nikolce написа:...имам съмнение че вътре в самото кръгово (между островите) са две ленти. А десните ленти просто свързват булевардите помежду им...Immortal написа:ele написа:аха...ти си виновен.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар