Леле, слушам и не вярвам нито на очите си, нито на ушите си!!! Как можахте от точно и ясно описана ситуация, да изкарате невинния виновен?!? На въпросното кръстовище, както на всяко друго нормално кръстовище, колегата Недялко е без предимство и е длъжен да изчака движещите се в кръговото движение. Изчаква ги, и навлиза. От този момент нататък, той е напълно равнопоставен с всички останали, които се движат по кръговото, защото е навлязъл и е вътре
Тук идва ситуацията, която той описа: движейки се равнопоставено с останалите участници, в своята лента, изведнъж от лява лента някой решава, че трябва да завие надясно, пресичайки лентата на колегата Недялко. Ако някой твърди, че този другият е с предимство, защото 5 секунди преди това, на влизане в кръговото, е бил с предимство и предимството му се е запазило и след това, до излизането му - много моля да си запали книжката веднага, като използва допълнително бензин или друго силно гориво. Много моля!!!Ако ситуацията стане на влизане в кръговото - няма две мнения по въпроса. Но ситуацията е на излизане, когато автомобилите се движат вече по един и същи път и са равнопоставени, и като такива - следва да пропуснат движещите се в друга лента, ако се престрояват. Подобна е ситуацията на 4-ти км: ако аз идвам от комплекс ЦСКА, и искам през кръговото да завия образно наляво, и да се кача по Цариградско, а друг, който слиза от Цариградско откъм Окръжна болница, и иска образно да завие и той наляво, така че да отиде към Дианабад, първо трябва аз да го пропусна, като влизам в кръстовището, а после трябва той да ме пропусне, като излиза. Много ми е смешно, когато аз вляза заедно с него, а след това той продължава да си мисли, че има предимство пред мен. Аз понеже колата я прежалих вече, и не ми пука много от такива, които мислят че пътя е техен и си карат своеволно, та като си въртя по моята лента, а той е успоредно с мен, гледайте какви спирачки се бият и кой кого изчаква. Не че правя нещо нарочно, да го пре*ба, просто си карам в моята лента (дясна, трета отвътре навън за това кръгово) и си въртя в кръговото. Имам право да се въртя в него докато ми се завие свят, и то по най-външната лента, и то без да давам какъвто и да е мигач (а давам винаги, от колегиалност, за да помагам на по-съобразителните шофьори, които искат да се включат). И всеки, който иска да излезе от кръговото, е длъжен да ме изчака, независимо от коя лента е решил да излиза - от средна, от лява, от дясна, от бус-лента, от каквато ще да е.Качавам 2 снимки, едната е ситуацията на Недялко, той е в зелено, а другият - в червено. Втората е описаната от мен на 4-ти км, аз в зелено, другият - в червено.От тук нататък - всеки който твърди друго, го каня да направим едно ПТП, виновният плаща тройно!

Коментар