ele написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
движение в кръгово
Collapse
Заключена тема
X
X
-
-
Недялко щеше да си е виновен по всички параграфи, но за твоята ситуация, наистина може да се поспори. Независимо ти в коя лента се движиш, другия автомобил според скицата ти, не е напуснал кръстовището по време на сблъсъка, което означава че ти е отнел предимството.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Immortal написа:ele написа:Да, само дето е пропуснал да даде предимство на автомобил на пътя с предимство :DВсеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
nedialk00
колеги, голяма тема е станала докато си търсех "рибе" 8мм чаааак Люлин, навънка е АД,значи ситуацията е точно като на снимката, само че, "пълзейки към кръготво" пропуснах едно бмв което искаше да излиза - то си беше с предимство(то си е в кръготвото, а аз едвам съм настъпил лентата) и след тва си тръгнах и си карам по най-дясната лента ,и чувам свирене гледам, и в същия момент некъф тъпан се изравнил до мене и ме натиска към изхода, абсолютен идиот, даже и аз да съм виновен е пълна глупост да го правиш това, въпреки че аз не съм виновен ?? НИКЪДЕ НЯМА ЗНАК ЧЕ МИ Е ЗАБРАНЕНО ДА ПРОДЪЛЖА НАПРЕД, ИЛИ ЧЕ ТРЯБВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА ЗАВИЯ НАДЯСНОImmortal също не е виновен ! явно онзи е кихал мангизи, то тва да те пишат виновен е супер подигравка в тоя случай
Коментар
-
nedialk00
тези дни ще отида специално да проверя за маркикорвката за която говори Дидо Лябенов - тоест за остров, ама съм сигурен че няма да намеря остров
Коментар
-
nedialk00
аз съм ето там на стрелкичката когато тоя ме натискаше, а пък преди тва пуснах една жена с едно бмв като влизах в кръстовището защото тя си е с предимство, и си тръгнах след тва - вече съм с предимство, и изведнъж се появи тоя - предполагам че е бил отзад където е червената стрелка, даже малко по назад, просто караше бързо, а аз карах нормално - все пак беше доста заснежено; В СЛУЧАЯ НЕСЪМ ВИНОВЕН, единствено ако колегата Дидо Любенов не се окаже прав, че трябва задължително да завия надясно, което силно ме съмнява, ще отида да проверя за остров
Коментар
-
nedialk00 написа:тези дни ще отида специално да проверя за маркикорвката за която говори Дидо Лябенов - тоест за остров, ама съм сигурен че няма да намеря островОсновния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Недялко,добре ,че нямаме допирни точки в движението.Виновен си отвсекъде в тая ситуация.Сигурен ли си на 100% ,че тоя не си го видял или не ти е бил у "мъртвата точка"?По твоята скица другият автомобил е трябвало да спре в кръговото и да ти даде предимство.Е няма как да стане тая. Има ли знак седиш и чакаш.
Коментар
-
nedialk00
дидо е прав виновен съм, но не е така както го изкарвате, че едва ли не незнам правилника или, че незнам, че трябва да спра на входа на кръговото :D то ако беше така досега 10000 катастрофи да съм имал :D заблудил съм се заради маркировката, защото в софия на повечето кръгови си има маркировка коя лента за накъде е(което не оправдава грешката ми), а тука прас 3 стрелки надясно, не че не съм минавал и друг път от там, ама сега за сефте влязох в най-дясната лента и... пък и като добавим, че возех един приятел и приятелката му от летището към централна жп гара и ми обясняваха кво що било в холандия, съм се заблудил, но определено голяма вина за това има и маркировката ако беше направена както трябва нямаше да се заблудя ПС: така казано тоя от средната лента, ще не ще на 2рия изход задължително трябва да излезе ? Приемам че от ляво в кръговото няма абсолютно никой- применро сме през ноща - аз съм синята черта - задължително завивам надясно, до мен 2 коли(червена черта) и най-вляво още една кола(черна черта), първата червена бързо завива надясно, и втората червена заедно със черната стигат до втория изход - черния иска да излиза и по логиката която следваме досега този с 2рата червена кола трябва да излезе задължително за да нямат конфликтна точка ?
Коментар
-
nedialk00
-
nedialk00
знам колега, аз си ги пропускам... дайте да коментираме последната ситуация, която съм дал за пример какво правим там
Коментар
-
Първо искам да се извиня на колегата Недялко, не го познавам лично и не знам какви са шофьорските му умения, не исках да го обидя, както явно се получи. Само посочвам като пример действието му в този случай, и аз със 20+ годишния си стаж и кат. С допускам понякога грешки, не се обиждай, колега ! Сега ще отговоря на два въпроса едновременно. Колежката Еле попита дали вътре в кръговото, лентите представляват един път, а всички останали подстъпи кум кръговото, са отделни кръстовища с него. Да, точно така е ! Дори има кръстовища с кръгово движение, при които, тези които са вътре в кръга, в определени случаи са без предимство. В посоченото кръстовище с кръгово движение, има две ленти за дижение. На местата където трафика е по-голям, има трета лента за движение, за завиващите надясно. Когато този автомобил, на който пътя е означен с чено, иска да завие на дясно, той няма право да извърши тази маневра от най-вътрешната лява лента. Трябва да се престрои в дясната - на конкретното място средна лента, преди да е стигнал до изхода, за да завие на дясно. От най-вътрешната - лява лента има право да проодължи единствено в кръговото движение. Най-дясната лента, в която е бил колегата Недялко, се води като уширение на пътя за допълнителна лента за движение само на дясно.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
ele написа:T.e. ти искаш да кажеш, че кръговото кръстовище е само на влизане и на излизане, а вътре си е нормален път???? Я пак си помисли?
Коментар
-
Immortal написа:ele написа:T.e. ти искаш да кажеш, че кръговото кръстовище е само на влизане и на излизане, а вътре си е нормален път???? Я пак си помисли?Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар