Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

движение в кръгово

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ele написа:
    Да, само дето е пропуснал да даде предимство на автомобил на пътя с предимство :D
    Съгласен съм, ако се бяха ударили на влизане в кръговото.Аз имах подобен случай - един изкочи от СТОП без да спре, и се блъснахме челно (аз бях в лявата част на улицата, тъй като от дясно от край до край имаше паркирали автомобили) - полицаят каза, че сме се ударили извън кръстовището (на което аз съм с предимство), така че аз съм виновен, щото съм бил в неговата лента.За мен Недялко нямаше да има НИКАКВА вина, ако се бяха ударили.Ей я мойта ситуация, в коят според КАТ виновен бях аз: (аз съм с леката кола, движеща се направо)
    Прикачени файлове

Коментар

Недялко щеше да си е виновен по всички параграфи, но за твоята ситуация, наистина може да се поспори. Независимо ти в коя лента се движиш, другия автомобил според скицата ти, не е напуснал кръстовището по време на сблъсъка, което означава че ти е отнел предимството.
      Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Immortal написа:
        ele написа:
        Да, само дето е пропуснал да даде предимство на автомобил на пътя с предимство :D
        Съгласен съм, ако се бяха ударили на влизане в кръговото.Аз имах подобен случай - един изкочи от СТОП без да спре, и се блъснахме челно (аз бях в лявата част на улицата, тъй като от дясно от край до край имаше паркирали автомобили) - полицаят каза, че сме се ударили извън кръстовището (на което аз съм с предимство), така че аз съм виновен, щото съм бил в неговата лента.За мен Недялко нямаше да има НИКАКВА вина, ако се бяха ударили.Ей я мойта ситуация, в коят според КАТ виновен бях аз: (аз съм с леката кола, движеща се направо)
        T.e. ти искаш да кажеш, че кръговото кръстовище е само на влизане и на излизане, а вътре си е нормален път???? Я пак си помисли?
        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

колеги, голяма тема е станала докато си търсех "рибе" 8мм чаааак Люлин, навънка е АД,значи ситуацията е точно като на снимката, само че, "пълзейки към кръготво" пропуснах едно бмв което искаше да излиза - то си беше с предимство(то си е в кръготвото, а аз едвам съм настъпил лентата) и след тва си тръгнах и си карам по най-дясната лента ,и чувам свирене гледам, и в същия момент некъф тъпан се изравнил до мене и ме натиска към изхода, абсолютен идиот, даже и аз да съм виновен е пълна глупост да го правиш това, въпреки че аз не съм виновен ?? НИКЪДЕ НЯМА ЗНАК ЧЕ МИ Е ЗАБРАНЕНО ДА ПРОДЪЛЖА НАПРЕД, ИЛИ ЧЕ ТРЯБВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА ЗАВИЯ НАДЯСНОImmortal също не е виновен ! явно онзи е кихал мангизи, то тва да те пишат виновен е супер подигравка в тоя случай

Коментар

тези дни ще отида специално да проверя за маркикорвката за която говори Дидо Лябенов - тоест за остров, ама съм сигурен че няма да намеря остров

Коментар

аз съм ето там на стрелкичката когато тоя ме натискаше, а пък преди тва пуснах една жена с едно бмв като влизах в кръстовището защото тя си е с предимство, и си тръгнах след тва - вече съм с предимство, и изведнъж се появи тоя - предполагам че е бил отзад където е червената стрелка, даже малко по назад, просто караше бързо, а аз карах нормално - все пак беше доста заснежено; В СЛУЧАЯ НЕСЪМ ВИНОВЕН, единствено ако колегата Дидо Любенов не се окаже прав, че трябва задължително да завия надясно, което силно ме съмнява, ще отида да проверя за остров
              Прикачени файлове

Коментар

nedialk00 написа:
                тези дни ще отида специално да проверя за маркикорвката за която говори Дидо Лябенов - тоест за остров, ама съм сигурен че няма да намеря остров
                Ти и да не намериш остров, помисли малко, ако си тоя с червеното, кога и къде ще се престроиш по- в дясно,като има две, а не три ленти преди мястото където влиза синия ? Там където влиза синия - в случая Недялко, има трета лента само за на дясно, за да не се налага и тези които са за десен завой да дават предимство. Те преминават по дясна лента и завиват веднага в дясно и не отнемат и не се налага да дават предимство на никой. За това този червения от средната лента може да завие на дясно без да си пресича пътя със синия и без двамата се изчакват. Подобно, но "малко" по-големичко кръгово си имаме в Русе, и с 4 входа и 4 изхода, знам много добре как се преминава през него, и много ми е кеф като видя някой джигит като наш Недялко смачкан точно пред ченгеджийницата, щото не знае къде му е мястото на пътя. Не че имам нещо против момчето, ама освен по форумите, трябва и на пътя да сме колеги, нали ? А за тази цел, трябва да си знем правилника и да го спазваме, за да няма инциденти. А именно заради това, че МНОГО от водачите не знаят правилника, пътищата заприличаха на лунапарк.
                Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Недялко,добре ,че нямаме допирни точки в движението.Виновен си отвсекъде в тая ситуация.Сигурен ли си на 100% ,че тоя не си го видял или не ти е бил у "мъртвата точка"?По твоята скица другият автомобил е трябвало да спре в кръговото и да ти даде предимство.Е няма как да стане тая. Има ли знак седиш и чакаш.
                  FIAT FORUM BULGARIA
                  Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

дидо е прав виновен съм, но не е така както го изкарвате, че едва ли не незнам правилника или, че незнам, че трябва да спра на входа на кръговото :D то ако беше така досега 10000 катастрофи да съм имал :D заблудил съм се заради маркировката, защото в софия на повечето кръгови си има маркировка коя лента за накъде е(което не оправдава грешката ми), а тука прас 3 стрелки надясно, не че не съм минавал и друг път от там, ама сега за сефте влязох в най-дясната лента и... пък и като добавим, че возех един приятел и приятелката му от летището към централна жп гара и ми обясняваха кво що било в холандия, съм се заблудил, но определено голяма вина за това има и маркировката ако беше направена както трябва нямаше да се заблудя ПС: така казано тоя от средната лента, ще не ще на 2рия изход задължително трябва да излезе ? Приемам че от ляво в кръговото няма абсолютно никой- применро сме през ноща - аз съм синята черта - задължително завивам надясно, до мен 2 коли(червена черта) и най-вляво още една кола(черна черта), първата червена бързо завива надясно, и втората червена заедно със черната стигат до втория изход - черния иска да излиза и по логиката която следваме досега този с 2рата червена кола трябва да излезе задължително за да нямат конфликтна точка ?
                    Прикачени файлове

Коментар

...
                      Прикачени файлове

Коментар

Недялко,има си ред и знаци.Кръстовище се степенува по управление по следния начин:РегулировчикСветофарПътни знаципътна маркировка.Не те бърка маркировката имаш ли знак ,че трябва да пропуснеш движещият се в кръговото,па ако ще и на луната да отива.
                        FIAT FORUM BULGARIA
                        Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

знам колега, аз си ги пропускам... дайте да коментираме последната ситуация, която съм дал за пример какво правим там

Коментар

Първо искам да се извиня на колегата Недялко, не го познавам лично и не знам какви са шофьорските му умения, не исках да го обидя, както явно се получи. Само посочвам като пример действието му в този случай, и аз със 20+ годишния си стаж и кат. С допускам понякога грешки, не се обиждай, колега ! Сега ще отговоря на два въпроса едновременно. Колежката Еле попита дали вътре в кръговото, лентите представляват един път, а всички останали подстъпи кум кръговото, са отделни кръстовища с него. Да, точно така е ! Дори има кръстовища с кръгово движение, при които, тези които са вътре в кръга, в определени случаи са без предимство. В посоченото кръстовище с кръгово движение, има две ленти за дижение. На местата където трафика е по-голям, има трета лента за движение, за завиващите надясно. Когато този автомобил, на който пътя е означен с чено, иска да завие на дясно, той няма право да извърши тази маневра от най-вътрешната лява лента. Трябва да се престрои в дясната - на конкретното място средна лента, преди да е стигнал до изхода, за да завие на дясно. От най-вътрешната - лява лента има право да проодължи единствено в кръговото движение. Най-дясната лента, в която е бил колегата Недялко, се води като уширение на пътя за допълнителна лента за движение само на дясно.

Коментар

ele написа:
                              T.e. ти искаш да кажеш, че кръговото кръстовище е само на влизане и на излизане, а вътре си е нормален път???? Я пак си помисли?
                              Точно това искам да кажа. А нима не е така?!?Краси, и ти си помисли пак.В Бургас поне си имате доста кръгови - например това до вас: Ако някой е влязъл в най-вътрешната лента нали все някога трябва да излезе?!? При излизането си трябва да пресече всички останали ленти - и кво - да драсне направо през тях, а всички останали да спират да го чакат ли?!?Това ли искате да ми кажете всички!?!??!?!?!?Този с червения автомобил пресича съседна лента. Точка. Длъжен е да изчака движещите се по тази лента. Точка.Какво от това не разбрахте?!?!?

Коментар

Immortal написа:
                                ele написа:
                                Точно това искам да кажа. А нима не е така?!?Краси, и ти си помисли пак.В Бургас поне си имате доста кръгови - например това до вас: Ако някой е влязъл в най-вътрешната лента нали все някога трябва да излезе?!? При излизането си трябва да пресече всички останали ленти - и кво - да драсне направо през тях, а всички останали да спират да го чакат ли?!?Това ли искате да ми кажете всички!?!??!?!?!?Този с червения автомобил пресича съседна лента. Точка. Длъжен е да изчака движещите се по тази лента. Точка.Какво от това не разбрахте?!?!?
                                Черния

Коментар

Working...
                                X