те там са пълен цирк, тировете едвам минават
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
движение в кръгово
Collapse
Заключена тема
X
X
-
nedialk00
-
Влезеш ли в кръговото добре е да караш с мигач. Да те виждат отдалеч какво ще правиш и да си смятат траекторията. Освен това бавно и без резки маневри. Понеже е кръгово и няма нормалната видимост през огледалата.А пък за кръговите на Качица - наистина са много интересни.*Ако караш по външната лента на първия изход излизаш. Ако някой иска да влезе на тоя изход няма нужда да те чака. Така се улесняват тия които искат да влязат в кръговото, без да дават предимство. Ако искаш да кръжиш вътре, пак даваш предимство защото се престрояваш обаче вече си в кръговото и не чакаш да влезеш.*Ако искаш да продължиш в кръговото трябва да минеш във средната лента. Ако си караш по средната също можеш да излезеш, може и да продължиш вътре.*По вътрешната лента задължително кръжиш вътре в кръговото докато не смениш лентатаНа мен ми се струва че даже е доста хитро направено. Обаче е необичайно и хората докато схванат как е кръстовището може да се замотаят.Трябва на всеки вход в кръстовището да има един голям билборд със схема на лентите.Bravo 1.6 / 16
Коментар
-
nedialk00 написа:там долу на сточна гара е лудница; иначе ако ме беше ударил тоя, според мен той е виновен, аз съм си в лентата, той влиза и ме удря...ето и снимка, аз съм в най-дясната лента, и си влизам в кръговото, и ще излизам от втория изход, пък тоя къдет щеше да ме удари, е до мен, и иска да излиза от първият изход, ама не влизаме заедно в кръговото, ами си се появи някъде отзаде, и свири и ме натиска към 1вия изход... примерно ако беше пред мене, пусни си мигача, мн ясно че ще му дам път пък той се появи отзаде отнякъде засилен и вижда че изпуска изхода, и ме натискаChrysler Voyager 2.5TD/ 2000г.
ex. Fiat Tempra /`91 / 1.9TDS
Коментар
-
nedialk00
всъщност си прав, в крайна сметка добре че не стана беля, а иначе на другите входове на въпросното кръстовище маркировката няма, абе луда работа
Коментар
-
Re: движение в кръгово
nedialk00 написа:колеги, тука споря с един, значи примерно кръговото на паметника на В.Левски = 3 ленти са, карам от софийския надолу, и влизам в кръговото от най-дясната лента, и фактически в кръговото съм в най-външната лента(за излизане от кръготово), някой от средната лена иска да излиза, обаче аз му преча и се удря в мен, та кой е виновен в случаяMULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
"Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12
Коментар
-
nedialk00
не бих казал, че съм му отнел предимство, даже изобщо, по скоро съм виновен за неправилно престрояване
Коментар
-
nedialk00
http://www.spik-bg.org/doc/articles/...affic_man2.pdf мисля че може да е полезно, и пак стигам до извода, че не аз бих бил виновен искам да заключа, че това кръгово е поредната недомислица, и да дам за пример кръговото на 4ти километър - направено както си му е реданикой неможе да ме задължи по никакъв начин да изляза на първия изход, няма такъв филм, а и той тоя тръгна да ме засича когато бях долу горе на средата на 1вия изход или в самото му начало, ако стрелките бяха по друг начин - примерно ако най-лявата беше обозначена за направо и за наляво, средната за направо и за надясно, а тази в която аз бях само за надясно, тогава ДА, щях да съм виновен, но в случая не
Коментар
-
Никой нищо не те задължава.Стрелките са последното нещо което се гледа.Нали знаеш първо е светлинната или регулировчик,после знаците и чак след това маркировката.Така,че според мен изцяло ти щеше да си виновен.MULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
"Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12
Коментар
-
nedialk00
-
Няма такова нещо не си отнел предимство. На снимката, която си пуснал ясно се вижда знака за без предимство. Влизайки в кръговото при тези обстоятелства без да изчакаш другата кола да си направи маневрите, които иска му отнемаш предимството, независимо колко ленти пресичаш и къде излизаш. Ако нямаше знак, щеше да е друго... ти си му десен (руски паметник) и си с предимство и тогава чака той.
Коментар
-
nedialk00
така е, ама той идва някъде отзад, аз вече съм минал 15 метра в кръговото че и 20 даже.. и почва да ме натиска, никво предимство не съм му отнел, то по тая логика, никога няма да мога да мина през кръговото ако чакам някой дето е 50-100 метра назад от моя вход да излезе от кръговото
Коментар
-
Ако правилно съм разбрала, тоя от средната лента е в кръговото и иска да излезе от него. Т.е. той е на път с предимство, ти не си, влизаш в кръговото без да осигуриш предимство на тези на пътя с предимство, следователно вината е твоя.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
И според мен няма две мнения. Влизаш в кръговото без да съобразиш твоя с неговата скорост и по този начин му отнемаш предимството, което му е гарантирано със знак. Друг е въпроса, че ако той се движи във външна лента, ти (и всеки друг, аз също го правя този номер) е нямало да влезеш в кръстовището надявайки се, че ще излезеш бързо и без да си пресичате пътя.
Коментар
-
nedialk00
така е това което казвате, ама въпросния който ме засича, идва някъде си отзаде, аз на тия който бяха пред мен си им дадох предимството, абе както и да е, неможете да ме разберете, ама вината нямаше да е моя
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар