Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

движение в кръгово

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

те там са пълен цирк, тировете едвам минават

Коментар

Влезеш ли в кръговото добре е да караш с мигач. Да те виждат отдалеч какво ще правиш и да си смятат траекторията. Освен това бавно и без резки маневри. Понеже е кръгово и няма нормалната видимост през огледалата.А пък за кръговите на Качица - наистина са много интересни.*Ако караш по външната лента на първия изход излизаш. Ако някой иска да влезе на тоя изход няма нужда да те чака. Така се улесняват тия които искат да влязат в кръговото, без да дават предимство. Ако искаш да кръжиш вътре, пак даваш предимство защото се престрояваш обаче вече си в кръговото и не чакаш да влезеш.*Ако искаш да продължиш в кръговото трябва да минеш във средната лента. Ако си караш по средната също можеш да излезеш, може и да продължиш вътре.*По вътрешната лента задължително кръжиш вътре в кръговото докато не смениш лентатаНа мен ми се струва че даже е доста хитро направено. Обаче е необичайно и хората докато схванат как е кръстовището може да се замотаят.Трябва на всеки вход в кръстовището да има един голям билборд със схема на лентите.
      Bravo 1.6 / 16

Коментар

nedialk00 написа:
        там долу на сточна гара е лудница; иначе ако ме беше ударил тоя, според мен той е виновен, аз съм си в лентата, той влиза и ме удря...ето и снимка, аз съм в най-дясната лента, и си влизам в кръговото, и ще излизам от втория изход, пък тоя къдет щеше да ме удари, е до мен, и иска да излиза от първият изход, ама не влизаме заедно в кръговото, ами си се появи някъде отзаде, и свири и ме натиска към 1вия изход... примерно ако беше пред мене, пусни си мигача, мн ясно че ще му дам път пък той се появи отзаде отнякъде засилен и вижда че изпуска изхода, и ме натиска
        Колега като видях снимката ти си си виновен. Имаш ясна маркировка според която би трябвало веднага на първия изход да завиеш надясно, той прави същото защото след като си се престроил там се предполага че ще завиеш на първия , а не на втория изход. Знам че на практика не е удобно така и ако искаш да излезеш на втория или третия изход трябва да се престроиш в средната лента и съответно да си кривиш врата да гледаш дали някой няма да продължи като теб направо, но така са ги направили и според закона е така. / поредната недомислица/
        Chrysler Voyager 2.5TD/ 2000г.
        ex. Fiat Tempra /`91 / 1.9TDS

Коментар

всъщност си прав, в крайна сметка добре че не стана беля, а иначе на другите входове на въпросното кръстовище маркировката няма, абе луда работа

Коментар

Re: движение в кръгово

nedialk00 написа:
            колеги, тука споря с един, значи примерно кръговото на паметника на В.Левски = 3 ленти са, карам от софийския надолу, и влизам в кръговото от най-дясната лента, и фактически в кръговото съм в най-външната лента(за излизане от кръготово), някой от средната лена иска да излиза, обаче аз му преча и се удря в мен, та кой е виновен в случая
            Ако беше станало нещо,само ти си си виновен ,защото там кръговото е с предимство и докато той не е излязъл от него ,виновен си ти за отнемане на предимство. :D
            MULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
            "Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
            R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12

Коментар

не бих казал, че съм му отнел предимство, даже изобщо, по скоро съм виновен за неправилно престрояване

Коментар

http://www.spik-bg.org/doc/articles/...affic_man2.pdf мисля че може да е полезно, и пак стигам до извода, че не аз бих бил виновен искам да заключа, че това кръгово е поредната недомислица, и да дам за пример кръговото на 4ти километър - направено както си му е реданикой неможе да ме задължи по никакъв начин да изляза на първия изход, няма такъв филм, а и той тоя тръгна да ме засича когато бях долу горе на средата на 1вия изход или в самото му начало, ако стрелките бяха по друг начин - примерно ако най-лявата беше обозначена за направо и за наляво, средната за направо и за надясно, а тази в която аз бях само за надясно, тогава ДА, щях да съм виновен, но в случая не

Коментар

Никой нищо не те задължава.Стрелките са последното нещо което се гледа.Нали знаеш първо е светлинната или регулировчик,после знаците и чак след това маркировката.Така,че според мен изцяло ти щеше да си виновен.
                  MULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
                  "Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
                  R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12

Коментар

защо ? обоснови се, аз съм влязал в кръговото и не съм отнел предимство

Коментар

Няма такова нещо не си отнел предимство. На снимката, която си пуснал ясно се вижда знака за без предимство. Влизайки в кръговото при тези обстоятелства без да изчакаш другата кола да си направи маневрите, които иска му отнемаш предимството, независимо колко ленти пресичаш и къде излизаш. Ако нямаше знак, щеше да е друго... ти си му десен (руски паметник) и си с предимство и тогава чака той.

Fiat Bravo T-Jet 120

Коментар

така е, ама той идва някъде отзад, аз вече съм минал 15 метра в кръговото че и 20 даже.. и почва да ме натиска, никво предимство не съм му отнел, то по тая логика, никога няма да мога да мина през кръговото ако чакам някой дето е 50-100 метра назад от моя вход да излезе от кръговото

Коментар

Ако правилно съм разбрала, тоя от средната лента е в кръговото и иска да излезе от него. Т.е. той е на път с предимство, ти не си, влизаш в кръговото без да осигуриш предимство на тези на пътя с предимство, следователно вината е твоя.
                          Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

И според мен няма две мнения. Влизаш в кръговото без да съобразиш твоя с неговата скорост и по този начин му отнемаш предимството, което му е гарантирано със знак. Друг е въпроса, че ако той се движи във външна лента, ти (и всеки друг, аз също го правя този номер) е нямало да влезеш в кръстовището надявайки се, че ще излезеш бързо и без да си пресичате пътя.

Fiat Bravo T-Jet 120

Коментар

така е това което казвате, ама въпросния който ме засича, идва някъде си отзаде, аз на тия който бяха пред мен си им дадох предимството, абе както и да е, неможете да ме разберете, ама вината нямаше да е моя

Коментар

Е па начертай една скица със посоката на движение и на двата автомобила.
                                FIAT FORUM BULGARIA
                                Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Working...
                                X