Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

движение в кръгово

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

движение в кръгово

колеги, тука споря с един, значи примерно кръговото на паметника на В.Левски = 3 ленти са, карам от софийския надолу, и влизам в кръговото от най-дясната лента, и фактически в кръговото съм в най-външната лента(за излизане от кръготово), някой от средната лена иска да излиза, обаче аз му преча и се удря в мен, та кой е виновен в случая

Не съм сигурен, но е логично да е виновен този, който си сменя лентата (или поне се е опитал). Ама то ако седнем да търсим логика в ЗДП...
    Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
    ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

и аз така мисля, пък той ми вика, че аз съм щяло да бъда виновен; в кръготовото са 3 ленти, аз съм в най-външната, оня дето ще ме удря е в средната, мен кво ме ***, че искал да излиза, не съм длъжен да набия спирачките и да го пусна, пуска си мигача и чака, като неможе, се завърта в кръготово и да се оправя

Коментар

http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...er=asc&start=0
        LANCIA DELTA II 1.6ie 75HP 835C1.000
        LANCIA KAPPA 2.0 20V 838A1.000-ex
        LANCIA DEDRA 1.8 105hp 835A2.046-ex
        Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8 215hp
        Grande Punto 1.2 LPG

Коментар

там долу на сточна гара е лудница; иначе ако ме беше ударил тоя, според мен той е виновен, аз съм си в лентата, той влиза и ме удря...ето и снимка, аз съм в най-дясната лента, и си влизам в кръговото, и ще излизам от втория изход, пък тоя къдет щеше да ме удари, е до мен, и иска да излиза от първият изход, ама не влизаме заедно в кръговото, ами си се появи някъде отзаде, и свири и ме натиска към 1вия изход... примерно ако беше пред мене, пусни си мигача, мн ясно че ще му дам път пък той се появи отзаде отнякъде засилен и вижда че изпуска изхода, и ме натиска
          Прикачени файлове

Коментар

Значи се движиш в дадена лента, някой иска да ти пресече пътя през нея, и спорите дали ти или той е виновен?

Коментар

nedialk00 написа:
              не влизаме заедно в кръговото, ами си се появи някъде отзаде, и свири и ме натиска към 1вия изход... примерно ако беше пред мене, пусни си мигача, мн ясно че ще му дам път пък той се появи отзаде отнякъде засилен и вижда че изпуска изхода, и ме натиска
              По принцип виновният си е той. Ама явно като си влязъл в кръговото не си го видял че идва, па макар и по-далече, и за секунди те е настигнал. Той те е видял че влизаш, ама сигурно си е мислил че щом влизаш от най-дясната лента, в най-външната на кръговото, че ще излезеш още на първият изход, на бул.Мадрид демек. Пък ти си продължил на право, и ония се е ядосал. И така стават белите .
              00' Bravo 105 JTD

Коментар

Колеги, няма място за мислене тук. При две коли в кръговото - виновен е този, който не извършва безопасно маневрата. Аз мога да си обикалям до прималяване в кръговото - хем ще съм с предимство пред тия дето искат да влязат хем, ако някой реши да ме засича - ще си е сам виновен. Няма опция да си караш у твоята лента, някой да те блъсне и ти да си виновен.
                Steliyan's Life!
                FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

точно и аз тва му обяснявам... аз зарад тва си влязох в дясната лента, че после да не ми се налага да чакам някой да ме пусне.. пък оня да засилен си беше, и зарад тва ме засече; иначе там накъдето искаше да излиза тоя се води янко сакъзов и след малко става мадрид :D

Коментар

nedialk00 написа:
                    точно и аз тва му обяснявам... аз зарад тва си влязох в дясната лента, че после да не ми се налага да чакам някой да ме пусне.. пък оня да засилен си беше, и зарад тва ме засече; иначе там накъдето искаше да излиза тоя се води янко сакъзов и след малко става мадрид :D
                    Вместо да бърза - е можел да си обиколи още веднъж и да влезе, когато лентата му се освободи.
                    Steliyan's Life!

Коментар

точно така и направи и му теглих едни майни много комплексари има по пътищата, и всякви малоумни субекти... след това като се връщах от централна гара, влизайки по мария луиза край автогарата, забърсах нещо скрито в снега, и ми строши пластмасата която се намира пред задна дясна гума на прага.. явно камък некакъф беше, ама пак леко минах само с пластмасата, и съвсем малко чокнато на гумата

Коментар

Луда работа е в тая София

Коментар

Аз знам, че този който си променя посоката е без предимство. В същата ситуация съм изпадал на сточна гара. Само че аз бях по средата и този от дясно започна да ме стиска. С огледалото го издрах по ламарините и оня спира и се дръвчи. " Ти си длъжен да се отместиш наляво след като виждаш, че аз идвам към теб. А аз го попитах и аз какво да направя, да стисна този който ми е на мен от ляво и той да се оправя с мантинелата или аз да го ударя и ти да си заминеш и после да се оправяме двамата тъпанари всякакви. Снощи по същият начин ме стисна една девойка с пунто, но този път между нея и парапета. Нямаше накъде да отида, набих спирачките и чух удар. А тя си продължи и карах след нея 3-4км и тя не спира. Вече на един светофар я хвана червено и нямаше къде да ходи. Питам я аз след като ме е ударила.... не е ли редно да спре и да види какво става "ма ние ударихме ли се" Yellow_Flash_Colorz_PDT_23 След това започва да ми казва, че тя не е виновна......... направо се плашим.Жената като е с мен на всеки км бие спирачки от дясно, вече ми протърка мокета :D Всеки се включва, сменява ленти...... както на него му е удобно.

Коментар

А аз откакто съм без книжка ми е едно такова спокойно. Видях толкова нови неща из Варна. Нови за мен, щото от гледане в огледала и панорама - не съм обръщал внимание на това, което е извън пътя. Може изобщо да не ида да си търся книжката - чувствам се по-добре, като пешеходец. Не съм се ядосвал сериозно от 19.01.2012 Голям кеф.
                            Steliyan's Life!

Коментар

Във Велико Търново откакто имаме кръгови (за запознатите имам предвид 2-те кръгови на Качица) там гледам да не се застоявам много, опита ми на тия кръстовища ме научи да карам бързо когато влизам, карам по него и когато излизам. Всеки, които е минавал знае що за недомислица е кръговото на Билла, 100 ленти, 100 изхода и най-важното обратен вираж! И да, мога да карам, сега да не ме нападнете!

Коментар

Working...
                              X