Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Опасен антрифриз!!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

batproho написа:
    А някой да е имал проблем с антифриз "ВЕКО"?
    антифриз не, но течността им за чистачки 2ра или 3та година година я ползвам и е без грешка
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

кроко61 написа:
      Едва ли е виновен производителя Приста. На мой познат брат му работо на обект където продават и антифриз.Снабдява цялата махала с антифриз на половин цена.Как ли го намира?А при мен всичко през фризера-нафта,течност за чистачки,антифриз и масло.Вътре е -25-28 градуса и се получават интересни неща.Проверката е висша форма на доверие,нали?
      Петрол са официален дистрибутортака че да се оправят те и Приста
      2015 Renault Megane Expression GT
      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Sev написа:
        кроко61 написа:
        Едва ли е виновен производителя Приста. На мой познат брат му работо на обект където продават и антифриз.Снабдява цялата махала с антифриз на половин цена.Как ли го намира?А при мен всичко през фризера-нафта,течност за чистачки,антифриз и масло.Вътре е -25-28 градуса и се получават интересни неща.Проверката е висша форма на доверие,нали?
        Смятате ли да съдите Петрол или Приста заради случая??
        http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
        Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
        FIAT БРАВО 1.2 16v
        ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
        FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

ще съдят друг път. То се иска касова бележка, иска се после от сервиз протокол, че това е причината за ремонта, после трябва да докажеш, че си налял баш този антифриз вътре и ще ти донесат от 1000000 кладенеца вода. В общи линии една студена вода и това е.
          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
          Fiat Bravo'97 1,6 16v
          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

infineon написа:
            Sev написа:
            кроко61 написа:
            Смятате ли да съдите Петрол или Приста заради случая??
            ???

Коментар

Божеее, ужас. Аз преди две седмици също се чудих какъв антифриз да долея, и не се чудих много, отидох и взех литър парафлу. Точно заради такива менташки истории предпочетох скъпото.Лятото сменях термостат, и долях чиста дест. вода, към литър и половина. Това което източих от казанчето го тествах във фризера, не бе замързнало, така че опасност не е имало, ама страх лозе пази.А да пратим един e-mail на приста, с линк и снимки от темата?Също може да се купи още антифриз от същата бензиностанция (едва ли е свършил), и да им се пииип пип таковата по съдове.п.п. На парафлу-то са му вдигнали цената, 17 лева литъра е в T&N. С отстъпката е друга бира .
              00' Bravo 105 JTD

Коментар

Immortal написа:
                На въпроса "Колко вода трябва да се налее на концентрата?" продавачките отговарят: "Николко! Колкото е трябвало, ние сме налели."
                Аз действам на този принцип без да питам - сипвам само какъвто ми попадне концентрат и спя спокойно.
                браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Sev написа:
                  има и друг въпросщом не са спазили температурите, дали изобщо тези продукти имат необходимите качества...защото антифриза пази не само от замръзване
                  На антифриза пишело, че замръзва под -40, нали? Аз си наливам концентрат - не съм разреждал, но и не съм замръзвал. Дори да го е разредил 1/1 - т.е. да е на -20 - температурата вън е била -22 Нормално си е да замръзне - според мен. А и с вода от чешмата - повече от нормално.
                  Steliyan's Life!
                  FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

И на бившия и сегашния Фиат съм слагал само Парафлу. Вчера замерих моя, понеже има нужда от доливане(след смяна на термостата) и показа -38 градуса. Ще му долея малко дестилирана вода и съм ок, понеже не ми остана антифриз за доливане офтопик:На работното си място станах свидетел на следното. Две добавки против замръзване(за дизелово гориво) Кастрол и Лики моли. При -20 градуса тая на Лики стана на грес, Кастролкста беше още течна. И после 3 дена мъки с камионите
                    now. BMW E39 523i '98 170hp
                    ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
                    ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

Коментар

Да,аз също не съм очарован от Приста.

Коментар

jenshen73 написа:
                        Sev написа:
                        има и друг въпросщом не са спазили температурите, дали изобщо тези продукти имат необходимите качества...защото антифриза пази не само от замръзване
                        На антифриза пишело, че замръзва под -40, нали? Аз си наливам концентрат - не съм разреждал, но и не съм замръзвал. Дори да го е разредил 1/1 - т.е. да е на -20 - температурата вън е била -22 Нормално си е да замръзне - според мен. А и с вода от чешмата - повече от нормално.
                        не четеш100% концентрат разреждат хората, а не готов за употреба продуктт.е. при 1:1 трябва да започне да кристализира при -37 оС...ако такъв концентрат не се разреди става лошо

Коментар

Тази есен налях на моята и на сина ми коли концентрат на Приста, разреден мало повече от 1:1 - 2,5 концентрат с 3 вода и не съм имал проблем, даже не се сгъстява. Има нещо гнило в тубите, Приста е сериозен производител.На доста хора съм го наливал, няма оплаквания.
                          Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Аз допускам, че някой е завъртял поредната пошла далаверица.Какво имам предвид - някоя измет намира или направо краде бутилки на Приста, в които налива някаква оцветена помия и е готов. Проблема е в това, че трябва някак да го пробута през търговец и си намира вратичка - Петрола на Горубляне. Явно има някой авер там (най-вероятно управителя на бензиностанцията). Не че нещо, но не ви ли смърди яко поради факта, че проблемния антифриз на Приста е само този закупен от Горубляне ?? Аз прочетох всички мнения в другите форуми и навсякъде пострадалите колеги казват, че са закупили фалшивият антифриз от бензиностанция Петрол на Горбляне!Дали наистина Приста са виновни или ? Ако подозренията ми се окажат верни, то и те са виновни дотолкова, че позволяват така с лека ръка да се петни името им. А се сещам и друго - колко пъти пръстена на капачката се къса при отваряне? На българските продукти - много рядко. Причината е, че се гледа да се мине максимално тънко за опаковка и се взима най-евтиното. Да ама после се получава следното - евтината капачка се отвива заедно с пръстена си и може да се налее в бутилката каквото си искаш след като се източи истинската течност. Наливаш боза и връщаш капачката, която както споменах по-горе е със здрав пръстен и си имаме оригинална "неотваряна" бутилка с някаква боза... Поздрави!Слави
                            == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Working...
                            X