Колеги, внимавайте какъв антифриз наливате по автомобилите си Преди да го сложите, направете проверка дали замръзва във фризера. Мой колега от офиса, тази зима пропусна да направи това и преди 3 дена си изпати жестоко от антифриз Приста концентрат (разфасовка 4л концентрат). След разреждане 1:1 с дестилирана вода (т.е. според прозиводителя замръзва при -40С )се е получи разтвор, който замръзна в двигателя и изби през воданата помпа и гарнитурата на главата. Температурата вечерта беше паднала до -22С... Гледката беше страшна! След това проверихме какво представалява този антфриз - "след дъжд качулка". Резултата беше следния: аерометъра показа температура на замръзване: -15, а във фризера при -20 беше станал буца лед . Подозираме, че в конкретния случай са сменени етикетите на тубата и вместо концетрат са продали готов за употреба. Антифриза е купен от бензиностанция Петрол (Горубляне).За съжаление разбрах за още 2 потвърдени случая на замръзване от същата марка и разфасовка! Прочетете и тук:http://offnews.offroad-bulgaria.com/...ntifriza-mentehttp://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=138197
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Опасен антрифриз!!!
Collapse
X
-
кофти случка аз моя разреждам навън тест в фризера и ако стане на лед на боклука и нов досега веднъж даде дефект ама маи аз съм си виновен тогаваШофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
-
Тъкмо вчера в друга тема писах че за моята кола вземам всичко от Ибеи без течноста за чистачки . А повечето пишат че имало и читави неща и в България ето че нешата проговарят на Български жалко за човека че му се отваря толкова работа.FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !
Коментар
-
Ужас аз съм със същия концентрат на Приста само че разфасовката е 1 л (купен от Практикер Пловдив)... смисъл последните два пъти доливам от него и досега нямам ядове със замръзване или загряване на двигателя, аз си го съхранявах в багажника и последно долях преди ден два и на външен вид беше ок ....Bravo 1.6 16V GT `00
Коментар
-
nedialk00
колеги масло, антифриз ПРИСТА - НЕ СИ ВЗИМАЙТЕ ! даже и течност за чистачки не си взимайте.... Еко, и всякви такива боклуци от бензионстанциите...
Коментар
-
На въпроса "Колко вода трябва да се налее на концентрата?" продавачките отговарят: "Николко! Колкото е трябвало, ние сме налели." Питайте бе! Сериозно - ситуацията е много неприятна. Винаги тествайте предварително какво слагате в автомобила. Това да се съхранява в багажника е добра идея - вижда се дали замръзва и кога. Но може да е късно. Затова - във фризера - макар че и фризерите май са до около -15...-18 градуса.. а навън понякога (както сега) е по-студено.
Коментар
-
А някой да е имал проблем с антифриз "ВЕКО"?Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Аз, налях такъв от червения.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
Понеже съм заредил и двата ФИАТ-а с такъв (но син, не червен), та се стресирах от нашенското качество.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Едва ли е виновен производителя Приста. На мой познат брат му работо на обект където продават и антифриз.Снабдява цялата махала с антифриз на половин цена.Как ли го намира?А при мен всичко през фризера-нафта,течност за чистачки,антифриз и масло.Вътре е -25-28 градуса и се получават интересни неща.Проверката е висша форма на доверие,нали?Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар