Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Опасен антрифриз!!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Опасен антрифриз!!!

Колеги, внимавайте какъв антифриз наливате по автомобилите си Преди да го сложите, направете проверка дали замръзва във фризера. Мой колега от офиса, тази зима пропусна да направи това и преди 3 дена си изпати жестоко от антифриз Приста концентрат (разфасовка 4л концентрат). След разреждане 1:1 с дестилирана вода (т.е. според прозиводителя замръзва при -40С )се е получи разтвор, който замръзна в двигателя и изби през воданата помпа и гарнитурата на главата. Температурата вечерта беше паднала до -22С... Гледката беше страшна! След това проверихме какво представалява този антфриз - "след дъжд качулка". Резултата беше следния: аерометъра показа температура на замръзване: -15, а във фризера при -20 беше станал буца лед . Подозираме, че в конкретния случай са сменени етикетите на тубата и вместо концетрат са продали готов за употреба. Антифриза е купен от бензиностанция Петрол (Горубляне).За съжаление разбрах за още 2 потвърдени случая на замръзване от същата марка и разфасовка! Прочетете и тук:http://offnews.offroad-bulgaria.com/...ntifriza-mentehttp://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=138197
    Прикачени файлове
    Fiat Marea 1.8 16V ELX

тц тца тъкмо си мислех че Приста работят по европейски...местя темата в раздел, за да се види от повече хора
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

кофти случка аз моя разреждам навън тест в фризера и ако стане на лед на боклука и нов досега веднъж даде дефект ама маи аз съм си виновен тогава
      Шофирай разумно, на пътя не си сам.
      Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
      Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
      Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

то дори да замръзне, важното е да не става твърд, а на каша.
        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
        Fiat Bravo'97 1,6 16v
        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Тъкмо вчера в друга тема писах че за моята кола вземам всичко от Ибеи без течноста за чистачки . А повечето пишат че имало и читави неща и в България ето че нешата проговарят на Български жалко за човека че му се отваря толкова работа.
          FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

има и друг въпросщом не са спазили температурите, дали изобщо тези продукти имат необходимите качества...защото антифриза пази не само от замръзване
            2015 Renault Megane Expression GT
            2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
            Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Ужас аз съм със същия концентрат на Приста само че разфасовката е 1 л (купен от Практикер Пловдив)... смисъл последните два пъти доливам от него и досега нямам ядове със замръзване или загряване на двигателя, аз си го съхранявах в багажника и последно долях преди ден два и на външен вид беше ок ....
              Bravo 1.6 16V GT `00

Коментар

колеги масло, антифриз ПРИСТА - НЕ СИ ВЗИМАЙТЕ ! даже и течност за чистачки не си взимайте.... Еко, и всякви такива боклуци от бензионстанциите...

Коментар

На въпроса "Колко вода трябва да се налее на концентрата?" продавачките отговарят: "Николко! Колкото е трябвало, ние сме налели." Питайте бе! Сериозно - ситуацията е много неприятна. Винаги тествайте предварително какво слагате в автомобила. Това да се съхранява в багажника е добра идея - вижда се дали замръзва и кога. Но може да е късно. Затова - във фризера - макар че и фризерите май са до около -15...-18 градуса.. а навън понякога (както сега) е по-студено.

Коментар

А някой да е имал проблем с антифриз "ВЕКО"?
                    Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                    Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Аз, налях такъв от червения.
                      http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                      Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                      FIAT БРАВО 1.2 16v
                      ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                      FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Понеже съм заредил и двата ФИАТ-а с такъв (но син, не червен), та се стресирах от нашенското качество.
                        Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                        Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Карам с антифриз от Лукойл вече 4-а година. Миналата година сменях водна помпа - беше като нова вътре. Yellow_Flash_Colorz_PDT_06
                          Stop giving directions, just say "Follow me."
                          Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
                          Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Миналата година сложих концентрат на Валволин,като спазих съотношени на замръзване -30 градуса. Не знам как съм го разреждал,но тази година го премерих и показа -40 градуса.
                            Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                            Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Едва ли е виновен производителя Приста. На мой познат брат му работо на обект където продават и антифриз.Снабдява цялата махала с антифриз на половин цена.Как ли го намира?А при мен всичко през фризера-нафта,течност за чистачки,антифриз и масло.Вътре е -25-28 градуса и се получават интересни неща.Проверката е висша форма на доверие,нали?
                              Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100

Коментар

Working...
                              X