Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нереален пробег на коли втора употреба.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Почти винаги може да се разбере дали е манипулиран километража.
    Marea Weekend HLX Jtd 110

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

Аз преди 2 години си купих корсата и на таблото показваше 220хиляди.Сигурен съм,че е била на минимум 500хил.2 седмици след като я купих я прегрях и спука главата.Отворихме мотора-леш.Имаше и проблем с единия цилиндър.Реших да търся направо друг мотор.Насам-натам и една сутрин пред една къща стоварват едно корсе смачкано изодзадзе.Веднага се поинтересувах и моментално го спазарихме(мотора ми трябваше,ама я зех цялата).На таблото показваше 160 и няколко хиляди.Говорих с шофера на камиона дали някой е правил циганий по колата.Човека си призна,че е чопнал касетофона,ама друго не е пипано по колата.С този мотор вече 30 хиляди всичко е наред и съм склонен да си мисля,че италянеца не е пипал километрите на ударена кола.
      Fiat Tipo
      Corsa b комби !

Коментар

msotiroff написа:
        Какъв е извода: Пробега на колата няма никакво значение, ако същата е поддържана навременно и с оригинални части. Аз като купувам автомобил изобщо не се интересувам от пробега. Требва да си доста наивен, ако пробега е фактор при избора на автомобил втора ръка...
        Точно.

Коментар

Моята я взех чрез вътрешен човек от Италия на 93 000 бащата купи една капа(от България преди мене) и в последствие разбра че е върната с ~150 000 полудя завалията ама край свърши вече....

Коментар

Добре де, тук ясно, че ги връщат километрите! Ако си я купиш сам от частно лице или автокъща в чужбината каква е гаранцията?
            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
            Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic

Коментар

Абе не ми се вярва бабта от която е взех моята да е някаква луда,че да тръгне да си играе и да я кара тук и там да и върнат километража за да се откачи от нея.За автосервизите по чужбина също ме съмнява ама дет казваш знае ли човек на какво ще попадне.Има и друго тя една кола и на 50 000 да я вземеш много ама много е от значение как е карана то една кола може да я скапеш и на първитя хиляда километра аз си мисля,че много зависи как е подържан автомобила при първия си собственик.

Коментар

kosta написа:
                Добре де, тук ясно, че ги връщат километрите! Ако си я купиш сам от частно лице или автокъща в чужбината каква е гаранцията?
                Тогава ще имаш и сервизната книжка на автомобила и вероятността да те преметнат е по-малка.
                преди - TIPO
                сега - VOLVO XC60

Коментар

dannybo написа:
                  kosta написа:
                  Тогава ще имаш и сервизната книжка на автомобила и вероятността да те преметнат е по-малка.
                  Само че ако сте прелиствали обявите в mobile.de или autoscout24.it ще знаете, че колите от частни лица струват по няколко хиляди евро (обикновено толкова евро, за колкото лева ви я предлагат тук).

Коментар

Практически кола на 9-10 години е на 160-200 хил. км!Останалото е измама. Не е никак маловажно на колко километра е автомобила, особено турбо дизелите.Обикновено турбото и съединителя се сменят на 150 хил., но поради високите цени на ремонтите на запад хората предпочитат да ги оставят за продажба. Нашите ги купуват на ниски цени и ги докарват на платформи. Като ти върнат 100 хил.км. назад километража и после се чудиш защо на първата година правиш ремонт за хиляди левове.
                    Няма начин да няма начин!

Коментар

За мен лично няма никаква гаранция за километрите...Миналата година "върнахме" на лизинга един автомобил на 330хил км.Няколко месеца по-късно случайно забелязах колата пред една болница, шофьора беше вътре. Имах работа там и като се върнах още чакаше. Заговорих го за колата, каза че е много доволен, питах го за км, каза че я е взел на 120хил км... Беше контакт и слушаше радио та му погледнах таблото, наистина беше на толкова... Колата му е продадена от "лизинга", няколко пъти каза как му показали "оригинална" сервизна книжка, напълно обслужена(когато я оставихме предстоеше смяна ремъци, съединител...). С две думи човека беше супер доволен...

Коментар

Моята като я взех беше на 7 години от регистрацията и на около 170000км, не вярвам да е връщан километража, защото беше още с оригиналната ангренажна ролка със щита и надпис Made in Canada. Колата беше карана около година и тук, но дори този от който я купих и я беше взел за жена си, не и беше сменил ролката, а само ремъка. А с колата беше ходил и до Турция... мърлячи навсякъде не само в Италия.
                        Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

въртят ги яко ама като ходим по авто къщите едно е да видиш че колата е на 150хил. друго е да видиш 500 и нешто си и повече... въпреки че всеки знае че колите които идват тук са на по милион км или с сериозни ударии от 2 прават 1 безпаричието ни кара
                          Mercedes E200 coupe

Коментар

Познавам един от многото автотърговци в Горубляне. Разказа ми следната случка: Докарал от Германия уникално запазена кола, но на 350 000 + км. Всички клиенти оставали очаровани, но като видели километража и се отказвали. Моят човек направил необходимото километража да показва около 130 км и само час след "интервенцията" колата била купена. Та така - казва моя човек - българина обича да го лъжат, макар и да го знае. Yellow_Flash_Colorz_PDT_06
                            Stop giving directions, just say "Follow me."
                            Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
                            Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

vital написа:
                              За мен лично няма никаква гаранция за километрите...Миналата година "върнахме" на лизинга един автомобил на 330хил км.Няколко месеца по-късно случайно забелязах колата пред една болница, шофьора беше вътре. Имах работа там и като се върнах още чакаше. Заговорих го за колата, каза че е много доволен, питах го за км, каза че я е взел на 120хил км... Беше контакт и слушаше радио та му погледнах таблото, наистина беше на толкова... Колата му е продадена от "лизинга", няколко пъти каза как му показали "оригинална" сервизна книжка, напълно обслужена(когато я оставихме предстоеше смяна ремъци, съединител...). С две думи човека беше супер доволен...
                              Ето това вече ме изненадва. Казваш, че и официалните дилъри ги правят тези автоджамбазки номера? Да не им се надява човек.Мамка му, то и нова кола да не си купиш... кой знае и тя колко е карана, и после занулена

Коментар

Не дилъра, лизинга И разни други познати са ми го казвали за върнати от лизинг, вече при дилърите не знам... Макар че ми се струва, че на тях би им било още по-лесно :DТука в случая вече лично го видях :D Обаче не му казах на човека да не му развалям настроението, пък и вероятно нямаше да ми повярва :D

Коментар

Working...
                                X