Колеги , предполагам не един път сте се чудили как по дяволите кола внос на 10 - 12 години е на 130 000км . Явно че не е проблем превъртането на километражите, но това което не ми побира ума е - нима няма поне няколко честни граждани , които да си обяват реалните километри на колата !? Днес преглеждах обяви за ФИАТ Браво бензин след 1999г в cars.bg за да видя евентуално колко бих могъл да взема на мойта. И О НЕБЕСА - всички , повтарям ВСИЧКИ коли (общо 64 резултата) бяха под 200 000км , имаше няколко дори под 100 000, което според мен вече си е безочие. Моят ФИАТ го карам малко според мен - 2-3 пъти седмично градско (ходя на работа с метро) , 1 път в месеца София- Пловдив, 4-5 пъти в годината по-далечни разстояния - до морето, някоя планина и подобни. При това положение за 4 години съм минал 50 000км , или грубо по 12 000км на година. Всичките ми приятели, които имат коли ги карат повече от мен. Бил съм в Германия за 1 седмица - там една позната ходеше до един магазин на 10км за да си купи специални топли хлебчета за 2евро парчето, и там такива глезотии са практика , защото градовете са разляти има огромни разстояния до предградията, а хората имат пари и коли и не им пука за разходите. Март 2008 прекарвах часове втренчен в монитора да си избирам първата ми кола и доста добре си спомням тенденциите, числата бяха същите - Браво 99г - м/у 130 - 160К км , сега , 4 години по-късно пробега е същия ??? Взех моето браво на 160 , сега е на 212 000км . И какво , трябва да търся "майстор" да ми го сложи на 140 за да е конкурентно при продажбата.. !?Последен въпрос: В борд компютъра на всяка кола не се ли пази реалния пробег + всички критични данни на датчици и подобни (нещо като системен лог в уиндоус) ? Или има начин и той да се рестартира ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нереален пробег на коли втора употреба.
Collapse
X
-
Днес дойде една брава на 786 000. Човека си я е купил чисто нова през 99г и си е на реални. :D Алфата която карам сега беше на 258 000, докараха я да и върнеме километража на 116 000. След като си взех парите за услугата почнах да се пазаря да я купувам, така аз знам раелните и колометри.Ex: Alfa Romeo 156 1.8ТS
Ex: Fiat Bravo 1.4 12V 80 к.с.
Коментар
-
Боби, ти дърт пернишки джамбазинAlfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
В Алфа-форума преди два-три дни "спорих" с едно момче.... по-точно коментирахме, че в чужбина колите се карат по 30-40 хиляди на година, според мен, НО въпросния потребител предостави линк към статистика, сочеща съвсем различни стойности!http://de.statista.com/statistik/dat...kilometer/АЗ НЕ ВЯРВАМ, освен това не разбирам немски и разпознавам единствено километрите и датите - нещо за Юни 2009г..... но това показват сухите данни Лично съм се сблъсквал с няколко автомобила нов внос, които не само изглеждат, ами доказуемо са на по 400’000км., обаче няма как да обясня, че това е масово явление в чужбина, т.е. не го пише в никоя статистика В малкото време прекарано зад граница, обаче, съм виждал как чужденците изминават по 150км. на ден, без изобщо да се замислят, все едно аз да отида до другия край на София!!!П.П.Дори да не пише нищо на километража, пак си личи, коя кола е амортизирана.... а то не е от малък пробег Не вярвай на километражи - навсякъде се пипа вече. Дори да не го върнат от централата, то поне ще го изтрият тотално и пак няма хващане!
Коментар
-
Има и много запазени екземпляри,моята е една от тях но не се продава ако не се лъжа сега е на около 11 000 км имам я от 7 години купих я на около 60 000 реални защото аз съм единсвения Българин който е пипал нещо по нея .FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !
Коментар
-
Бравото ни по сервизна книжка за първите 4 години е изминало 117.000 км. Последният запис е през 2000. След това няма записи. Стояла е в автокъщата 2 години. През останалото време е карана. Като я взехме през 2010, километражът показваше 127.000 км. Сами се сетете колко е реален.Единствено на Темпрата знаех реалните километри и те бяха 600.000. Подозирам, че на пазара много трудно се намира кола над 10 години под реални 350 - 400 хил. км. Та аз тук с нашите доходи и малка България изминавам по 30-35 хил. на година... от край до край на страната има-няма 500 км!Сега с метана както е тръгнало може да прехвърля и 40 хил за 1 година. От края на ноември до сега съм вече на почти 11.000 км.
Коментар
-
nedialk00
моята брава беше на 107 500 км като я взех, склонен съм да вярвам, че може и да е така - вътре беше адски запазена, и засега да чукна на дърво, нищо сериозно не се е обаждало, по документи имаше един собственик в италия 45 набор, ама незнам де, всичко е възможно :D :D а тая брава на 780 000 кой ли ще изгори с нея емзо, дали мога да проверя моята брава на колко е реално ?
Коментар
-
Аз ходих да гледам една 156-ца в автокъща и О, небеса, в жабката попаднах на абсолютно празна сервизна книжка За щастие точно в другата корица на несесера имаше идентична сервизна книжка, НО попълнена - за първите 2 /две/ години, от датата на първа регистрация (Септември 2002г.) до датата на продажбата от първия собственик (Юни 2004г.), колата беше изминала 81’000км..... а ние я гледахме през Декември 2011г., когато вече е на 9 /девет/ години По-лошото е, че това не са фрапиращи случаи, а ежедневие.... сами сметнете, колко зле са истински огруханите екземпляри на пазара
Коментар
-
Даже и да пишеш истинските километри, да речем 400 000, клиента си казва ’Лелеееее, тоя ако казва че е толкова смятай на колко е’. Клиента идва с нагласата че го лъжеш, и ако му кажеш истината се параноясва веднага много здраво. За клиента ако го излъжеш значи всичко е в реда на нещата. Ако му кажеш истината, опаааааа, нещо не е наред.
Коментар
-
На мой приятел стария Мерцедес 124 2.0 бензин ’90г беше уж на 280 хил.км. Като отиде в Балкан Стар беше останал като ударен с мокър парцал... Понеже сервизите на Мерцедес по целия свят имат връзка и за даден номер на рамата може да се провери цялата сервизна история на автомобила се оказа, че последната сервизна намеса е била в Германия на 870хил.км. Yellow_Flash_Colorz_PDT_07 Значи са върнати около 600 хил.км. назад ))) Същата тази кола изкара още 180хил.км в БГ НА ГАЗ и не трепна нищо, освен един термостат и виско-съединителя на перката... Ако не беше катастрофирал сигурно тази кола вече щеше да е на над 1’200’000км...Какъв е извода: Пробега на колата няма никакво значение, ако същата е поддържана навременно и с оригинални части. Аз като купувам автомобил изобщо не се интересувам от пробега. Требва да си доста наивен, ако пробега е фактор при избора на автомобил втора ръка...M-Benz E 250 TD 150hp
M-Benz 200d 75 hp
Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили
Коментар
-
А едно друго нещо ми направи впечатление на последния ГТП ... аз мойта я взех на 122/3К (колко релни никой незнае) aз съм на въртял 30К без малко демек сега ми показва 152 и нещо , та да се върна на ГТП-то на талона пише цитирам : Показание на километропоказателя 214000 км .... така и неразбрах как го установиха ама бяха включели кабели мабели ???? демек като съм я визал да е била на около 185 000 км ли ....Bravo 1.6 16V GT `00
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар