Културата е нулева......ама и ти малко рискована маневра си предприел с изпреварването...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За културата на пътя
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Аз съм по системата "На зла круша зъл прът" не си оставям магарето в калта вярно е че в малкия град е по лесно да откриеш някого но и в СОфия при добро желание не е трудно - пък тогава да я видя тая кви средни пръсти ще показва Днес имах подобен случай настигнах един с Ауди В4 които се чудеше как да изпревари една Астра 3 минути на абсолютно прав път и спокоен трафик при скорост около 120 км/ч и като тръгнах да го изпреварвам се разсвири все едно че съм му провалил единствената възможност за изпреварване а даже не беше пуснал и мигач че се и блещи и ми ръкомаха добре че бях с майка ми а и бързах едва ли ще свири повече. Чудя се защо някои се мислят за царе на пътя
Коментар
-
Трудно ще се преборим с "джигитите" на пътя, много трудно... Дано влизайки в ЕС да се внедрят повече мерки за безопастност по улиците, камери по светофари и магистрали, камери в полицейските коли и т.н... Ако това се случи някой божи ден, трябва да се въведат и много солени глоби, ама много солени! Медиите също трябва да реагират подобаващо, МВР да подеме кампания и да се направят разни филмчета - та дано им уври акъла на тия ненормалници... Случки много, но се сетих за последната: На главния булевард във Варна (точно до Практикер), един голям прицеп с дърва се движи в лявото платно и иска да се преустрои в дясно за да завие. Подаде си мигач човека, намалих скоростта, но... от някъде изскочи един джип-кабрио и такава маневра направи между мен и камиона, че ако прицепа беше дръпнал по-рязко в дясно, джипа щеше да се озове под камиона и всички трупи щяха да се стоварят отгоре му... Камионджията наду клаксона, а пишлеметата без много притеснение дадоха мръсна газ, като едното се обърна назад и показа среден пръст... Иди им обяснявай на такива за безопастност на движението (и култура)...1997 Brava 1.6, 16V
Коментар
-
колега зивинявай ама на магистралата има ограничение на скоростта 130 км/ч .логично с такава скорост да се движиш когато си в най лявата лента ,не може един камион да кара с 50 км и ти да го изпреварваш с толкова защщото се наслаждаваш на шофирането В Германия ако си в най лявата лента карат и до 300 км .фиатче Браво 2.0
Коментар
-
Ами и аз се сещам за нещо. Карам си на магистралата от Пловдив за София. Равен път, свечераване, няма облаци, 100км/ч. Баща ми кара зад мен, бяха му се скарали да кара зад мен че иначе много бързал.Изведнъж някакъв с корса от старите с последни сили изпреварва баща ми и решава че и мен ще изпреварва. В тоя момент отзад го настига някакъв с БМВ. Оня натиска газта така че и при мене се чува как му скърца педала по пода, ама колата не върви. И тъй като оня отзад беше на метри, а е решил че пътя е 100% правен от дядо му и няма да намалява, познайте първия на къде изви волана. Аз като го видях какви ги върши и аз направих същото, щото ако намаля - баща ми е отзад и...позор. Ако ускоря, от 100 няма да е ефективно бързо. Наложи се също да напомня на пича с корсата че не мога вечно да карам в резервното платно заради него с клаксон. А сега, вие кажете кой е по-големия селянин - аз, корсаджията, или оня с БМВ-то.Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
В конкретния случай тоя с БМВ-то е най-големия селянин разбира се.. човека с Корсата се е уплашил, че ще го отнесе тоя тъп задръстен глупак с БМВ-то и е завил в дясно... Точно в такива ситуации стават страшните катастрофи!Такива "шофьори" като тоя с БМВ-то заслужават бавна и мъчителна смърт, като преди това виждат със собствените си очи, как най-скъпите им хора умират в адски мъки.Вероятно на всички им се случва да попадат в такива ситуаци, а още по-гнусното е, че в някой случаи този който се опитваш да изпревариш не рядко настъпва газта, като по-този начин увеличава времето за изпреварване.. което е просто идиотизъм до краен предел. Аман от пишман шофьориFIAT Marea 1.9 JTD HLX
Коментар
-
The Secret Lover написа:колега такива като теб в случая са опастност за движението. ако бях аз с БМВто не дълги ами и спирачки щях да набия пред теб че да се събудиш.Не знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.
Коментар
-
дай па като максималната е 130,в лявата лента да се кара столко ,който иска да си кара и с 230 той си поема отговорността ,този с корсата е селянина,няма ли огледала да види,че го настига някой отзад и то бързолично според мен лявата лента винаги трябва да е СВОБОДНА,а не с тутки като по цариградско с по 60км/ч да се мотат или да ти изкачат от най дясна в най лява пак с горе долу с тази скорост
Коментар
-
Определено този с корсата е кретена в ситуацията...Като видиш някой който се движи в лявата лента, значи трябва да го изчакаш да свърши с неговата маневра и тогава да предприемаш такава от твоя страна. Това си е правило! Освен това от един поглед в огледалото не можеш да прецениш къде се намира колата, която изпреварва и колко бързо се движи.Освен това, щом е направил вече магарията е трябвало да завърши изпреварването, пък човека отзад с БМВ-то е щял да намали - то е естествено. Логично е да му примигва със светлините, защото използването на спирачката изобщо не е желателно при такава висока скорост.Автомобилите, които се движат по пътищата ни не са както са били едно време. Сега: в единия момент точка в огледалото, в следващия те изпреварва.FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
Коментар
-
deqnak__ написа:tomazo написа:колега зивинявай ама на магистралата има ограничение на скоростта 130 км/ч .логично с такава скорост да се движиш когато си в най лявата лента ,не може един камион да кара с 50 км и ти да го изпреварваш с толкова защщото се наслаждаваш на шофирането В Германия ако си в най лявата лента карат и до 300 км .== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
И все пак когато сме на магистралата трябва да се съобразяваме с хората, които се движат бързо. Нищо, че нарушават закона. Струва ли си за това че нарушават закона да стават катастрофи, когато може и да не стават???По магистралата трябва да караме с максималната скорост, с която сме преценили, че е безопасно. Карането с ниска скорост по магистралата е дори по-опасно от карането с висока.И е просто: Когато има някой в лявата лента - не навлизай!С огледалата не добиваме ясна представа за дистанцията и скоростта, с която се приближава обекта към нас.Казвам ви го за ваше добро! Иначе и аз по магистралата повече от 130 км/ч - НЕ!FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар