Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За културата на пътя

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

За културата на пътя

Културата е нулева......ама и ти малко рискована маневра си предприел с изпреварването...
    FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Културата отдавна я погребахме, даже и опело имаше, ти не ходи ли
    Не знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
    Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.

Коментар

Аз съм по системата "На зла круша зъл прът" не си оставям магарето в калта вярно е че в малкия град е по лесно да откриеш някого но и в СОфия при добро желание не е трудно - пък тогава да я видя тая кви средни пръсти ще показва Днес имах подобен случай настигнах един с Ауди В4 които се чудеше как да изпревари една Астра 3 минути на абсолютно прав път и спокоен трафик при скорост около 120 км/ч и като тръгнах да го изпреварвам се разсвири все едно че съм му провалил единствената възможност за изпреварване а даже не беше пуснал и мигач че се и блещи и ми ръкомаха добре че бях с майка ми а и бързах едва ли ще свири повече. Чудя се защо някои се мислят за царе на пътя

Коментар

Трудно ще се преборим с "джигитите" на пътя, много трудно... Дано влизайки в ЕС да се внедрят повече мерки за безопастност по улиците, камери по светофари и магистрали, камери в полицейските коли и т.н... Ако това се случи някой божи ден, трябва да се въведат и много солени глоби, ама много солени! Медиите също трябва да реагират подобаващо, МВР да подеме кампания и да се направят разни филмчета - та дано им уври акъла на тия ненормалници... Случки много, но се сетих за последната: На главния булевард във Варна (точно до Практикер), един голям прицеп с дърва се движи в лявото платно и иска да се преустрои в дясно за да завие. Подаде си мигач човека, намалих скоростта, но... от някъде изскочи един джип-кабрио и такава маневра направи между мен и камиона, че ако прицепа беше дръпнал по-рязко в дясно, джипа щеше да се озове под камиона и всички трупи щяха да се стоварят отгоре му... Камионджията наду клаксона, а пишлеметата без много притеснение дадоха мръсна газ, като едното се обърна назад и показа среден пръст... Иди им обяснявай на такива за безопастност на движението (и култура)...
        1997 Brava 1.6, 16V

Коментар

колега зивинявай ама на магистралата има ограничение на скоростта 130 км/ч .логично с такава скорост да се движиш когато си в най лявата лента ,не може един камион да кара с 50 км и ти да го изпреварваш с толкова защщото се наслаждаваш на шофирането В Германия ако си в най лявата лента карат и до 300 км .
          фиатче Браво 2.0

Коментар

Ами и аз се сещам за нещо. Карам си на магистралата от Пловдив за София. Равен път, свечераване, няма облаци, 100км/ч. Баща ми кара зад мен, бяха му се скарали да кара зад мен че иначе много бързал.Изведнъж някакъв с корса от старите с последни сили изпреварва баща ми и решава че и мен ще изпреварва. В тоя момент отзад го настига някакъв с БМВ. Оня натиска газта така че и при мене се чува как му скърца педала по пода, ама колата не върви. И тъй като оня отзад беше на метри, а е решил че пътя е 100% правен от дядо му и няма да намалява, познайте първия на къде изви волана. Аз като го видях какви ги върши и аз направих същото, щото ако намаля - баща ми е отзад и...позор. Ако ускоря, от 100 няма да е ефективно бързо. Наложи се също да напомня на пича с корсата че не мога вечно да карам в резервното платно заради него с клаксон. А сега, вие кажете кой е по-големия селянин - аз, корсаджията, или оня с БМВ-то.
            Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
            Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

колега такива като теб в случая са опастност за движението. ако бях аз с БМВто не дълги ами и спирачки щях да набия пред теб че да се събудиш.

Коментар

В конкретния случай тоя с БМВ-то е най-големия селянин разбира се.. човека с Корсата се е уплашил, че ще го отнесе тоя тъп задръстен глупак с БМВ-то и е завил в дясно... Точно в такива ситуации стават страшните катастрофи!Такива "шофьори" като тоя с БМВ-то заслужават бавна и мъчителна смърт, като преди това виждат със собствените си очи, как най-скъпите им хора умират в адски мъки.Вероятно на всички им се случва да попадат в такива ситуаци, а още по-гнусното е, че в някой случаи този който се опитваш да изпревариш не рядко настъпва газта, като по-този начин увеличава времето за изпреварване.. което е просто идиотизъм до краен предел. Аман от пишман шофьори
                FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

The Secret Lover написа:
                  колега такива като теб в случая са опастност за движението. ако бях аз с БМВто не дълги ами и спирачки щях да набия пред теб че да се събудиш.
                  Ти въобще прочете ли какво е написал колегата. Той не е спал, а този с корсата

Коментар

The Secret Lover написа:
                    Та като си говорим за култура на пътя - защо точно ще му натискаш спирачки? Защото не си го видял от половин километър, че изпреварва? Защото твоята кола не може да върви толкова бавно? Защото може би неговата кола повече не може? Защото на магистралата "130" е максималната разрешена скорост, а не минималната? Или защото си един от многото скапаняци на пътя, които предпочитат да се размажат пред това да намалят?
                    Не знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
                    Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.

Коментар

дай па като максималната е 130,в лявата лента да се кара столко ,който иска да си кара и с 230 той си поема отговорността ,този с корсата е селянина,няма ли огледала да види,че го настига някой отзад и то бързолично според мен лявата лента винаги трябва да е СВОБОДНА,а не с тутки като по цариградско с по 60км/ч да се мотат или да ти изкачат от най дясна в най лява пак с горе долу с тази скорост

Коментар

Определено този с корсата е кретена в ситуацията...Като видиш някой който се движи в лявата лента, значи трябва да го изчакаш да свърши с неговата маневра и тогава да предприемаш такава от твоя страна. Това си е правило! Освен това от един поглед в огледалото не можеш да прецениш къде се намира колата, която изпреварва и колко бързо се движи.Освен това, щом е направил вече магарията е трябвало да завърши изпреварването, пък човека отзад с БМВ-то е щял да намали - то е естествено. Логично е да му примигва със светлините, защото използването на спирачката изобщо не е желателно при такава висока скорост.Автомобилите, които се движат по пътищата ни не са както са били едно време. Сега: в единия момент точка в огледалото, в следващия те изпреварва.

Коментар

deqnak__ написа:
                          tomazo написа:
                          колега зивинявай ама на магистралата има ограничение на скоростта 130 км/ч .логично с такава скорост да се движиш когато си в най лявата лента ,не може един камион да кара с 50 км и ти да го изпреварваш с толкова защщото се наслаждаваш на шофирането В Германия ако си в най лявата лента карат и до 300 км .
                          Изказване достойно за tunning.bg. Разрешената скорост на магистрала за автомобили е от 50 до 130 км/ч. Всеки си преценява сам с колко да се движи. Лявата лента е за изпреварване а не за движение в нея. И логичното е да започна изпреварване със скорост с която знам, че мога да го извърша бързо. Ако както казваш изпреварвам камион с 50 защо да с пържа колата до 130 за да изляза в лява лента?
                          Именно.Изказването на tomazo не му прави чест...направо съм възмутен.П.П.-tomazo, ти как си взе книжката?Теория вече не Ви ли карат да четете?Сигурен съм, че Ви карат, защото баща ми е инструктор.И ако те чуе, че казваш подобно нещо на гореписаното...книжка с твоето име върху нея никога няма да видиш...
                          == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

И все пак когато сме на магистралата трябва да се съобразяваме с хората, които се движат бързо. Нищо, че нарушават закона. Струва ли си за това че нарушават закона да стават катастрофи, когато може и да не стават???По магистралата трябва да караме с максималната скорост, с която сме преценили, че е безопасно. Карането с ниска скорост по магистралата е дори по-опасно от карането с висока.И е просто: Когато има някой в лявата лента - не навлизай!С огледалата не добиваме ясна представа за дистанцията и скоростта, с която се приближава обекта към нас.Казвам ви го за ваше добро! Иначе и аз по магистралата повече от 130 км/ч - НЕ!

Коментар

но с огледалата виждаш дали има някой,и най спокойно може след 5-10 сек пак да погледнеш и да видиш да ли се приближава бързо,ако не те е подминал вече

Коментар

Working...
                              X