Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За културата на пътя

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Re: За културата на пътя

deqnak__ написа:
    Дали въобще я има. Вчера ми се наложи да се прибирам от София за Ихтиман с Типото по тъмно. Колата върви хубаво, времето е прохладно вече и да ти е кеф да шофираш. Карам си нормално за пътните условия така че и да се наслаждавам на шофирането. Държах на магистралата 100 км/ч. Да но настигайки бавно движещ се микробус поглеждам назад да видя има ли коли и преценявам, че с тази скорост мога да изпреваря преди да ме настигнат другите на 200 метра зад мен. Тъкмо съм се изнесъл и съм на една линия с микробуса и отзад един ме настига и включва хем халогени хем дълги. И хем иска да се прибера хем ме притиска. е аз къде да се дена осжен напред.Можех да сваля от 5-та на 3-та и да се изстрелям но неисках. Продължих си така и като го изпреварих тоя се приближава до мен и през стъклото нещо се зъби а някаква мацка ми показва среден пръст. Нейсках да се разправям с него и отпуснах малко газта за да избяга напред. Ето такива са най-опасните шофьори. Пазете се от тях. А за култира на каране да не говорим.
    Да ти имам културата колега. Как вообще не те е срам да пускаш такава тема? Знаеш ли как се спира от 200 зад някой като теб, дето си прави разходки по магистралата и не си гледа в огледалата? Без да обвиняваш човека с халогените щото ако не се съобразяваше със скороста с която той кара, щеше да те отнесе като куцо пиле домат. Следващия път може и на такъв да попаднеш.
    no pain no pain

Коментар

Може и да е простащина, но или следващия път ще си гледа малко по внимателно в огледалата или ще се натресе нарочно и за последен път на някой, който го изпреварва. 200 метра се изминават за 24 секунди за изпреварването са му необходими около 36 сек. Това е според разказа на колегата, който изпреварва със около 10 км/ч разлика скорост 100 км/ч и застигащи го автомобили с разрешената 130 км/ч. Явно е, че колегата не е преценил пътната обстановка, дори базирайки се на разрешената скорост.Майка ми има книжка от 1969 година. Никога не е извършвала нарушение за което да е санкционирана. Носител е на "Златно кормило", ако някой си спомня какво беше това. Въпросът ми е: "Добър шофьор ли е майка ми?" И да не ви мъча: Според статистиката на КАТ - да, истината е, че даже няма да може да запали колата защото не е карала кола от 35 години. Тъста е същата работа. За разлика от майка ми - кара редовно. Няма нарушения. Кара бавно - със макс 70. Доскоро караше автомобил 2000/турбо бензин, сега кара 5 годишен автомобил и вече вдига и 80. Спокоен шофьор е и не може да разбере защо постоянно му свирят тия нерваци дето го настигат и изпреварват на моменти рисковано. И той казва - няма култура по пътищата, всички вече са простаци. Святкат ми, притискат ме...
      no pain no pain

Коментар

Пловдив - тунела е нормална, тунела - София 190 Защо да не е нормална? През последната година поне 50 пъти съм я минавал с това темпо. И обикновенно присвяткам отдалеч.
        no pain no pain

Коментар

Всичко е относително. Преди 20 години за 140км/ч ми казваха, че е ненормална а сега всички карат с толкова
          no pain no pain

Коментар

Имам чувството, че мойте постове никой не ги чете... Правилно ли чувствам Ще го пошестя: Автомобилите станаха много бързи. Никой не е казал че онзи е карал с 200. Съмнявам се да е било така. Но дори и с 150 км/ч да е карал е същата работа.Просто съобразявайте се. Защото това че някой нарушава закона не значи че трябва ние да му правим ситуации. И с тези скорости > 100 км/ч внимавайте повече, защото едно закачане на някой калник може да доведе до фатални последствия. И после няма значение кой как е карал и кой е бил прав и кой не е, важното е че ще има пострадали, което не трябва да става никога!Хайде сега и към двете страни: - Хора, недейте да си правите екперименти с тези, които карат бързо. Освен това много хора, които карат "бавно" са ми се хвалели с постиженията си от по 160-190 км/ч, така че съм склонен да не вярвам много много.- А другите: Я се замислете какво ще стане при скорост дори от 150км/ч или пък 160-170 когато, недай си Боже, се спука гума. Ако щеш 1000 години да имаш опит зад волана, ако ще милиард и седемстотин милиона километра да имаш, никой не може да ти помогне. И не само твоя г*з ще пострада а ще пострадат и други невинни зад***и!!!Ядосах се здравата. Цяла тема с глупости. Мислете като пишете малко и четете преди това!Пфууу!Айде поздрави!
            FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Коментар

Re: За културата на пътя

AlBundy написа:
              ..............Да ти имам културата колега. Как вообще не те е срам да пускаш такава тема?...........
              ........Бънди.....доста грубо.....културата на Деян я познавам, точно толкова, колкото и него.....ама от този пост и твойта култура вече я познавам, без самият теб да познавам....сори, ама ти си ненормален, точно колкото Алонсо в първите пет обиколки на Унгария ....мога да кажа че с непрестанните ми команировки, живея по пътищата....виждал съм подобни идиоти, летящи с 200 и примигващи за път знаеш ли къде......на две места- все по рядко на магистралата и все по често "на камъка" /както казва мой близък приятел и колега, шеф на съдебната медицина в един провинциален град..../....и ще ти кажа нещо......малко грубо е, но....ти си смел мъж, ще го понесеш - докато колегата въртеше телефоните в районното за да разбере на каква възраст е шофиралият, за да го опише в протокола /щото познай що не можехме да разберем/, аз седях с мобиларката в ръка и се чудех да снимам ли, за да ги постна тук или да не ви мъча.....а и в крайна сметка реших че не е редно спрямо близките на починалият.......така че не ми обяснявай как Деян трябвало да го е срам от поста му, а се замисли дали не трябва тебе да те е срам.... ......и за да разбереш какво говоря.....в протокола от аутопсията на въпросният младеж колегата написа дословно" травматични ампутации с множество физически наранявания, получени със силата на удари от тъп предмет, абсолютно несъвместими със живота....."Не приемай лично поста, ама ти е бедна фантазията какво съм виждал там при него, а аз ходя често.......въпросният младеж е изпреварвал с над 200 клм на магистралата, попаднал е на силно намокрен участък от пътя, следва аквапланинг, загуба на управление на автомобила, разходил се е добре по мантинелите, няколко пъти се е обръщал по капак и накрая е пробил лявата мантинела, след което колата се е нанизала в нея.........нямаш си и на представа какво значи да гледаш абсолютно разчленен до неузнаваемост труп, на който ни пол, ни възраст можеш да разбереш..........толкова много мога да разказвам, че ако се наложи, бих станал прес-аташе на отделението по съдебна медицина в нашият форум...Така че умната...с шофирането и с изказванията....!!!

Коментар

без нерви да не остарееш по бързо който както иска да си кара,ако може да дигне и 400 това си е негов проблем и както каза колегата "...че някой нарушава закона не значи че трябва ние да му правим ситуации"100% съм сигурен че абсолютно всеки шофьор има нарушение,но дали е санкциониран или не е няма значение,само този който не кара кола той няма нарушенияи пак използвайте си огледалата като изпреварвате и правите маневрии се вглеждайте,че може да има и някой моторист

Коментар

@Логан: Аз съм виждал също големи ужасии - не в моргата а по пътищата. Всеки път когато си представя да карам бързо или видя някой насрещен или някой моторист, който кара бързо пред очите ми се явяват тези ужасяващи картини. Мисля, че на всеки кандидат шофьор, след изпита би било редно да се пускат видео материали, защото повечето хора, като че ли не вярват, че може да стане такова нещо.

Коментар

pugsy написа:
                    ...който както иска да си кара,ако може да дигне и 400 това си е негов проблем....
                    ...не е само негов проблем.....щото ако хакне някой с тея 400 , проблема става не само негов.....

Коментар

хакването как ставаако другия го засече или изкочи от "нищото" със скорост 80-130 в най лява лента или не се е огледал преди изпреварване

Коментар

Mazgarev написа:
                        ...........Мисля, че на всеки кандидат шофьор, след изпита би било редно да се пускат видео материали, защото повечето хора, като че ли не вярват, че може да стане такова нещо.
                        В този дух.....всеки ден, пътувайки към Младост 4 виждам на средата на платното точно срещу ШЕЛ и Макдоналдс едно пано със снимка на Рено 19-ка, забито в стълб и труп, повит с бял чаршаф до него......миналата година бяха повече пана по цялата дължина, сега не знам защо стои само то, но някак си чакайки на светофара и поглеждайки към паното, може и човек да се позамисли........Не знам каква е историята на тези пана, предполагам че въпросните катастрофи са ставали там......но определено въздействат...Аз лично смятам че подобни кампании биха имали повече смисъл, отколкото работата на корумпираните органи на КАТ......

Коментар

pugsy написа:
                          хакването как ставаако другия го засече или изкочи от "нищото" със скорост 80-130 в най лява лента или не се е огледал преди изпреварване
                          ...има ли значение...то ситуации милиони....ама процентно се увеличават с увеличаване скоростта на движение....това е магистрала, международен път, първокласен или къвто и да е...да не е "Маникур" да му се невиди.....вчера Иван Тенчев коментираще че Алонсо намалил рязко скоростта си на 250......там да, но на магистралата или където и да е, НЕ...........и си спомням едно интервю с Жак Вилньов, на въпроса как "пилотирате" личният си автомобил на магистралата, той каза "винаги в рамките на позволеното".....та второ поколение велик пилот ще се съобразява с пътната обстановка, а ние гъзетата ще се правим на интересни........казах ти, някой ден отиват на "камъка".....и знаеш ли, често съм чувал коментари за загинали в катастрофи :-ми той си караше като идиот..."...а 200 на магистралата си е идиотщина...

Коментар

ясно... карайте с 50-60 и по магистралите за да не ставате като гледките на Логан. като изпреварвате недейте се съобразява че други вече изпреварват и ще сте винаги по правилата

Коментар

като си помисля само този закон какви малоумни комунисти са го писали и ми става ясно колко е адекватен в днешно време

Коментар

130 км/ч е ограничението и в другите страни. Това че тук никой не те хваща... и да караш с 190 е нещо нормално не означава че в страните, в които живеят нормални хора нещата стоят по същия начин. Нашата отдавна забравена от цивилизацията държавица с забравените от еволюцията хомо-сапиенси не може да е база за сравнение!!!Когато минавах през Унгария нямаше хора, които карат по-бързо от ограничението 130. Там всички се движат сякаш в колона с 130км/ч. Дълго време зад нас караше едно БМВ 7-ма серия от новите и мощни. По едно време реши да ни задмине. Скоростта му не беше повече от 135 км/ч. Съвсем бавничко, преценявайки спокойната обстановка и не давайки излишно газ ни задмина. Секунда след като се прибра в дясната лента го последва полицейска кола с включени светлини и го спря. Шофьора на БМВ-то е платил глоба между 200 и 500 евро за тази си грешка.И как там хората си карат нормално, а тукашните нищожества с жалките си животи и празните пространства в черепните си кутии с унизително малка площ на челата, си позволяват да нарушават закона и то по този начин.Ай засрамете се и си редактирайте постовете, защото малоумието ви направо ме съсипва и все повече се замислям над въпроса: "Струва ли си да съм патриот с такива съграждани". Много ми става болно, когато гледам как хората прогресират, а ние тъпчем на едно място.На мен ми писна от глупави теории и самодоволни, самовлюбени физиономийки на пишлегарчета, които се имат за шофьори от висок клас.Карайте си колите и внимавайте! Не карайте останалите да стават като вас!

Коментар

Working...
                                X