Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За културата на пътя

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Uneek написа:
    The Secret Lover написа:
    колега такива като теб в случая са опастност за движението. ако бях аз с БМВто не дълги ами и спирачки щях да набия пред теб че да се събудиш.
    Ти въобще прочете ли какво е написал колегата. Той не е спал, а този с корсата
    отговора ми беше към deqnak__

Коментар

отговарям и на двамата колеги deqnak и Слав :първо на Слав : значи книжката съм си я взел от раз бе грешка и т.н. а отделно карам от 9 годишен кола.Образно казано не съм слизал от колата .Има места и държави,в които глобяват за каране бавно .Нямам нищо против хората,които карат бавно -но все пак давам конкретен пример :по цариградско се влачат с 50 защото им се струва бързо ,най-ляво най дясно няма значение .Падне леко дъжд (и защото колите им са калпави или счупени карат с 30 за по-безопасно )затова задръстванията в София са огромни ...тия които карат бавно ,създават повече ситуация от тия където карат бързо и съм 100 % сигурен в това ...Едно е да караш камион друго кола .А и другите глупости с икон.каране пускане по инерция и т.н. защото не се амортизирвала колата ,типично по български .а колегата deqnak искам да попитам .Добре де при положение,че на магистралата може да се кара с 50 и настигаш камион ,който също си кара с 50 ,защо ти е изобщо да го изпреварваш ??? Караш си зад него не пречиш на никой и когато имаш видимост и свободно място си го изпреварваш без да правиш ситуация ,защото ако някой кара зад тебе с 250 км ,как ще спре до твойте 50 ???
      фиатче Браво 2.0

Коментар

deqnak__ написа:
        The Secret Lover написа:
        Uneek написа:
        The Secret Lover написа:
        колега такива като теб в случая са опастност за движението. ако бях аз с БМВто не дълги ами и спирачки щях да набия пред теб че да се събудиш.
        Ти въобще прочете ли какво е написал колегата. Той не е спал, а този с корсата
        отговора ми беше към deqnak__
        Айде благодаря за отговора към мен. И за инфо дали съм опасен за движението. На 31 години съм. Имам книжка от 93 година. Нямам глоби с фиш, нямам актове, нямам отнети точки. Нека да бъда опасност за движението. Преценете дали съм опасен за движението.
        това колега не е много показателно ! Имам познат,който има книжка от 26 години и е минал 80 000 км.с колата ! няма нито актове нито фишове нито нищо ,на предната седалка не се качвам при него ,даже досега ме е возил 3 пъти !Разбирам ,че си съвестен и примерен шофьор ,но с годините трафика а и автомобилите много се променят ,и моя москвич дванайсетак не можеше да спре от 100 км /ч до нула за 90 метра а сега колите спират за 30 !
        фиатче Браво 2.0

Коментар

Вижте сега... има правилник за движение независимо дали ви харесва или не! Всички трябва да го спазват, защото това са правилата за безопасност! Когато някой ги нарушава рискува не само своя но и чуждия живот!Според правилника всеки участник в движението е длъжен да осигури безопасността на движение, дори и неправомерно да са му отнели предимството. Все още има ограничение от 130 км/ч и дори да не ви харесва трябва да го спазвате. Ако карате с 200 и видите, че по-бавна кола е започнала изпреварване ще се съобразите с нея, ще намалите и изчакате изпреварването (което е и най-опасната операция която се извършва на пътя) да бъде извършено безопасно!Такива премигвания къси/дълги и т.н. най-много да предизвикат уплах от някой от извършващите изпреварване и да предизвикат неадекватна реакция -> катастрофа. Съмнявам се, че някой нормален човек като прави изпреварване не поглежда в огледалата и не следи останалите участници в движението, следователно нужда от предупреждения и закани със светлини са излишни!Лявата лента, както се отбеляза, е нормално за изпреварване и когато някой с по-бавна, по-стара или по-евтина от нашата кола прави изпреварване както си му е реда няма никаква причина за селски изпълнения и напъни да предизвикате съдбата!Ако бързаш за някъде хвани самолет! Оставете лявата лента намира за безопасно използване.Съвсем друг е въпроса когато някой просто си кара в лявата лента с 100 км/ч и неизвършва маневра с цел изпреварване. Тогава съм съгласен, че дори и в лявата лента да има каращи със 200 км/ч те са с правото си да "помолят" с премигване преместването им от лентата им! Друг е въпроса, че пътищата, включително и магистралите обикновено не са подходящи за скорости от порядъка на 200 км/ч или повече, заради множеството дефекти и скрити препятствия по тях
          FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

Да ме извинява колегата, пуснал темата, но точно такива "примерни" шофьори като него са най-опасни! Дори формално да не е бил в нарушение, шофьорът затова има мозък, да мисли и преценява ситуацията. На всички е ясно, че ограниченията по нашите пътища са неадекватни, така че дали другата кола е карала с 130 или 150 няма значение, при изпреварване, особено на магистрала, шофьорът е длъжен да си погледне в огледалото още преди да наближи колата пред него и, ако има отзад някой, очевидно по-бързо движещ се, да го пропусне. Не искам да звуча като от тунинг.бг, но по-голямата част от този тип шофьори, които карат "бавно и с удоволствие" са обикновено най-невнимателни и мислят, че всички трябва да са с техния темперамент и маниер на каране. Кога ли ще се научим, че не скоростта, а съобразяването с обстановката е важно за безопасното каране.
            Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V - Ex
            Alfa Romeo 166 2.4 JTD - Ex
            Volvo S60 Sport 2.4D

Коментар

има си и неписани правила за движението по пътищата ,защото едно е на хартия правилника друго е обстановката по пътищата о движението ,там вече има реалната опасност да загубиш живота си или да отнемеш някой друг ,ако някой кара с 200 км,сам по себе си е преценил .Давам пример от вчера : камион пред нас ,настигам колона от 3 коли аз съм четвърта кола ,зад мене един опел и отзад мерцедес ,когато вече има възможност за изпреварване мерцедеса "като най-бърз решава да ни изпреварва сичките барабар с камиона ...еми няма да стане засичам го ,изпреварват си го всички както си му е реда ,псуваме се с мерцедеса (за малко да изпусне един завой )и спря да кара бързо ...но според мен движението по магистралата си е съвсем различно ,и аз съм карал 3 часа в Германия в средната лента със 110 км (толкова колкото се движат камионите ) и по 10 минути не изпреварвам колона камиони ,не защото не може или някой няма да ми присветне или бибитне ,за защото карат с над 250 км и има реална опасност да стане белята .а достатъчно катастрофи съм се нагледал .
              фиатче Браво 2.0

Коментар

Имам чувството, че някои тук изобщо не четат - колегата който пусна съобщението просто си е карал в ДЯСНАТА лента. Някакъв тип с Корса се е опитал да го изпревари и е попречил на тип с БМВ. А по въпроса БМВ-то е задника, защото въпреки, че не е редно морално да пречиш на другит епо закон се казва, че този отзад трябва да се съобразява с този отпред.Аз често пътувам по тази магистрала и трябва да ви кажа, че идиоти със супер бързи коли за често срещано явление там. Колко пъти ми се е случвало да изпреварвам камиони и не с 50 а с 120 -130 когато просто за няколко секунди някой задник се появява с 220- 230 и се залепва плътно отзад и започва да свири неистово и да светка. В повечето случаи тия карат толкова бързо, че особенно нощем не можеш да ги видиш преди да започнеш изпреварването а след това те притискат плътно и те заслепяват с дългите си. Това си е доста опасно защото ако се панира човек като този с корсата рискува да кривне при някой в дясното и в този случай ще пострадат точно невинните. Аз по принцип се съобръзявам с другите на пътя и изпреварвам само когато няма да попреча на някой защото знам колко е неприятно някой таралясник да ти изкочи пред теб, да ти убие скоростта и да изпреварва 15 мин. Но състезателите просто не можеш да ги включиш в сметката появяват се прекалено бързо и веднага започват да нервничат ....

Коментар

morg написа:
                  Имам чувството, че някои тук изобщо не четат - колегата който пусна съобщението просто си е карал в ДЯСНАТА лента. Някакъв тип с Корса се е опитал да го изпревари и е попречил на тип с БМВ. А по въпроса БМВ-то е задника, защото въпреки, че не е редно морално да пречиш на другит епо закон се казва, че този отзад трябва да се съобразява с този отпред.Аз често пътувам по тази магистрала и трябва да ви кажа, че идиоти със супер бързи коли за често срещано явление там. Колко пъти ми се е случвало да изпреварвам камиони и не с 50 а с 120 -130 когато просто за няколко секунди някой задник се появява с 220- 230 и се залепва плътно отзад и започва да свири неистово и да светка. В повечето случаи тия карат толкова бързо, че особенно нощем не можеш да ги видиш преди да започнеш изпреварването а след това те притискат плътно и те заслепяват с дългите си. Това си е доста опасно защото ако се панира човек като този с корсата рискува да кривне при някой в дясното и в този случай ще пострадат точно невинните. Аз по принцип се съобръзявам с другите на пътя и изпреварвам само когато няма да попреча на някой защото знам колко е неприятно някой таралясник да ти изкочи пред теб, да ти убие скоростта и да изпреварва 15 мин. Но състезателите просто не можеш да ги включиш в сметката появяват се прекалено бързо и веднага започват да нервничат ....
                  Ти не четеш, шефе, я виж в първия пост има ли въобще корси, БМВ-та и т.н.
                  Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V - Ex
                  Alfa Romeo 166 2.4 JTD - Ex
                  Volvo S60 Sport 2.4D

Коментар

deqnak__ написа:
                    В закона никъде не се споменава понятието бърза или бавна кола. Има понятие като "участник в движението" било това и велосипед. Трябва да има толерантност към всеки независимо с трабант ли е, пенсионер ли е, бърза или бавна кола е.
                    колега ти що не прояви толерантност и не прецени правилно дали можииш да изпревариш камиона без да пречиш на околните? в случая точно ти не ми говори за толерантност. нахакваш се в лявата лента да изпреварваш без грам да се съобразеш че там има друга кола вече... при това не се преценил маневрата си и говориш за толерантност... ми ти откровенно казано си си ебавал с човека и после ревеш тука че те псували :D стажа ти и това че нямаш актове не е нищо показателно по простата причина че си имал късмет и не са те хващали. ни ми говори сега че караш винаги по правилата и затова нямаш актове.каращите бавно са по опасни за движението.на всички е ясно вече че си виновния затова тази тема се изчерпа!

Коментар

не мисля ,че е редно да запълваме темата с нападки ,повечето тука сме на години ,които едва ли биха променили навиците ни ,най -малко тези на шофиране !!!
                      фиатче Браво 2.0

Коментар

Всеки започна да се засяга, всички се разпалиха...И единия и другия не е постъпил редно.Дано дойде деня, в който видя всички автомобили по магистралата да се движат с максимум 130 км/ч (или позволената по това време максимална скорост).Ама до тогава: Айде моля ви се не експериментирайте и не се правете на съдии та да съдите кретените по улиците, защото нарочно ще предизвикате произшествия за които после цял живот ще съжалявате!Толкова е просто: Видиш ли в огледалото кола, която се приближава бързо - НЕ НАВЛИЗАЙ В ЛЕНТАТА ЗА ИЗПРЕВАРВАНЕ!Толкова, ама толкова просто е... по-просто не би могло да бъде.И стига сте нападали колегата deqnak__ ! В конкретната ситуация няма виновни. А ако има то това не е той!!!Човека пусна темата не толкова за това че се е приближил водача близо до него, а за това че "мадам" му показва среден пръст през прозореца. Аз ако съм: на таз ще и счупя пръста, та да се замисли следващия път като го размахва...
                        FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Коментар

Колеги исках да ви дам един пример който се набива на очи. Първо този с корсата напъва една едвам движеща се трошка да изпреварва, че да си избие комплексите предполагам, щото така бензина му изтича през ауспуха, че може и газ да е. Едва ли е от малкото случаи в които е нужно да се бърза. Ако обаче си караше зад мен, онзи отзад щеше да си мине и това е, нали?Онзи с БМВ-то пък като види Корса и Типо -"това не са коли, не може да се кара зад тях, да ги задминеме!" И спирачката не я пипва, а пипва светлините и клаксона. Ако имаше буркан, и него щеше да пусне. Виждал съм и стъкло да свалят и да размахват юмруци. Тоя специално беше с БМВ, колкото моята кола на години. Старо и мутренско. С какво точно се перчи?Пък 100км/ч бавно ли е?
                          Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                          Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

130 км/ч не е неадекватна, особено за БГ условия и качество на пътищата! Който бърза да хване самолет! Който иска да се състезава.. да се пробва във Форумула 1!Тея дето си мисля, че са прави да нарушават правилата за движение (несъобразена скорост), да пречат на вече започнато изпреварване и т.н. им пожелавам всеки ден "лошите" полицаи да им пишат актове и да им отнемат книжката.. щото ми е писнало от "шофьори" мислещи се за Господ...
                            FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

perlsite написа:
                              ...........им пожелавам всеки ден "лошите" полицаи да им пишат актове и да им отнемат книжката.. щото ми е писнало от "шофьори" мислещи се за Господ...
                              тъпо казанодо колкото съм запознат този който ти е от лявата страна трябва да го изчакаш да мине и тогава да правиш маневри,този с корсата е трябвало да изчака бмв-то да ги изпревари и тогава той да "настъпва"

Коментар

Онзи е бил на 200 метра.. ако е карал със 130 сигурно нямало е да го настигне.. щото тоя с корсата се е мъчил на 120/130... Като е тарикат с БМВ-то да кара като безсмъртне с 200-230.. то тогава ще чака!Наглостта няма граници! Магистралите не са спортни писти..!
                                FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

Working...
                                X