Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Не оставаите колата запалена без надзор

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Хах тая тема ще вземе да граничи с параноята......Едва ли някои ще ви вземе Фиата..Най много докато е запалена, някои скитник да влезне да се постопли.Друго не виждам какво може да стане...Такива кражби има да,но се отнасят за скъпи автомобили.Аз лично от 4 години не си заключвам колата изобщо.Даже лятото ми се е случвало 5-6 пъти да си паля цигара от запалката в колата и после я забравям на контакт цяла вечер.Сутринта се чудя къде ми са ключовете а те на боша..хаха..Е живея в къща но колата си е на пътя....Не карам кой знай каква кола за да се притеснявам...... П.С..Излиза че и аз съм от тъпите...хаха
    FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила

Коментар

nedialk00 написа:
      абе ключар, баце, защо пишеш така ?? от невнимание ли от какво ?
      Ключара се опитва да ни впечатли че Е македонец. Ама я го знам дека он Е от София.
      http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
      Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
      FIAT БРАВО 1.2 16v
      ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
      FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Аз съм имал много случаи, в които съм си оставял така колата, НО просто ситуацията го е позволявала.Естествено, имал съм и много подобни безразсъдни постъпки, но за щастие без инциденти

Коментар

Аз пък съм свикнал винаги като сляза от колата да я заключа независимо къде и за колко време отивам.Оставям я да работи единствено ако съм в нея или около нея,дори ако спра пред блока и да трябва да се кача до вкъщи за няма и минута пак си я ключа,може да изглежда смешно,но съм си изградил този навик и вече го правя неволно.Дори днес спирам със служебното Пунто на някакво ОМВ между Русе и Търново за кафе и спирам точно до вратата и колата я виждам през цялото време,но по навик я заключих
          Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

kosta написа:
            аз мога да си сваля дистанционното от връзката и като слеза от колата да я заключа, а тя да си работи. Така и правя де... ма не съм пораснал още да я паля с дистанционно от балкона .....
            Не е толкова скъпо колкото ви се струва.http://www.lesibg.com/index.php?main...products_id=78
            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
              kosta написа:
              аз мога да си сваля дистанционното от връзката и като слеза от колата да я заключа, а тя да си работи. Така и правя де... ма не съм пораснал още да я паля с дистанционно от балкона .....
              Не е толкова скъпо колкото ви се струва.http://www.lesibg.com/index.php?main...products_id=78
              Те тия всички защити са предвидили, само няма защита срещу това да си оставил колата на скорост. И с тоя опит за повторно палене ако угасне. Представям си колата пали тръгва удря се в нещо и гасне, след това тая джаджа пак я пали и така докато не остане двигател отпред. Или докато изпочупи всички коли на паркинга.
              FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

Аз сутрин като разхождам кучето я паля, но на Мареата ключа се вади при запален мотор, заключвам ключалката, защото пък дистанционното не работи като е запалена и се прибирам на топло докато жената се приготви да тръгнем за работа.
                FIAT Marea ex
                FIAT Cinquecento 0.9i.e.S ex
                Alfa Romeo 147 1.9 JTDm

Коментар

Аз с Фордовете процедирам така: Паля и заключвам само с дистанционното и алармата се включва на безшумен режим, обаче ако колата бъде похитена, респ.отворена алармата изключва тоците и няма палене без дистанционното...На Мерца щях да слагам модул за дистанционно палене, щото е автомат и няма опастност да го забравя на скорост,обаче семейството се увеличи "резко" и минах на комби и сега мечката е за продан Yellow_Flash_Colorz_PDT_06 Иначе за форделите не се безпокоя... дори някой да ги открадне после ще ме търси да ми ги връща Yellow_Flash_Colorz_PDT_05
                  M-Benz E 250 TD 150hp
                  M-Benz 200d 75 hp
                  Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

infineon написа:
                    Tornado написа:
                    kosta написа:
                    Те тия всички защити са предвидили, само няма защита срещу това да си оставил колата на скорост. И с тоя опит за повторно палене ако угасне. Представям си колата пали тръгва удря се в нещо и гасне, след това тая джаджа пак я пали и така докато не остане двигател отпред. Или докато изпочупи всички коли на паркинга.
                    Не четеш а?ако автомобилът Ви е с ръчни скорости - отпускането на ръчна спирачка за да потегли веднага гаси двигателя.- Следи за работата на двигателя (обороти или напрежение);- Настройка за типа двигател - дизел или бензин;- Автоматично изключване на контакта при изгасяне на двигателя;- Възможност за автоматичен повторен опит за запалване при неуспешен първи;- Следене за включена скорост и ръчна спирачка;- Докато модулът е включен (двигателят работи) мигат аварийните мигачи.Срещу 3-4000 лв. може да си поставиш печка която също е с дистанционно управление.
                    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Само ми е интересно как ще го следи това за включена скорост. Може би трябва някакъв датчик на лоста но ми се вижда прекалено сложно.
                      FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

Следи за вкл. скорост при автоматик само!!!!Ако е с ръчна кутия вече се следи от НАСА....
                        FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила

Коментар

wazmo написа:
                          Аз сутрин като разхождам кучето я паля, но на Мареата ключа се вади при запален мотор, заключвам ключалката, защото пък дистанционното не работи като е запалена и се прибирам на топло докато жената се приготви да тръгнем за работа.
                          Колега при тебе бензина да не е 50 ст литъра? Бензинов двигател на място дава доста сериозен разход студен.
                          FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

infineon написа:
                            wazmo написа:
                            Колега при тебе бензина да не е 50 ст литъра? Бензинов двигател на място дава доста сериозен разход студен.
                            Е.... това го правя само когато е много студено, обикновено паля и тръгвам
                            FIAT Marea ex
                            FIAT Cinquecento 0.9i.e.S ex
                            Alfa Romeo 147 1.9 JTDm

Коментар

Tornado написа:
                              Срещу 3-4000 лв. може да си поставиш печка която също е с дистанционно управление.
                              Чак пък 3-4 хил.лв.?!?!?!?!?!?! Една прилична мокра печка на старо е около 5-600лв, монтажа 4-500 => тотал неповече от 1000лв, но при всички случаи си заслужават, ако не мислиш дапродаваш автомобила в следващите 5-6 години...
                              M-Benz E 250 TD 150hp
                              M-Benz 200d 75 hp
                              Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

кола

Като гледам има доста коли оставени да рабат без надзор .Кои до магазина кои до училището.
                                КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                                Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                                http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Working...
                                X