Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Почистване на петна по боята - Как?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Почистване на петна по боята - Как?

Вчера бях спрял в подземния паркинг на нова бизнес сграда. След няколко часа като се върнах видях, че колата е оплескана с нещо бяло като мляко. Оказа се, че от тавана на целия паркинг капе вода, която се просмуква през плочата, замазката и разните бои. Следите, които е оставила по колата са като варовикови отлагания. Сега се пробвах да ги махам, но почти не става. Дори и по стъклото петната съвсем малко се чистят то с голямо търкане. Дайте някакви идеи за чистене, защото на мен ми хрумва единствено цялостно пастиране и то ако не е повреден лака.
    преди - TIPO
    сега - VOLVO XC60

Петна от вар,цимент и т.н. само оцет ги оправя-чисти ги по-бързо,защото после нямат махане,остават да личат петна като се гледа под някакъв ъгъл.Като ги махнеш с оцета,може да ги пастираш с паста с цвета на колата.
    Fiat Marea 1.6 16V ELX 2000г.CNG,Opel Antara 2,2 163kc.
    ex:Fiat Regata 1714D;ex:Fiat 125P

Коментар

Сега ще сляза да пробвам с оцет дали става.
      преди - TIPO
      сега - VOLVO XC60

Коментар

Бензин, може и леко разреден с вода на парцалче.

Коментар

iliyan написа:
          Петна от вар,цимент и т.н. само оцет ги оправя-чисти ги по-бързо,защото после нямат махане,остават да личат петна като се гледа под някакъв ъгъл.Като ги махнеш с оцета,може да ги пастираш с паста с цвета на колата.
          +1
          Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
          Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Може и разтвор на солна киселина с малка концентрация.

Коментар

Откъснаха ми се ръцете от търкане. Оцетът много добре разтваря петната. Облях всичко с винен. Утре като вече е суха ще видя къде съм пропуснал и ще повторя.Благодаря за съветите.
              преди - TIPO
              сега - VOLVO XC60

Коментар

Re: Почистване на петна по боята - Как?

dannybo написа:
                Вчера бях спрял в подземния паркинг на нова бизнес сграда. След няколко часа като се върнах видях, че колата е оплескана с нещо бяло като мляко. Оказа се, че от тавана на целия паркинг капе вода, която се просмуква през плочата, замазката и разните бои. Следите, които е оставила по колата са като варовикови отлагания. Сега се пробвах да ги махам, но почти не става. Дори и по стъклото петната съвсем малко се чистят то с голямо търкане. Дайте някакви идеи за чистене, защото на мен ми хрумва единствено цялостно пастиране и то ако не е повреден лака.
                При мен в момента положението същото, защото на един съсед му изби тръба(коляно) за топлата вода точно на коледа и му се наводни апартамента + няколко гаража включително моя. Ходих първо на автомивка, но с препаратите там нищо не се получи.После разпитах тук-там и силно ми препоръчаха варианта за почистване на петната по колата с оцет.
                Fiat Idea 1.9 8V mJet 'Emotion'
                Fiat Bravo 1.4 16V T-Jet 'Eleganza'
                Fiat Punto 1.2 16V ELX 'Speedgear'
                Fiat Uno 1.0 i.e S - "powered by FIRE 8V"

Търси се..

Коментар

Working...
                X