Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бих искал да си поговрим за козметичен/фризьорски салон.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Kuku написа:
    Ако не мога да покрия изискванията за височина, значи е безпредметно да правя каквито и да било проучвания
    Сестра ми мина по абсолютно същия път по който си тръгнал и ти... помня че копа надолу за да докара неква височина. Обаче нещо не си пада по писане по форумите...
    LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
    ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс

Коментар

Kuku написа:
      Да, аз тази наредба я прехвърлих набързо, но не видях изисквания за височина.Освен това се сещам поне за три козметични салона в моя квартал, които изоооообщо не отговарят дори и на половината изисквания
      Там където аз се постригвам височината на помещението е около 1.85. Около 10 см. над главата ми. Но е заварено положение и го оставиха. Бяха му дали предписания от ХЕИ, това преди 2 години, но той още си е там - не знам как. Иначе не знам дали видя - защото го добавих в предното мнение, но по спомен 2.5 м светла височина трябва да има помещението.Мисля, че не е уредено специално за фризьорските помещения а за по-общи категории - нещо като за помещения с обществен достъп или нищо такова.
      VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
      VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
      VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
      VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
      Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Наредба № 15 на МЗ за хигиенните изисквания за бръснарските, фризьорските и козметичните салони - това ти трябва
        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Знам, Ели, но чета по разни форуми, че наредбата не била подзаконова, а не-знам-си какво и за това еди-какво-си...

Коментар

Kuku написа:
            Знам, Ели, но чета по разни форуми, че наредбата не била подзаконова, а не-знам-си какво и за това еди-какво-си...
            На форумите много не вярвай - по-добре потърси в официалните сайтове какво пише, защото не винаги това, което хората споделят, е това, което трябва да бъде. Често някои имат връзки и се уреждат, а после споделят ’опит’ - няма много смисъл да се оръсиш за оборудване, ремонт, отваряне на фирма и после да се окаже, че някой минал тънко, а ти не можеш а минеш тънко.
            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Kuku написа:
              Наредбите са подзаконови нормативни актове.
              VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
              VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
              VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
              VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
              Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Именно - аз четох, че тази наредба била (или НЕ била) подзаконова и за това ала-бала нещо-си Ели, аз имам фирма.Статута на помещението ще се смени (в момента се води ’ателие’), а и ремонт ще трябва да направя при всички положения, най-малкото за да го дам под наем.Конкретните документи ще си минат по канален ред и ако всичко е изрядно, тогава ще действам.Но оборудването и персонала ме притесняват най-много

Коментар

Kuku написа:
                  Но оборудването и персонала ме притесняват най-много
                  Кики, на брат ми, балдъза му имаше фризьорски салон (9 кв.м. - дупка) аз се постригвах при нея, защото е много добра, но тя замина за Испания (сега вече си е тук) и преотстъпи помещението на една друга жена. Понеже искала 3000 лв. за оборудването (столове, маса за "приемна", шкафове, стол за измиване, огледала, машинки и т.н.) новата жена и било скъпо и не го купила. Мисля, си че още го държи някъде и понеже чувам, че е безпарична към този момент, мога да те свържа с нея, да обсъдите оборудването и документалното оформление. П.П. от 10 години все с това се занимава
                  Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
                  Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic

Коментар

Тя ако е безпарична, може и работно място да обсъдим Ся ше те чуя....

Коментар

Преди 2-3 год. на сестрата са и искали 2.70 височина и са се канили да я правят-3метра /ХЕИТ-то/. Оборудването било на Р козметикс /китайско/ за около 5 000Предишната и сегашната работнички са от бюрото по труда и на процент от оборота .
                      LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
                      ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс

Коментар

Working...
                      X