Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бих искал да си поговрим за козметичен/фризьорски салон.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Бих искал да си поговрим за козметичен/фризьорски салон.

Колеги, първо искам да уточня, че изобщо не съм тръгнал да правя такова нещо, а само си говорим.... за сега Просто пускам тема с идеята, ако случайно някой от вас е запознат с особеностите около отварянето на козметично студио и фризьорски салон в едно, да ми разясни малко някои неща.Изобщо не съм наясно и не знам дори към кого да се обърна с въпроси, за това реших да попитам тук.УЖ четох по интернет разни неща, но те са написани до голяма степен за чисто маркетингово развитие на подобен бизнес.Мен ме интересува оборудването задължително ли е да бъде професионално, защото един "обикновен" стол струва 400-600лв., а стол с мивка е 1000лв. Персонала от къде е най-правилно да бъде нает (фризьорски техникум)? Какви са изисквания за квадратурата на всяко работно място и/или на прав/легнал солариум, примерно? Нужно ли е да имам някакво специално образование, за да мога да създам подобен салон? Нужно ли е да имам течаща вода на всяко фризьорско място? Ит.н., и т.н.....Наясно съм, че ще трябва да попрочета някоя и друга наредба за изискванията на ХЕИ, статута на помещението и прочие, НО има неща, които може да ми обяснят само хора работещи в тази сфера и точно за това питам - тънкости???Благодаря предварително П.П.Забравих да опиша данните на обекта.Две нива: кота 0,00 и -2,80Кота 0,00 е 34кв.м., а долния етаж е 36кв.м., като това е чиста площ 70кв.м. - по документи се води 83кв.м.Първия етаж е висок 262см., а подземния е 280см.Санитарния възел е на долния етаж, но има възможност да се изведе водопровод до горния етаж.Прозорците (витрините) на първия етаж са неотваряеми - само входната врата Вентилацията на долния етаж е под всякаква критика - едно прозорче 40х80см.Реално има възможност да се обособи "приемна", две работни места за фризьорство и едно работно място за маникюр/педикюр на първия етаж.На долния етаж има място за един прав и един легнал солариум, кошетка за кола маска (масаж), стаичка за спа-лифтинг-мифтинг и прочие.Това обаче е физически възможно, а не знам дали ще бъде разрешено по закон, заради квадратурата

Кики, я ми прати на ЛС мобилния си телефон, че съм го затрил някъде. Един приятел има фризьорски салон и ако му е удобно по-късно може да ти звънне по телефона

Коментар

Първото нещо което мога да ти дам като съвет е ако вече имаш помещение, предполагам по поста ти, огледай се в района има ли подобни обекти, колко са и от колко време работят, замисли се дали потенциални клиенти в района. За оборудването, потърси професионално, но втора употреба- естествено запазено, За персонала мога да ти подскажа с една мисъл "Кражбата на персонал не е престъпление а принцип на пазарната икономика"Айде успех и като го отворите да се обадите да дойда да ми направите педикюр
      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Да, колега, аз това вече съм го направил - в квадрата на Опълченска-Сливница-Хр.Ботев-М.Луиза (където се намира моето помещение) видях едно гаражче направено на фризьорски салон, което означава, че работи от няколко години, защото от 2009г. в гаражи не може да се правят такива неща - явно са го отворили преди това А във високата част на самата Опълченска има още един чисто фризьорски салон с едно работно място вътре.Реално, студио за козметика, маникюр, пилинг-лифтинг, спа-сма, солариум-дебелариум и прочие няма в района или поне аз не съм го видял за две години, от както се навъртам там Лошото на откраднатия персонал е, че си идва с клиентите и по същия начин може да си тръгне с тях, т.е. предпочитам клиентите да идват заради самия салон, а не заради конкретен човек, който утре може да не е там.

Коментар

Не съм на ясно по тоя въпрос.Но знам,че в Агенциата по заетостта има такива програми,при който ти предоставят обурудването и започваш да работиш.А за изискванията за помещението,несмятам че ще имат,кой знае какви претенций.
          Fiat Punto`04 1.2 60hp.
          Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
          ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

За персонала си абсолютно прав, аз имам един фризьор/дето ме постригва 1-ви номер / но шефа му го мести постоянно из салоните му в студентски град, е познай какво обикаляне беше в началото. Но това дали ще ти избяга персонала зависи основно от теб. Имай предвид че, самия Капанов има студио в района, има и МОЛ в който сигурно има подобна глезотия за дами.

Коментар

Салона на Капанов е на другия край на Хр.Ботев, на 200-300м. от 5-те кюшета.Мисля ценово да се позиционирам под цените МОЛа, освен това гаража в съседство на помещението е мой и реално разполагам с 2-3 паркоместа - 1 пред гаража и 2 пред помещението, което също е плюс, за разлика от другите два фризьорски салона, за които трябва да обикаляш 20мин. докато паркираш по малките улички. В този ред на мисли, дори и някоя дама да дойде с кола, няма да се притеснява за паркиране, което предполага, че няма да разчитам само на съседките Калоянчо, програмите на ’Агенция по заетостта’ са за хора, които нямат възможност да направят такова нещо със собствен капитал, т.е. аз не отговарям на изискванията за участие в подобна програма

Коментар

Агенцията по зеатостта, може да ти помогне като ти предложи и организира курс с който а обучи хора който тиси решил да неемеш, но има и ангажименти от твоя страна като например че трябва да ги назначиш и да подърржаш определена бройка работни места за определен срок, в противен случай ще трбява да възстановяваш средства.

Коментар

kal0yanch40 написа:
                  Не съм на ясно по тоя въпрос.Но знам,че в Агенциата по заетостта има такива програми,при който ти предоставят обурудването и започваш да работиш.А за изискванията за помещението,несмятам че ще имат,кой знае какви претенций.
                  Ами като не си наясно по-добре не пиши.Само изискванията за височината на помещениято дори, са стряскащи.
                  VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                  VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                  VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                  VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                  Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

А за изискванията са все едно болница ще се отваря, има изисквания за вентилация, за осветеност, за покрите и облицовки на стените, има една камара изисквания на Пожарната, ХЕИ, Инспекция по труда, Община.Знам че вече задължително се изисква да има стерилизатр на инструментите в такова заведение.

Коментар

Ако не мога да покрия изискванията за височина, значи е безпредметно да правя каквито и да било проучвания

Коментар

салон

Май тези изисквания не са като законпри мен има студио в един апартаментиПравят всякакви неща и всеки ден е върволица а няма реклама дорицените също не са евтини .http://www.beautyface-bg.com/Най голямо значеие има от известноста на Фризьора -или който работи вътре .Около блока в Люлин пък има фризорки където взимат и 3.5 и 6 лв на постригване .има някакви такива изисквания / изискването за санитарен възел, място за чакалня 3кв. за единица работно място 8кв. касов апарат определен брой кърпи дезинфектант за гребени/за всочина не е такова изискването
                        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Направи сладкарница, или нещо друго коте да ти носи още доходи, грехота е да имаш помещение което да твое и да не ти носи допълнителни доходи, или го обзаведи и го дай под наем.

Коментар

Бръснарски, фризьорски и козметични салониХигиенните норми и изисквания към тези обекти са определени в Наредба № 15 на МЗ за хигиенните изисквания за бръснарските, фризьорските и козметичните салони.Бръснарските, фризьорските и козметичните салони се откриват в самостоятелни помещения, построени или пригодени за тази цел. Към входовете се предвиждат антрета.Мъжките и дамските работни помещения се обособяват по технологичен принцип.Козметичните услуги за жени и мъже да се извършват в едно помещение, но с пореден график.Салоните се проектират със следните площи за едно работно място: бръснарски (и за маникюр, педикюр) - 6 кв. м, фризьорски - 8 кв. м, козметични - 9,6 кв. м (при 2 и повече работни места - по 8 кв. м за място в отделни кабини).Разстоянието между отделните столове в салоните трябва да бъде най-малко 1 м, а от крайния стол до стената - най-малко 0,80 м.В козметичните салони се обособява помещение (лаборатория) за приготвяне на кола-маски с площ 2 кв. м за всяко работно място и общо най-малко 4 кв. м.В салоните трябва да има помещение за посетителите с размери 2,5 кв. м за работно място до 10 места и по 1,5 кв. м за всяко следващо работно място. В салон до 3 работни места са необходими подходящо място за посетители и закачалка за горни дрехи на разстояние най-малко 1,5 м от работните места.Всяко работно място се обзавежда с работна маса с плот и умивалник с топла и студена вода; във фризьорските салони - по две каски и един сешоар, а в козметичните - освен козметичен стол или кушетка за посетителите и столче на винт, както и обикновен стол и кофа с педал.В салоните се предвижда вентилация с двукратен обмен на въздуха за 1 час, както и горни отваряеми крила на прозорците.Салоните се водоснабдяват по БДС 2823-83. Вода за пиене. Отпадъчните води се отвеждат в канализацията на селището, а когато няма - в попивна яма.В салоните с до 5 работни места се предвижда обща тоалетна за персонала, а с над 5 работни места - с отделения за жени и мъже.Адаш - не гарантирам за актуалност - знаеш че наредбите ги сменят като рула с тоалетна хартия.Изискването за височина по спомен мисля че беше 2.5 метра светла височина.
                            VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                            VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                            VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                            VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                            Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Да, аз тази наредба я прехвърлих набързо, но не видях изисквания за височина.Освен това се сещам поне за три козметични салона в моя квартал, които изоооообщо не отговарят дори и на половината изисквания

Коментар

Working...
                              X