Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ракия от бира... Възможно ли е?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ракия от бира... Възможно ли е?

Колеги, имам въпрос с повишена трудност... знам, че ракия може да се изкара от какви ли не плодове, някои зеленчуци, вино и т.н., но възможно ли е да се получи ракия или друга домашна спиртна напитка от бира? Ако някой е пробвал нека сподели опита си и евентуално рецептата! Имам около 4 тона бира, която не е годна за консумация, а не ми се излива в реката. Ако става нещо, което да замотва главата ще пробвам да направя Yellow_Flash_Colorz_PDT_07
    M-Benz E 250 TD 150hp
    M-Benz 200d 75 hp
    Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Да не си спечелил камиона на Ариана

Коментар

Re: Ракия от бира... Възможно ли е?

Ракия от всичко става....Ето това намерих, не знам какъв вкус има....бляк, не съм любителка на ракията!!!Слагаш сода бъркаш и вариш. На джибрите слагам 5 пакетчета на около 100 кг.Содата ще неотрализира киселината в бирата и ще премахне газировката. Да си сигурен че няма да шупне в казана, сложи в някакъв съд от бирата която е неотрализирана със сода и заври на котлона ако шупне бъркаи още. Като слагаш содата внимавай да не изкипиш бирата, за това слагаи внимателно содата и съда да в който ще неотрализираш да е празен поне 50 см.И да се похвалиш с резултата
      FIAT PALIO WEEKEND 1.7 2001

Коментар

Алкохолният градус на бирата е незначителен, освен това вкусът на получения дестилат е ужасен. Изпробвано.Тъй като няма да повярваш, свари я и сподели резултат. Успех!
        Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Попадне ли ти повечко бира, става, но задължително трябва да я разгазираш иначе ще излезе като кипне.Вкуса и аромата не ги бива, ама мъти главата....
          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
            Попадне ли ти повечко бира, става, но задължително трябва да я разгазираш иначе ще излезе като кипне.Вкуса и аромата не ги бива, ама мъти главата....
            Но нищо не ти пречи да го ползваш като "сгъстител" на следващото варене, Не знам как със сода ще разгазираш но със захар със сигурност ще стане
            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

coolboby написа:
              Да не си спечелил камиона на Ариана
              Да, ама нали Арианата не става за пиене и мисля как да я преправя на нещо по - добро Yellow_Flash_Colorz_PDT_05
              muns61 написа:
              Алкохолният градус на бирата е незначителен, освен това вкусът на получения дестилат е ужасен. Изпробвано.Тъй като няма да повярваш, свари я и сподели резултат. Успех!
              Колега, а пробвал ли си да я овкусиш по някакъв начин/с нещо?!?!?!?!
              M-Benz E 250 TD 150hp
              M-Benz 200d 75 hp

Коментар

от къде толкова бира, колега, нямаше ли кой да я изпие навреме :D а междудругото.. не я пускай в реката както си намислил, излей я някъде на някоя изоставена и забравена от бога поляна, все пак живот има в тая река...

Коментар

Какво толкова не и е годно на тази бира. Може да я пробваме да видим как е .

Коментар

До колкото си спомням "Джак Даниелс" се правеше от бира.
                    Няма начин да няма начин!

Коментар

Става, баща ми пробва, че бяха останали 7-8 каси и на малкия казан на село я направи, но немога да ти кажа повече.

Коментар

nikolovvd написа:
                        До колкото си спомням "Джак Даниелс" се правеше от бира.
                        те всичките уискита имат вкус все едно са правени от бира
                        браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Това го даваха по Дискавъри в поредицата "Как се прави?".Но освен, че се прави от бира повече информация не дадоха. Било фирменна тайна, особено начина на опушване на бъчвите, в които отлежава! :DМай това е по-важното - каква е дървесината на бъчвите и колко време при каква температура се обгарят/опушват и т.н.!http://vbox7.com/play:8c44aae0cbhttp...лацията е описана в ІІІ-та част!
                          Няма начин да няма начин!

Коментар

Един приятел се зае с едни 7-800л бира да пробва на селото си... Ще видим колко ракия ще излезе и ще споделя.
                            M-Benz E 250 TD 150hp
                            M-Benz 200d 75 hp

Коментар

Working...
                            X