Колеги, имам въпрос с повишена трудност... знам, че ракия може да се изкара от какви ли не плодове, някои зеленчуци, вино и т.н., но възможно ли е да се получи ракия или друга домашна спиртна напитка от бира? Ако някой е пробвал нека сподели опита си и евентуално рецептата! Имам около 4 тона бира, която не е годна за консумация, а не ми се излива в реката. Ако става нещо, което да замотва главата ще пробвам да направя Yellow_Flash_Colorz_PDT_07
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ракия от бира... Възможно ли е?
Collapse
X
-
Re: Ракия от бира... Възможно ли е?
Ракия от всичко става....Ето това намерих, не знам какъв вкус има....бляк, не съм любителка на ракията!!!Слагаш сода бъркаш и вариш. На джибрите слагам 5 пакетчета на около 100 кг.Содата ще неотрализира киселината в бирата и ще премахне газировката. Да си сигурен че няма да шупне в казана, сложи в някакъв съд от бирата която е неотрализирана със сода и заври на котлона ако шупне бъркаи още. Като слагаш содата внимавай да не изкипиш бирата, за това слагаи внимателно содата и съда да в който ще неотрализираш да е празен поне 50 см.И да се похвалиш с резултатаFIAT PALIO WEEKEND 1.7 2001
Коментар
-
Tornado написа:Попадне ли ти повечко бира, става, но задължително трябва да я разгазираш иначе ще излезе като кипне.Вкуса и аромата не ги бива, ама мъти главата....Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
coolboby написа:Да не си спечелил камиона на Арианаmuns61 написа:Алкохолният градус на бирата е незначителен, освен това вкусът на получения дестилат е ужасен. Изпробвано.Тъй като няма да повярваш, свари я и сподели резултат. Успех!M-Benz E 250 TD 150hp
M-Benz 200d 75 hp
Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили
Коментар
-
nedialk00
от къде толкова бира, колега, нямаше ли кой да я изпие навреме :D а междудругото.. не я пускай в реката както си намислил, излей я някъде на някоя изоставена и забравена от бога поляна, все пак живот има в тая река...
Коментар
-
Това го даваха по Дискавъри в поредицата "Как се прави?".Но освен, че се прави от бира повече информация не дадоха. Било фирменна тайна, особено начина на опушване на бъчвите, в които отлежава! :DМай това е по-важното - каква е дървесината на бъчвите и колко време при каква температура се обгарят/опушват и т.н.!http://vbox7.com/play:8c44aae0cbhttp...лацията е описана в ІІІ-та част!Няма начин да няма начин!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар