Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

50 дни отпуска в полицията

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Всяка шивачка в некой цех, дето бичи по 12 часа /най-малко/ на ден, вкл. събота да не би да заслужава по-малко отпуска?Да не говорим, че и полагаемите им отпуски не им ги дават - в най-добрия случай да им ги изплатят.
    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Yavor написа:
      Вижте сега колеги,винаги като се захване подобна тема аз лично не вземам участие, за да не се ядосвам, но този път не мога да не взема отношение.Преди да кажа какво мисля искам да напомня на всички две неща:1.Държавата е създадена в услуга на своите граждани - за услугата защита, за услугата почистване, за услугата - пътища, за услугата управление и т.н.2. В държавата се печелят пари единствено и само от професиите създаващи т.нар. ’принадена стойност’, а това са - добивна, селскостопанска и преработвателна промишленост и да не забравяме - някои услуги, предоставяни на чужденци - като туризма. Всички останали - търговци, услуги, държавни служители и т.н. лежат на гърба на първите. Защото само първите СЪЗДАВАТ стойност, останалите я ползват тази стойност.От тук нататък каквото и да кажем е ясно в каква посока ми е мисълта: Държавата е създадена за да защитава и подпомага ( и дои ) създаващите стойност.Затова на създаващите стойност им е крайно неприятно, тези, чиито заплати плащат да се държат като дерибеи ( политиците ) или да не им дреме ( държавните служители, ама всички ). Съгласен съм че полицаите имат много опасен труд, да, но само когато са на работа носят отговорност, докато аз нося отговорност даже и докато спя, защото моята работа е процес - започвам дадено нещо днес и го завършвам след няколко месеца - ако объркам някъде по пътя - аз нося отговорността за провала и загубите. Такава е професията и на жена ми, и на Дидо ( Иммортала ) например и на доста други от вас. Затова ние и като почиваме - пак работим, като сме в отпуска - пак работим - телефоните не спират да звънят... Не е ли истина? Кажете! На кой полицай или военен като не е на смяна му е звъннал телефона ( освен веднъж дваж годишно ако има нещо чрезвичайно ), на кой са му развалили отпуската всеки път ( е, понякога и там се случва ), ама хич не им е лошо 2 месеца в годината да са в отпуска нали? Това важи и за другите държавни служители.Някой ще каже - ама тебе не може да те намушкат като си на работа!Да, не може, ама не се пенсионирам на 40+, а както изглежда на 70+...Каквото и да кажа винаги може да бъде оборено, но пак напомням - всички държавни служители са ’СЛУЖИТЕЛИ’ - те служат, и то на нас! Аман от привилегии и местене от една кълка на друга... Аман от реване... Каквото е за едните, това трябва да е и за другите...Нека работи 25 год в системата на МВР и да добива право да се пенсионира, ама само след като поработи още 10 год другаде, а не веднага. За какво му е повече отпуска, това не го разбирам? По-изморен ли е? И го хранят на работа и дрехи му дават, и командировъчни и обучение постоянно... Стига вече...
      Все едно аз съм го писал.При държавната служба - пак всичко си опира и до човек де. Бил съм държавен служител 10 години и съм бил на пост с отговорност, която също съм си носил и в къщи, но и дума не може да става за сравнение със сегащното ми ходене по ръба на бръснача в частния сектор. Бих обобщил по следния начин:Държавна работа-повече спокойствие-по-малко възнаграждение.Работодател частник - почти никакво спокойствие - по-голямо заплащане. Естествено като всяко обобщение - то си има много изключения и условности.Но в крайна сметка - ум царува, ум робува, ум патки пасе.
      VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
      VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
      VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
      VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
      Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

kiro_of_the_day написа:
        Всяка шивачка в некой цех, дето бичи по 12 часа /най-малко/ на ден, вкл. събота да не би да заслужава по-малко отпуска?Да не говорим, че и полагаемите им отпуски не им ги дават - в най-добрия случай да им ги изплатят.
        Напротив, всеки има право на пълноценна почивка за да може да бъде пълноценен работник/служител.Но съм сигурен че ще се намери някой който да каже за шивачките "че по цял ден стоят зад машините и бутат парче плат" , без да се замисли за праха и шума който поемат тези хора.
        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Не само за полицаите е толкова. На мен ми е 28 дена за ненормирано работно време + 25 дена за учене ми се полагат по закон.
          http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
          Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
          FIAT БРАВО 1.2 16v
          ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
          FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

S_BANKOV написа:
            Сигурно е че има комплексари, корупция и оронване на авторитета на МВР, но има и много хора които работят от любов към професията, принтират на матричен принтер/някой от Вас сигурно не сте и виждали/, носят си хартия от вкъщи, една папка я ползват по 10-15 пъти. Стоят на столове чиито тапицерия е протрита още преди 5 години, но са там и едва ли е заради 50-те дни отпуска.
            И с това съм абсолютно съгласен. Даже миналата година с очите си видях, как дознател пише протокол от разпит на пишеща машина.Същия тоя дознател, мой много добър и близък приятел, си занесе личния компютър в службата, и повече не може да си го вземе (не и лесно), защото на харддиска му има "класифицирана информация". Което си е, си е. Но пак пиша - има полицаи и полицаи.Въпреки това, не мисля, че трябва да имат повече привилегии от всеки друг работещ.Щото и аз онзи ден в един завод бях качен на 6 м височина да настройвам едни горелки - без никакви мерки за сигурност - на един палет на един мотокар. Дето дори не ми е работа.. ама няма кой друг да го направи. И ако бях паднал - и у нас щеше да звънне телефона... Никой никъде никога не е застрахован. Не виждам защо трябва да се пенсионират толкова рано - нито тия, дето работят "от любов към професията", нито тия с дебелите шкембета и 30 лв на цяло. Не виждам и защо трябва при пенсионирането им да им дават 20 заплати на куп.За отпуските - пак казвам - не споря - и аз бях с подобна отпуска (и с ниска заплата).

Коментар

Много неуместни сравнения правите ! И на 30 метра жаре съм се качвал да монтирам антени, и на 101 -ви метър на ТВ кула в Русе съм се качвал да монтирам антени, но това си е опасно за момента в който си там. Не е по безопасно да пресечеш улицата. Замислете се, че на един полицай, кйто извършва арест на някое шефче в престъпна групировка, цялото му семейство е застрашено от последици с неочакван карай ... А че има и такива полицаи дето не знаят какво правят в полицията - има. Стадо без черна овца няма.
              Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Според мен темата стана "Искрено и лично" и се почнаха едни постове кой какви проблеми имал в училище,кой как бил някой и разни там за несподелена любов! Нищо лично към колегата по горе който споделя някакъв филм! Колега темата не е кой колко пари взима и кой колко работи! Ако толкова много ти се видяха парите на полицаите ето сега тече външен конкурс за набиране на кадри при ОДМВР - Бургас,подай си документи! Обявяване на конкурсза постъпване на държавна служба в МВР за вакантни места от категория Е, за които се изисква първоначално професионално обучение към Областна дирекция на МВР - Бургас На основание член 180 от Закона за Министерството на вътрешните работи и Наредба № Iз - 1009/04.07.2006 г. за условията и реда за постъпване на държавна служба в МВР, І. ОБЯВЯВАМ конкурс за постъпване на държавна служба в МВР за вакантни места от категория Е, за които се изисква първоначално професионално обучение към Областна дирекция на МВР - Бургас, както следва: Полицай - старши полицай - 27 (двадесет и седем) бр. Зап. рег. № К - 77/09.01.2012 г. Запази Отпечатай Изпрати Обновено на 09 Януари 2012 г. © 2009 Министерство на вътрешните работи. Всички права запазени.за справка http://www.dhr.mvr.bg/Competition/En...77.htmКато не ти харесва да караш линейка напусни! А пък за "шофьорите на линейки" не искам и устата да отварям че и Вас Ви познавам много добре,въобще не бързате и ако може някой друг да Ви свърши работата още по добре! Както казах и преди темата е безсмислена,защото не познавате системата и всякакви коментари за излишни според мен!Пак повтарям Всеки гледа в канчето на другия,но не в своето! Повече няма да коментирам в темата!
                Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16V 97г.с АГУ
                Fiat Bravo SX 80 16V 99г. с ГИ АС

Коментар

Типично по нашенски:Чуждата работа е най-лека,заплатата е най-голяма а отпуска .......
                  Не всичко което има две бузи ......... е лице.

Коментар

sacheto написа:
                    Според мен темата стана "Искрено и лично" и се почнаха едни постове кой какви проблеми имал в училище,кой как бил някой и разни там за несподелена любов! Нищо лично към колегата по горе който споделя някакъв филм! Колега темата не е кой колко пари взима и кой колко работи! Ако толкова много ти се видяха парите на полицаите ето сега тече външен конкурс за набиране на кадри при ОДМВР - Бургас,подай си документи! Обявяване на конкурсза постъпване на държавна служба в МВР за вакантни места от категория Е, за които се изисква първоначално професионално обучение към Областна дирекция на МВР - Бургас На основание член 180 от Закона за Министерството на вътрешните работи и Наредба № Iз - 1009/04.07.2006 г. за условията и реда за постъпване на държавна служба в МВР, І. ОБЯВЯВАМ конкурс за постъпване на държавна служба в МВР за вакантни места от категория Е, за които се изисква първоначално професионално обучение към Областна дирекция на МВР - Бургас, както следва: Полицай - старши полицай - 27 (двадесет и седем) бр. Зап. рег. № К - 77/09.01.2012 г. Запази Отпечатай Изпрати Обновено на 09 Януари 2012 г. © 2009 Министерство на вътрешните работи. Всички права запазени.за справка http://www.dhr.mvr.bg/Competition/En...77.htmКато не ти харесва да караш линейка напусни! А пък за "шофьорите на линейки" не искам и устата да отварям че и Вас Ви познавам много добре,въобще не бързате и ако може някой друг да Ви свърши работата още по добре! Както казах и преди темата е безсмислена,защото не познавате системата и всякакви коментари за излишни според мен!Пак повтарям Всеки гледа в канчето на другия,но не в своето! Повече няма да коментирам в темата!
                    Колега извинявай,но мислиш ли,че не съм си подавал документите за полицията?? 2010г ноевмри месец имаше конкурс за 15 свободни места. Пет (5) в РДВР Бургас,9 в Несебър и едно място за нещо като домакин в Приморско,който задължително да има категория Ц.Аз имам ДЕ категория от 1996г и само това съм работил основно като шофьор на автобус.Документите за полицията не са като за другите т.е медицинско за постъпване на работа,което струва 20лв и свидетелство за съдимост,което струва 5 лв.Дадох около 320лв за документи в което е описано и майчиното ти мляко и наистина ми беше казано под секрет,че трябва да си приготвя 10000х.лв за да бъда допуснат до конкурсите за физическа подготовка и психологическия тест.Нямах толкова пари имах някъде около 5500лв,но нямах 10000лв.Когато конкурса за събиране на документи приключи ни събраха в една огромна като кино зала в самото РДВР Бургас и обявяваха кой е допуснат до конкурса.Трябва ли да казвам как 20 годишни момчета бяха пред вратата на РДВР-то с майките си и всяка от тях се оглеждаше за "връзки".Имаше и още по нахални случаи.Един явно баща с момчето си звънна по телефона и от РДВР-то слезе майор,който хвана момчето под ръка,като смъмри нещо на сержанта,който удържаше наплива от бъдещи "кадри" В самата зала бяхме около 600 борещи се за тези обявени 15 вакантни места.На вас колега оставям размишленията в стил ’Размисли и страсти" кой е почнал работа на тези места.Една от най-големите ми мечти е да стана полицай и съм кандидатствал три пъти,като последния е именно 2010г.Сега нямам вече и 320лв за документи,а и възрастта ми е 36год-дали аз ще бъда "Избрания" този път??? Вие как мислите??? Ако е така да си заложа пръстена в някоя заложна къща и да подавам ОТНОВО документи.Ако искат пак 10000лв??? Тях откъде да ги набавя???В полицията по време на криза не се влиза току-така.Впрочем и по време на "не криза" пак е трудно да се уредиш с тая сладка службичка.Тука чета някакви дето арестували "големи риби" все едно арестуват Пол Кастелано или Джон Готи :D .Много неща още знам,но нито форума е мястото за обсъждане,нито смятам да ги обсъждам с подробности.Всеки ден ходя по фирми да търся работа,защото вече не издържам в тая "Бърза помощ"-най-вече заради заплащането. Но къде да отида? Работа няма никъде и все по-трудно се намира.Затова стискам зъби карам си линейката и труповете и плача със сълзи,но няма как.На мен няма кой да ми помогне и да ме побутне с някоя "връзчица".На кмета съм се молил да ме приемат в "БурасБус,но и там трябват връзки като за полицай и пак съм в изходно положениеС най-голямо удоволствие ставам полицай и си давам 10000-те хиляди лева,ако ги имах,но истината е че нямам какво да ям,вчера ми спряха телефона,а водата не съм я плащал три месеца вече.Утре не мисля на 25-ти трябва да ни дадът "пенсийките" в Бърза помощ,но се чудя с 300лв кое първо да платя.Нета ми е без пари,ако някой се чуди как,ами продадох си Фиат-а почти без пари на приятел,който има фирма за интернет в Бургас с уговорката,да му го поддържам доживотно и да му помагам,ако има аварии и ако трябва да се опъват трасета. Незнам някой от вас търсил ли е работа в тая криза и как се намира тя? Но май има и една приказка,че "сития на гладния не вярва"
                    EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ

Коментар

itan75 написа:
                      sacheto написа:
                      Колега извинявай,но мислиш ли,че не съм си подавал документите за полицията?? 2010г ноевмри месец имаше конкурс за 15 свободни места. Пет (5) в РДВР Бургас,9 в Несебър и едно място за нещо като домакин в Приморско,който задължително да има категория Ц.Аз имам ДЕ категория от 1996г и само това съм работил основно като шофьор на автобус.Документите за полицията не са като за другите т.е медицинско за постъпване на работа,което струва 20лв и свидетелство за съдимост,което струва 5 лв.Дадох около 320лв за документи в което е описано и майчиното ти мляко и наистина ми беше казано под секрет,че трябва да си приготвя 10000х.лв за да бъда допуснат до конкурсите за физическа подготовка и психологическия тест.Нямах толкова пари имах някъде около 5500лв,но нямах 10000лв.Когато конкурса за събиране на документи приключи ни събраха в една огромна като кино зала в самото РДВР Бургас и обявяваха кой е допуснат до конкурса.Трябва ли да казвам как 20 годишни момчета бяха пред вратата на РДВР-то с майките си и всяка от тях се оглеждаше за "връзки".Имаше и още по нахални случаи.Един явно баща с момчето си звънна по телефона и от РДВР-то слезе майор,който хвана момчето под ръка,като смъмри нещо на сержанта,който удържаше наплива от бъдещи "кадри" В самата зала бяхме около 600 борещи се за тези обявени 15 вакантни места.На вас колега оставям размишленията в стил ’Размисли и страсти" кой е почнал работа на тези места.Една от най-големите ми мечти е да стана полицай и съм кандидатствал три пъти,като последния е именно 2010г.Сега нямам вече и 320лв за документи,а и възрастта ми е 36год-дали аз ще бъда "Избрания" този път??? Вие как мислите??? Ако е така да си заложа пръстена в някоя заложна къща и да подавам ОТНОВО документи.Ако искат пак 10000лв??? Тях откъде да ги набавя???В полицията по време на криза не се влиза току-така.Впрочем и по време на "не криза" пак е трудно да се уредиш с тая сладка службичка.Тука чета някакви дето арестували "големи риби" все едно арестуват Пол Кастелано или Джон Готи :D .Много неща още знам,но нито форума е мястото за обсъждане,нито смятам да ги обсъждам с подробности.Всеки ден ходя по фирми да търся работа,защото вече не издържам в тая "Бърза помощ"-най-вече заради заплащането. Но къде да отида? Работа няма никъде и все по-трудно се намира.Затова стискам зъби карам си линейката и труповете и плача със сълзи,но няма как.На мен няма кой да ми помогне и да ме побутне с някоя "връзчица".На кмета съм се молил да ме приемат в "БурасБус,но и там трябват връзки като за полицай и пак съм в изходно положениеС най-голямо удоволствие ставам полицай и си давам 10000-те хиляди лева,ако ги имах,но истината е че нямам какво да ям,вчера ми спряха телефона,а водата не съм я плащал три месеца вече.Утре не мисля на 25-ти трябва да ни дадът "пенсийките" в Бърза помощ,но се чудя с 300лв кое първо да платя.Нета ми е без пари,ако някой се чуди как,ами продадох си Фиат-а почти без пари на приятел,който има фирма за интернет в Бургас с уговорката,да му го поддържам доживотно и да му помагам,ако има аварии и ако трябва да се опъват трасета. Незнам някой от вас търсил ли е работа в тая криза и как се намира тя? Но май има и една приказка,че "сития на гладния не вярва"
                      Колега ,знаеш ли ,че ако си татуиран е основание да отпаднеш от надпреварата?За това нещо има вътрешна инструкция ,мисля от 1969 г. и още не е отменена.Смешно е но е факт.
                      Не всичко което има две бузи ......... е лице.

Коментар

Ще дам съвсем конкретен пример, с който ще се аргументирам, че не се плаща, за да те назначат на работа в МВР. С този пример не обобщавам - просто така беше при мен. Кандидатствах по обява за работа в полицията в Пазарджик преди около 10 години. Като изключим многобройните и досадни документи и проверки, които ми струваха 60-70 лв., не съм платил, нито пък са ми искали и 1 стотинка. За допускане до физическия тест трябва да си преминал теста за езикова култура, който издържах без грешка, защото нивото му беше 3-ти - четвърти клас. Ако беше по-горен клас, можеше и да не го издържа . Не успях да се явя на физическия тест, защото се контузих малко преди това и ми оперираха китката. Иначе и там щях да ги отвея без проблем и досега да съм, абе там-някакъв в МВР.П.П. Боли ме зъб, затова правя така като негъра от клипчето.
                        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

стана ми жал за колегата наистина, дано скоро си намери читава работа, много такива хора има в такава безизходица като него.., а иначе това за татусите съм ЗА

Коментар

snake написа:
                            Ще дам съвсем конкретен пример, с който ще се аргументирам, че не се плаща, за да те назначат на работа в МВР. С този пример не обобщавам - просто така беше при мен. Кандидатствах по обява за работа в полицията в Пазарджик преди около 10 години. Като изключим многобройните и досадни документи и проверки, които ми струваха 60-70 лв., не съм платил, нито пък са ми искали и 1 стотинка. За допускане до физическия тест трябва да си преминал теста за езикова култура, който издържах без грешка, защото нивото му беше 3-ти - четвърти клас. Ако беше по-горен клас, можеше и да не го издържа . Не успях да се явя на физическия тест, защото се контузих малко преди това и ми оперираха китката. Иначе и там щях да ги отвея без проблем и досега да съм, абе там-някакъв в МВР.П.П. Боли ме зъб, затова правя така като негъра от клипчето.
                            С този пример как доказваш, че не се плаща, за да влезеш в МВР? Ясно е, че не си стигнал до физически тест. Другото не е ясно. Имам приятел, всъщност по-скоро познат, който е син на моя много близка, който влезе в ДАНС на принципа мога, искам, заслужавам, правя и мога. Но такива като него са рядкост и не на последно място случайност като попадения.

Коментар

Сега до татуировки ли допря работата .Нямам нито една татуировка-не смятам и да имам за в бъдеще.щЕ отида и тази година да подам документи за конкурса,но не стане ли и сега както предните три пъти само връзкари и комплексари да се оправят незнам вече .
                              EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ

Коментар

Разликата между шивачката и полицая е проста.Ако началника на шивачката се обади да й каже, че има спешна работа в 22 часа през нощта и трябва да дойде, то тя може да го отсвири. В най-лошия случай ще я уволнят.Ако полицай откаже да изпълни разпореждане отива в затвора.Шивачката може да ходи на работа и да работи колкото-толкова, защото си има часна фирма с магазинче и от там си капе по малко.Полицая няма право на други доходи. Живее с това което му плаща държавата, а то не е чак толкова много. Легендите за "една шапка пари" отзавна са в миналото.
                                Няма начин да няма начин!

Коментар

Working...
                                X