недейте така.. веднъж се случва инцидент и на полицай, и на пожарникар, и доста често остане някой я инвалид, я на мястото на инцидента.. много е бройката наистина, но това не означава, че и на тях им е леко, има риск, и то не малък, вярно че през повечето време почиват докато са на работа, ама все пак си има не малък риск в крайна сметка, който толкова много го кефи тази работа, да стане и той полицай или пожарникар
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
50 дни отпуска в полицията
Collapse
X
-
nedialk00
-
Не знам дали Колега Immortal би изкарал едно 24 часово дежурство,и му се наложи да отиде на произшествие през времето когато "почиват" служителите да гаси някой пожар, да вади пострадали и загинали от някоя зверска катастрофа,да отиде на поредния семеен скандал или да се разправя с хора и така само 7-8 пъти за тези 24 часа! Едва ли би издържал! Тези професии се работят със сърце а не за пари! Просто темата е безсмислена! Ние българите сме свикнали да гледаме в канчето на другия а не себе си! А отпуските в МВР са регламентирани със закон,който иска може да види по горе!Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16V 97г.с АГУ
Fiat Bravo SX 80 16V 99г. с ГИ АС
Коментар
-
И аз съм на това мнение: да спрем да злобеем и да гледаме в канчето на другия, а да си вършим работата, за която сме назначени. Всеки "плаща" нечия заплата, както и на всеки някой друг му "плаща" заплатата. Държавата е просто един от многото работодатели и не виждам с какво държавните служители са по-различни от останалите. Кандидатствали са за определена работа, спечелили са конкурс, съгласили са се с условията, работят си я тази работа (колкото и всички останали в България) и това е. Ама това, че нямат право на никакви други доходи, че заплатите им са мижави, че държавата законно им души в банковите сметки - случайно да не вземат да забогатеят, че имат и куп други ограничения - това никой не го интересува. Имат няколко дни повече отпуска - да им я вземем! Така обича народът.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
snake написа:И аз съм на това мнение: да спрем да злобеем и да гледаме в канчето на другия, а да си вършим работата, за която сме назначени. Всеки "плаща" нечия заплата, както и на всеки някой друг му "плаща" заплатата. Държавата е просто един от многото работодатели и не виждам с какво държавните служители са по-различни от останалите. Кандидатствали са определена работа, съгласили са се с условията, работят си я (колкото и всички останали в България) и това е. Ама това, че нямат право на никакви други доходи, че заплатите им са мижави, че държавата законно им души банковите сметки, че имат и куп други ограничения - това никой не го интересува. Имат няколко дни повече отпуска - да им я вземем. Така обича народът.Не всичко което има две бузи ......... е лице.
Коментар
-
Snake, бачкам в една американска фирма,средно ниво с всички привилегии за време,извънредни и каквото там си помислиш по Кодекса на труда.Заплатата ми е достатъчна и остава дори-както се казва има за море през зимата и за ски през лятото.Да не споменаваме цифри- за това си има форумски срещи.И нека на срещите не се пробваме кой колко може да носи на пиене а право куме та в очи изчистваме нещата. И само да добавя,че когато почвах трудовия си път през Бай тошово време заплатата ми беше колкото на двама милиционери и пак нямаше свободни места при тях.Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100
Коментар
-
Добре, жив и здрав, уредил си се добре. Значи на теб заплатата, ските и морето ти ги плащат клиентите на тази американска фирма. А между тях може да има и държавни служители. Всичко е свързано и няма смисъл да се повтарям повече.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
sacheto написа:Не знам дали Колега Immortal би изкарал едно 24 часово дежурство,и му се наложи да отиде на произшествие през времето когато "почиват" служителите да гаси някой пожар, да вади пострадали и загинали от някоя зверска катастрофа,да отиде на поредния семеен скандал или да се разправя с хора и така само 7-8 пъти за тези 24 часа! Едва ли би издържал! Тези професии се работят със сърце а не за пари! Просто темата е безсмислена! Ние българите сме свикнали да гледаме в канчето на другия а не себе си! А отпуските в МВР са регламентирани със закон,който иска може да види по горе!
Коментар
-
Вижте сега колеги,винаги като се захване подобна тема аз лично не вземам участие, за да не се ядосвам, но този път не мога да не взема отношение.Преди да кажа какво мисля искам да напомня на всички две неща:1.Държавата е създадена в услуга на своите граждани - за услугата защита, за услугата почистване, за услугата - пътища, за услугата управление и т.н.2. В държавата се печелят пари единствено и само от професиите създаващи т.нар. ’принадена стойност’, а това са - добивна, селскостопанска и преработвателна промишленост и да не забравяме - някои услуги, предоставяни на чужденци - като туризма. Всички останали - търговци, услуги, държавни служители и т.н. лежат на гърба на първите. Защото само първите СЪЗДАВАТ стойност, останалите я ползват тази стойност.От тук нататък каквото и да кажем е ясно в каква посока ми е мисълта: Държавата е създадена за да защитава и подпомага ( и дои ) създаващите стойност.Затова на създаващите стойност им е крайно неприятно, тези, чиито заплати плащат да се държат като дерибеи ( политиците ) или да не им дреме ( държавните служители, ама всички ). Съгласен съм че полицаите имат много опасен труд, да, но само когато са на работа носят отговорност, докато аз нося отговорност даже и докато спя, защото моята работа е процес - започвам дадено нещо днес и го завършвам след няколко месеца - ако объркам някъде по пътя - аз нося отговорността за провала и загубите. Такава е професията и на жена ми, и на Дидо ( Иммортала ) например и на доста други от вас. Затова ние и като почиваме - пак работим, като сме в отпуска - пак работим - телефоните не спират да звънят... Не е ли истина? Кажете! На кой полицай или военен като не е на смяна му е звъннал телефона ( освен веднъж дваж годишно ако има нещо чрезвичайно ), на кой са му развалили отпуската всеки път ( е, понякога и там се случва ), ама хич не им е лошо 2 месеца в годината да са в отпуска нали? Това важи и за другите държавни служители.Някой ще каже - ама тебе не може да те намушкат като си на работа!Да, не може, ама не се пенсионирам на 40+, а както изглежда на 70+...Каквото и да кажа винаги може да бъде оборено, но пак напомням - всички държавни служители са ’СЛУЖИТЕЛИ’ - те служат, и то на нас! Аман от привилегии и местене от една кълка на друга... Аман от реване... Каквото е за едните, това трябва да е и за другите...Нека работи 25 год в системата на МВР и да добива право да се пенсионира, ама само след като поработи още 10 год другаде, а не веднага. За какво му е повече отпуска, това не го разбирам? По-изморен ли е? И го хранят на работа и дрехи му дават, и командировъчни и обучение постоянно... Стига вече...Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Orcinus
snake написа:И много са ми интересни хората, които смятат, че плащат заплатите и осигуровките на държавните служители. Кроко, кажи баце ти какво работиш, да те видим на теб кой ти плаща заплатата?Yavor написа:1.Държавата е създадена в услуга на своите граждани - за услугата защита, за услугата почистване, за услугата - пътища, за услугата управление и т.н.2. В държавата се печелят пари единствено и само от професиите създаващи т.нар. ’принадена стойност’, а това са - добивна, селскостопанска и преработвателна промишленост и да не забравяме - някои услуги, предоставяни на чужденци - като туризма. Всички останали - търговци, услуги, държавни служители и т.н. лежат на гърба на първите. Защото само първите СЪЗДАВАТ стойност, останалите я ползват тази стойност.
Коментар
-
Re: 50 дни отпуска в полицията
кроко61 написа:А какво мислите за платената отпуска в МВР-50 дни според Телеграф. Това е както каза Бойко за държавните служители ,,Ще забравят пътя за работата си,,Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
Ex.Opel Astra
Коментар
-
Моето мнение, че тази тема е чисто българщинка, завистливост.1. Винаги гледаш другия какво получава, какво прави и скачаш на това. Защо?2. Ако не ти харесва сегашното място, винаги може да отидеш на другия фронт. Кой те спира?3. Да, с течение на обстоятелствата имам малък допир (имам познати) работещи в държавната сфера, по разни министерства. Виждам как им се плаща, за много малко свършена работа. Винаги съм казвал, че ако е като в частния сектор - примерно за тази работа всимаш Х лева и така се умножава, то ще станем много по-добре. Да ама аз не искам да съм там поради затъпяването от клатене на краката цял ден (има и изключения). Както казах може почти всеки ако това му е целта и той да стане един държавен служител.Мен ме ядосва това, че гледат да харчат нашите пари нецелесъобразно. Това ме ядосва в цялата тази работа.Не може в края на годината да ти остават примерно 50000 лева от бюджета, които не са изхарчени и последната седмица се купуват ама няма такива глупости, за да могат да ги използват само, за да ги вземат и следващата година, когато пак ще бъдат "изхвърлени" отново ненужно. Защо?Аз и за това винаги съм на мнението да не гледам в чуждата паница. Никога не омаловажавам труда на който и да е, защото нещата никога не са така както изглеждат отстрани.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Immortal написа:През тия 48 часа не стои неотменно на работното си място, а има стая за почивка, в която си спи (колкото му е регламентирано). Общо взето им се пада от 48 часа - 24 часа да работят с една апаратура, и 24 часа да почиват. И после една седмица можеш да си работиш другаде, най-вече собствен бизнес (на името на жената, щото на тях не им дават)... (и го правят).И на мен да ми плащаха да спя на работното ми място, щеше да е добре, ама не щат...Manowar - Татко
Еx Fiat Brava 1,6 16v 103hp ELX '97 LPG - Брависима
Ex Fiat Marea Weekend 2.0 20v 147hp HLX '97 CNG - Марчето
Ex Lancia Thesis 3.2 V6 230hp '06 LPG - Теси
Fiat Multipla 1,6 16v 103hp Bipower '00 - Боко
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар