Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

50 дни отпуска в полицията

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

nikolovvd написа:
    Полицая няма право на други доходи. Живее с това което му плаща държавата, а то не е чак толкова много. Легендите за "една шапка пари" отзавна са в миналото.
    Айде сега, градски легенди ли ще си разказваме?Аз пък не познавам полицай, който да няма странични доходи. Най-често от фирма, регистрирана на жена му или на родителите му.Или просто без фирма... като работи нелегално втората си работа.Мога да дам няколко примера, как конкурсите за местата в полицията, особено за по-скатаните длъжности са нагласени. Как всички изпити се провеждат фиктивно и как предварително се знаят кандидатите, които ще спечелят.Знам имена, дати, много подробности. Знам ги от първа ръка, лично от хората, които са кандидатствали и са били приети. Не винаги се дават пари, но винаги са необходими сериозни връзки и познанства. Сравнително лесно и без връзки се влиза единствено за проветривите места, и за тези, в които гърча е наистина голям.И хайде да не сравняваме полицаи с полицаи. Не само тези, дето патрулират и гонят престъпниците по улиците са полицаи. Работещите в системата много добре знаят, колко скатани службички има в полицията. Не казвам, че хората там не си вършат работата или че тя не е важна. Но при тях не съществува този риск, за който говори колегата от Пещера по-горе. Какъв риск за семействата на един обикновен катаджия има, например?!? Не по-голям, от този при един инспектор от Държавен Технически надзор, например, дори и много по-малък, защото корупционния натиск в ДТН е много по-голям, за много повече пари. Но разликите в заплатите, отпуските и привилегиите са огромни, в полза на катаджията. Или за един служител на НТЛ, например? Имам много приятели, работещи в полицията, вкл. и съфорумци. Не подценявам работата им, щом я има, значи обществото има нужда от нея. Но тук си говорим за привилегиите, които според мен лично не са чак толкова заслужени.

Коментар

Immortal написа:
      nikolovvd написа:
      Полицая няма право на други доходи. Живее с това което му плаща държавата, а то не е чак толкова много. Легендите за "една шапка пари" отзавна са в миналото.
      Айде сега, градски легенди ли ще си разказваме?Аз пък не познавам полицай, който да няма странични доходи.
      Аз познавам. И ти я познаваш.
      Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

snake написа:
        Аз познавам. И ти я познаваш.
        Мда, вярно.Даже се сещам за още няколко Е айде да кажем, че повечето, които познавам, все пак имат странични доходи. Единият прави бани, другият реди паркет, третият ремонтира коли, четвъртият прави ОВК инсталации (даже съм му бил и преподавател на него - има си "Топлотехника" човека, не е аматьор, но си е катаджия, като основна професия), пети отглежда пчели... един друг пък поправя касови апарати ( ).

Коментар

Taя тема верно започна да заприличва на: На другите канчето е по-голямо и в него има повече. Като ви харесват привилегиите на полицаите, станете и вие полицаи или ако не, внесете искате да им се намалят отпуските до законовия минимум, както и заплатите на 270, че те работят ли? Тогава вероятно ще сте доволни, защото тяхната паничка със сигурност ще е по-малка от вашата :D
          Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
            ...Тогава вероятно ще сте доволни, защото тяхната паничка със сигурност ще е по-малка от вашата :D
            Разликата е там, че моята паничка си я пълня аз, а тяхната... пак аз.Като следствие от горното - мога да си ги коментирам колкото си искам. А те мен - не!

Коментар

Immortal написа:
              ele написа:
              ...Тогава вероятно ще сте доволни, защото тяхната паничка със сигурност ще е по-малка от вашата :D
              Разликата е там, че моята паничка си я пълня аз, а тяхната... пак аз.Като следствие от горното - мога да си ги коментирам колкото си искам. А те мен - не!
              + 1
              I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

Няма начин да няма начин!

Коментар

Четох, четох темата и колкото повече прочитам все по-виновен се чуствам!Виновен защото работя в системата на МВР!Виновен защото имам 35 дни платен годишен отпуск, от който поне 10 прекарвам на работното си място - не че съм незаменим ама от любов към професята! /Все пак максималния за някои е 40 дни, а не 50 и не 60/.Виновен защото заплатата ми е 650 лв с висше инженерно образование с 20 год стаж. /Желаещи с моя ценз да се сменим?/Виновен защото нямам странични доходи???!А, и не са ми искали и не съм давал и не съм получавал нерегламентирано пари по никакъв повод - явих са на конкурс, спечелих го и ме назначиха.Дали да не взема да напусна, да мина в часния сектор, да ближа г..а на някой шеф с килийно образовние, дето направил някое левче в годините на прехода, та да вземе да ме напусне това чуство на вина, че не мога да спя, а?...
                  Peugeot 301
                  Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

venco67 написа:
                    Четох, четох темата и колкото повече прочитам все по-виновен се чуствам!Виновен защото работя в системата на МВР!Виновен защото имам 35 дни платен годишен отпуск, от който поне 10 прекарвам на работното си място - не че съм незаменим ама от любов към професята! /Все пак максималния за някои е 40 дни, а не 50 и не 60/.Виновен защото заплатата ми е 650 лв с висше инженерно образование с 20 год стаж. /Желаещи с моя ценз да се сменим?/Виновен защото нямам странични доходи???!А, и не са ми искали и не съм давал и не съм получавал нерегламентирано пари по никакъв повод - явих са на конкурс, спечелих го и ме назначиха.Дали да не взема да напусна, да мина в часния сектор, да ближа г..а на някой шеф с килийно образовние, дето направил някое левче в годините на прехода, та да вземе да ме напусне това чуство на вина, че не мога да спя, а?...
                    Венко, по-добре да се съберем и да ти ги изпием вината

Коментар

Ей това е мъжка приказка!
                      Peugeot 301
                      Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

venco67 написа:
                        Трябваше по-рано да го напишеш това :D Виж колко "мастило" изписаха в празни приказки и догадки. Аз не съм в системата / поне като служител / но имам познати полицаи и ти вярвам напълно.
                        Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Никога няма да се оправи тази държава, докато всеки гледа в паницата на другия и завижда
                          BMW E90 320D
                          ех. FIAT COUPE 2.0 16V
                          ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
                          ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

blagun написа:
                            Никога няма да се оправи тази държава, докато всеки гледа в паницата на другия и завижда
                            :D Ако ми е пълна паницата, ще гледам ли в чуждата, и ще има ли смисъл да завиждам ??? Дори и да го правя, ще се озъртам някой пък да не изпразни мойта и няма да имам врее да се занимавам с глупости :D Сега като ми е празна паничката, какво друго ми остава, освен да гледам на кой в паничката има нещо, белким и аз се облажа покрай него
                            Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Човешкото око по принцип е ненаситно!
                              Няма начин да няма начин!

Коментар

nikolovvd написа:
                                Човешкото око по принцип е ненаситно!
                                Да, верно е, ама и в белите държави са хора, нали ? Защо там не гледат с две очи като нас, в паничката на другия ? Пускат по едно око, ама щото с другото има какво да си вардят :D

Коментар

Working...
                                X