Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

50 дни отпуска в полицията

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Не гледайте в чуждата паница и внимавайте какво си пожелавате, че може да се сбъдне!Не знам кое е за завиждане? Размера на отпуската или дежурството 12 часа с патрулка някъде при -15 градуса или +40 градуса на някой път?А това да нямаш спокойствие нито на Коледа, нито на сватба, нито през нощта? Да ти звънне телефона и да ти кажат, че до 15 минути трябва да си пред вас, че колата ще мине да те вземе. А риска всеки един момент някой да ти забие нож в гърдите или гърба?Какво да кажем за хората работещи при непрекъснати процеси. Замисляте ли се, когато светнете лампата или пускате телевизора, колко човека има зад това удобство?
    Няма начин да няма начин!

Коментар

nikolovvd написа:
      Не гледайте в чуждата паница и внимавайте какво си пожелавате, че може да се сбъдне!Не знам кое е за завиждане? Размера на отпуската или дежурството 12 часа с патрулка някъде при -15 градуса или +40 градуса на някой път?А това да нямаш спокойствие нито на Коледа, нито на сватба, нито през нощта? Да ти звънне телефона и да ти кажат, че до 15 минути трябва да си пред вас, че колата ще мине да те вземе. А риска всеки един момент някой да ти забие нож в гърдите или гърба?Какво да кажем за хората работещи при непрекъснати процеси. Замисляте ли се, когато светнете лампата или пускате телевизора, колко човека има зад това удобство?
      Точно по тези причини хората имат нужда от възстановяване на психика, нерви и т.н.
      FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
      Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Аз предлагам на катаджиите да им направят 100 дни отпуск, за да могат да си изхарчат рушветите

Коментар

Горканчовци...толкоз стрес, толкоз мъка, че и се налага да плащаш че да те назначат...жесток неразбиращ свят...

Коментар

ls1 написа:
            Горканчовци...толкоз стрес, толкоз мъка, че и се налага да плащаш че да те назначат...жесток неразбиращ свят...
            И аз това написах по-горе, ама никой не обърна внимание. Единия ми приятел, дето стана въпрос по-горе за него, в един момент реши, че му е много тежка работата. Напусна полицията, работи 1 година на различни места в частния сектор, след което се върна в полицията (няма да обяснявам как). Защо ли?!?П.П. В САЩ да пратят полицай в traffic police е наказание за него. А тук е върховна привилегия.

Коментар

ls1 написа:
              Оценявам добрия хумор, но нещата не стоят точно така.
              Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Е, щом казваш значи всички ние вярваме. Все пак нещо вече е достатъчно да го кажеш за да е така. Така е уморително да се ползват аргументи.

Коментар

Те полицаите са от дърво! Като отидат да събират някой разпилят моторис и този който му намери каската с глава в нея му става едно весело и леко.А като отидат на някое ПТП и видят мозъка на пешеходеца по платното, защото камиона е минал през главата му, им иде хоро да играят.Защо винаги подценямаме чуждия труд, а нашия е винаги подценен?А колко отиват на работа и не се връщат, защото някой идиот е извадил джобно ножче 30 см и го е забил в гърдите му!

Коментар

ls1 написа:
                    Е, щом казваш значи всички ние вярваме. Все пак нещо вече е достатъчно да го кажеш за да е така. Така е уморително да се ползват аргументи.
                    Какви аргументи и по какъв начин да ти ги дам? Аз ще ти кажа, че не е вярно това, че се плаща, за да те назначат на работа в системата. А ти няма да ми повярваш, защото "така се говори". А напълно достатъчни аргументи изнесоха fihi и sacheto и няма смисъл да повтарям същото.
                    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Immortal написа:
                      П.П. В САЩ да пратят полицай в traffic police е наказание за него. А тук е върховна привилегия.
                      И пак като спират шофьори за проверка се държат уважително докато тука 2/3 са абсолютно редки л....а , че нямам думи.Аз съм ЗА да почиват ама да отсеят комплексираните полицаи,дебелаците дето кой знае откога не могат да покрият всякакви нормативи и селяндурите,които не знаят как да се държат с хората.Ей тия последните и 1 ден платена отпуска им е много.А колегата,който казва спореше с другия колега, че заплатата на държавните служители не била идвала от данъкоплатците не е много прав.Вярно е,че държавните служители си я изкарват малко или много с труд(това е друга тема кой колко зор си дава),НО да я сравняваш със заплатата в частния сектор не е много правилно.Колегата, който работи в американската фирма както и неговите колеги съм сигурен,че полагат невероятни усилия и се отнасят с грижа и внимание към всеки потенциален клиент, за да стане реален и дори редовен.Защото от него зависи дали тоя месец колегата ще си вземе заплатата и дали фирмата им няма да изчезне дори.Докато на всеки е ясно,че повечето работещи държавна работа им е все тая,защото хляба им не зависи пряко от продажбите на продукт/услуга.Така или иначе парите всеки месец се превеждат.
                      EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
                      Fiat Punto 1.2 16v Sporting

Коментар

Колеги, това е нелепо ! Колко от Вас са изкарвали по 48 часа дежурство, ама не на масата, а да са в пълна бойна готовност, та ако стане нещо да реагират веднага ? Тези дето сме ходили в каззарма, знаем какво е 24 часов наряд, да се връткате през 2 часа и да не можеш да се наспиш, и да мръзнеш зиме и да те пече слънцето лете. Да ама там пак си беше по-спокойно, защото има още една камара народ дето са ти като братя и ако недай боже се наложи да ти трябва подкрепление, го получаваш за броени минути. Ами я карайте по 48 часа беза да си събуете обувките, и се разправяйте на всяко дежурство с пияни и надрусани хулигани, пишете рапорти и давайте обяснения защо оня е със синьо око, а другия с цепната вежда, да Ви видя тогава каква песен ще запеете. А сещатае ли се колко бабаити искат да му го начукат на ченгето, и че ченгето има семейство - жена, деца на които някой ненормалник може да посегне, защото ченгето го е арестувало ? Намерихте на кого да обсъждате заплатите и отпуските !
                        Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Евала ама защо покрай другите отрепки такова арогантно отношение има и към нормалните хора?! Униформата и пагоните им дават това право. Докато те не се държат според човека насреща и отношението към тях ще е такова негативно и народа няма да ги харесва. И в крайна сметка никой не ги е вързал там,че по 48 часа да не си събуват обувките...
                          EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
                          Fiat Punto 1.2 16v Sporting

Коментар

nikolovvd написа:
                            Те полицаите са от дърво! Като отидат да събират някой разпилят моторис и този който му намери каската с глава в нея му става едно весело и леко.А като отидат на някое ПТП и видят мозъка на пешеходеца по платното, защото камиона е минал през главата му, им иде хоро да играят.Защо винаги подценямаме чуждия труд, а нашия е винаги подценен?А колко отиват на работа и не се връщат, защото някой идиот е извадил джобно ножче 30 см и го е забил в гърдите му!
                            Никога не съм използувал твой цитат колега,но за разпиляните мотористи и малкото "МОЗЪЦИ" на хората по платното събираме "ние" шофьорите на линейки (и трупни шофьори) за 300лв чисто на месец.Уж пак сме в една и съща "държавна система",със еднакви дежурства дневна-нощна два дена почивка.Помня един случай миналото лято на 12 август,когато трябваше да отида да прибера труп-обесена жена на простора в къщи.Свалям носилката от трупната кола,качвам се горе и какво да видя-младо полицайче бяло като платно :D .Викам му трябва да държиш трупа,за да отрежа въжето за да го занеса за аутопсия.Половин час го убеждавах,че това е само труп и не може нищо да му направи и все пак това му е работата,но оня не ще да държи трупа.Ако отрежа въжето сам трупа пада на терасата,ще има и следи от падане,които на аутопсията не може да се докажат,а и двама близки гледаха.Накрая след доста моления от моя страна полицайчето хвана едва-едва трупа.При отрязването на въжето при всеки обесен е така...трупа изхрипва здраво,защото се освобождава въздуха останал в белия дроб.Полицайчето като чу хрипа,като се уплаши и аз със трупа на цимента на терасата.Не го видях повече това полицайче-само чух как се пали служебната Астра и се палят гуми .Други случаи,много мога да кажа примерно на 17 юни 2010г пиян наркоман,когато са двама и повече полицаите са много ербап-бият с палките псуват,правят се на "американски полицаи" и "рейнджъри",щото май наистина гледат по няколко пъти "Рамбо" и им скача адреналина на макс.В същия ден две полицейски коли с по 4-ма полицаи свалят наркомана от тях,защото наистина беснееше и искаше се самоубива.Като го свалиха трябваше едната кола,защото се обадиха по станцията да отиде спешно на друг адрес.Останаха 4-мата полицаи от другата кола.Двамата ги извикаха и тях пеша спешно да отидат някъде.Останаха двама и фелдшерката както и по закон е де поиска единия полицай да е с нея отзад докато,аз закарам пациента в спешното.Оня като чу буквално се напика.Напика се няма лъжа няма измама .Иначе докато слизаха заедно налагаше наркомана в главата с палката,лично аз съм свидетел за тея му действия.Като почна пред фелдшерката едни извинения от рода "Аз не мога да си оставя партньора сам да шофира до спешно отделение гр.Бургас :P ,защото може да му се случи нещо -какво точно да му се случи и аз незнам при положение,че оня посред бял ден кара зад мен т.е зад линейката на разстояние от Сан-Стефано до МБАЛ гр.Бургас т.е има няма километър и половина.Имах съученик в основното училище -Иван Панделиев -един такъв дебеличък и компексиран-всички и навсякъде го биеха,защото беше нисък и дебел и злобен до няма и къде.Аз и аз трябваше да го бия,но не съм го докосвал никога.Та тази плюнка тоя кърлеж ми се обажда един ден по телефона и ме вика в Първо Районно.Отивам аз и гледам моята бивша приятелка там със сестра си.Оня още не съм влязъл в стаята и си изважда "Макаровия" и ми го допира в слепоочието и се прави на велик какъв беше в основното училище,а какъв голям началник е станал.Какъв началник беше като му видях нашивки- един обикновен сержант.Та заплахи от негова страна как ако не съм оставил бившата да и звъня имало и други начини да ме закарат до " СОЛНИЦИТЕ" в град Бургас и да ме убиели без да оставяли следи.Това 2009г,когато имах някакъв страх наистина от "полицаи".Тези приказки не ги е казвал само на мен,а и на един приятел бил се напил като прасе и се пипал по кобура с "ръждивия макаров" и него заплашват,че ще го убият и нямало и косъм да намерят от него.Три пъти ме вика в районното и ми заявява,че той искал да спи с мойта бивша приятелка и аз повече да не се меся,защото имал връзки с наемни убийци,мутри,дилъри и други и много лесно щели да ме очистят.Един ден отивам в районното да си подменям задграничния паспорт и тоя перко Иван Даменлиев крачи по коридора,ама така сербез,че служебните обувки тракат с токовете по цимента на районното.Още като го видях сам в коридора се затекох и щях Бога ми да му изкарам ръждивия "Макаров" от скъсания кобур и да го застрелям на място.Но оня избяга и се заключи в една стая и не отключи,а и много ченгета заприиждаха изведнъж на талази .Та гадните ченгета взимат по 1000лв заплата може би е със извъредния труд,но при тях и да не си направил извънреден ти го пишат,а ние също сме на улицата,също и аз съм намушкван в Комлука и карам трупове,но за 300лв.Сигурно,ако следващия премиер е не бивш полицай,а линейкаджия може да се подобри нещо,ама на тоя етап нищо добро не се задава на хоризонта
                            EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ

Коментар

Това, че някой държавен служител се държи нерегламентирано (да се изразя по-културно) не означава, че трябва да му стоим мирно. Можем да му поискаме служебната карта (това е наше право) или ако много се дърви, да му запишем номера от нагръдния знак. След това процедурата е ясна! Имайте пред вид, че срещу такива има доста жалби, така че няма да сте първия. Важното е да не ви е страх!

Коментар

След цялостно изчитане на темата само не разбрах защо повечето от Вас си представят дебел катаджия, с накривена фуражка и ипълняващ бекхенд или форхенд със стоп палката, чакаща да закове някой за да изкара 30лв. на цяло.МВР не е това, там работят много хора който си изпълняват задълженията за да може спокойно/колкото и трудно да е /да спите.Ако отпуските или привлиегиите на служителите Ви се струват големи и привлекателни може да си подате докумнтите за работа в МВР, а още по - добре ще разберете ситуацията ако Ваш близък започне работа там.Тогава ще разберете как ще изтръпвате като позвъни телефона, и как ще стойте на вратата за да чакате Вашия служител на МВР да се пребере.Сигурно е че има комплексари, корупция и оронване на авторитета на МВР, но има и много хора които работят от любов към професията, принтират на матричен принтер/някой от Вас сигурно не сте и виждали/, носят си хартия от вкъщи, една папка я ползват по 10-15 пъти. Стоят на столове чиито тапицерия е протрита още преди 5 години, но са там и едва ли е заради 50-те дни отпуска.
                                Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                                (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                                Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Working...
                                X