А какво мислите за платената отпуска в МВР-50 дни според Телеграф. Това е както каза Бойко за държавните служители ,,Ще забравят пътя за работата си,,
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
50 дни отпуска в полицията
Collapse
X
-
кроко61 написа:Са, са.30+3+5+10+до 12 за извънреден труд.Справка Зам.министъра на МВР.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Immortal написа:Не знам, но мой много близък приятел полицай, работи на 4 дена веднъж по 24 часа.Братовчед ми пък е още по-добре - на работа е по 48 часа, после 6-7 дена почива. Т.е. в месеца ходи 3-4 пъти на работа.И аз искам така, ама...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
В ЗМВР е регламентиран отпуска на държавните служители:Чл. 212. (1) Държавните служители в МВР имат право на следните видове отпуски:1. редовен платен годишен отпуск - в размер 30 работни дни;2. допълнителен платен годишен отпуск - по един ден за всяка прослужена година, включително за приравнения трудов стаж, но не повече от 10 работни дни;3. допълнителен платен годишен отпуск по чл. 211, ал. 5 - до 12 работни дни;4. допълнителен платен годишен отпуск при преместване на работа в друго населено място - в размер до три работни дни, който не може да се компенсира с парично обезщетение;5. (изм. - ДВ, бр. 69 от 2008 г., изм. - ДВ, бр. 93 от 2009 г., в сила от 25.12.2009 г.) допълнителен платен отпуск до 5 работни дни за календарна година при награждаване с "обявяване на благодарност" от министъра, заместник-министрите и главния секретар на МВР и до три работни дни при награждаване от ръководителите на основните структури по чл. 186, ал. 1;6. неплатен отпуск - до 6 месеца, веднъж през цялата служба;7. (изм. - ДВ, бр. 88 от 2010 г., в сила от 01.01.2011 г.) неплатен отпуск - за времето на заемане на длъжност по срочен договор в институции или структури на Европейския съюз или в международни организации;8. неплатен отпуск по реда на чл. 259;9. (изм. - ДВ, бр. 9 от 2011 г.) неплатен служебен отпуск по реда на чл. 105, ал. 1 - 3 от Изборния кодекс;10. (изм. - ДВ, бр. 64 от 2007 г.) неплатен отпуск - за времето на провеждане на стаж по чл. 294 от Закона за съдебната власт.(2) Отпуските по ал. 1 се зачитат за трудов стаж по този закон, освен в случаите по ал. 1, т. 10.(3) За времето на платения годишен отпуск държавните служители в МВР получават основното месечно възнаграждение и допълнителните възнаграждения с постоянен характер съобразно размера им към момента на започване ползването на отпуска.(4) Забранява се компенсирането на отпуските по ал. 1, т. 1 - 3 и 5 с парично обезщетение освен при прекратяване на служебното правоотношение.(5) (Нова - ДВ, бр. 88 от 2010 г., в сила от 01.01.2011 г.) Редът за ползване на отпуск по ал. 1 от служителите на МВР се определя с акт на министъра на вътрешните работи.(6) (Предишна ал. 5 - ДВ, бр. 88 от 2010 г., в сила от 01.01.2011 г.) Пътуването на служителите на МВР на територията на страната по време на платен годишен отпуск веднъж в годината е за сметка на МВР.Не всичко което има две бузи ......... е лице.
Коментар
-
nnikin_n написа:В ЗМВР е регламентиран отпуска на държавните служители:Чл. 212. (1) Държавните служители в МВР имат право на следните видове отпуски:1. редовен платен годишен отпуск - в размер 30 работни дни;2. допълнителен платен годишен отпуск - по един ден за всяка прослужена година, включително за приравнения трудов стаж, но не повече от 10 работни дни;...Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
кроко61 написа:Плюс неплащане-платени от нас-пенсионни и здравни вноски-да живее комунизма а ?Не всичко което има две бузи ......... е лице.
Коментар
-
jenshen73 написа:Immortal написа:Не знам, но мой много близък приятел полицай, работи на 4 дена веднъж по 24 часа.Братовчед ми пък е още по-добре - на работа е по 48 часа, после 6-7 дена почива. Т.е. в месеца ходи 3-4 пъти на работа.И аз искам така, ама...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар