Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

50 дни отпуска в полицията

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

50 дни отпуска в полицията

А какво мислите за платената отпуска в МВР-50 дни според Телеграф. Това е както каза Бойко за държавните служители ,,Ще забравят пътя за работата си,,
    Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100

Не са 50. Това е поредната журналистическа глупост.
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Не знам, но мой много близък приятел полицай, работи на 4 дена веднъж по 24 часа.Братовчед ми пък е още по-добре - на работа е по 48 часа, после 6-7 дена почива. Т.е. в месеца ходи 3-4 пъти на работа.И аз искам така, ама...

Коментар

Са, са.30+3+5+10+до 12 за извънреден труд.Справка Зам.министъра на МВР.

Коментар

мче са много - много са...ама са си социална придобивка! и трябва да се борим и нашите отпуски да са повече - примерно 50 дена, ама...ама дразни дагое....
          Fiat Punto 1.1-Синята птица
          Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
          Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

кроко61 написа:
            Са, са.30+3+5+10+до 12 за извънреден труд.Справка Зам.министъра на МВР.
            Не са. Във форума има служители на МВР, нека споделят колко е максималната отпуска за държавен служител в системата. Аз хвърлях боб и реших, че е 40 дни. И то при много години стаж в системата.

Коментар

Immortal написа:
              Не знам, но мой много близък приятел полицай, работи на 4 дена веднъж по 24 часа.Братовчед ми пък е още по-добре - на работа е по 48 часа, после 6-7 дена почива. Т.е. в месеца ходи 3-4 пъти на работа.И аз искам така, ама...
              24 часово дежурство се равнява на 3 работни дни по 8 часа. Общо взето - близкият ти приятел полицай ходи редовно на работа. Съответно братовчед ти с 48 часовите дежурства все едно работи 6 дни по 8 часа - нищо чак толкова необикновено, но на пръв поглед изглежда "ебаси готиното". Аз преди 18 години ходех на работа по следната схема:дневна (12 часа)нощна (12 часа)два дни почивка. Идеално си ми беше като график. Автобуса спираше пред нас, за път губех по 1час/смяна. Взимах и бонус за продукция + бонус за нощните. Е вярно, че доста често работех петък за събота или събота за неделя, но най-сладко беше неделя за понеделник - сутринта идват 3те автобуса на работа, а аз си отивам да спя
              Steliyan's Life!
              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

В ЗМВР е регламентиран отпуска на държавните служители:Чл. 212. (1) Държавните служители в МВР имат право на следните видове отпуски:1. редовен платен годишен отпуск - в размер 30 работни дни;2. допълнителен платен годишен отпуск - по един ден за всяка прослужена година, включително за приравнения трудов стаж, но не повече от 10 работни дни;3. допълнителен платен годишен отпуск по чл. 211, ал. 5 - до 12 работни дни;4. допълнителен платен годишен отпуск при преместване на работа в друго населено място - в размер до три работни дни, който не може да се компенсира с парично обезщетение;5. (изм. - ДВ, бр. 69 от 2008 г., изм. - ДВ, бр. 93 от 2009 г., в сила от 25.12.2009 г.) допълнителен платен отпуск до 5 работни дни за календарна година при награждаване с "обявяване на благодарност" от министъра, заместник-министрите и главния секретар на МВР и до три работни дни при награждаване от ръководителите на основните структури по чл. 186, ал. 1;6. неплатен отпуск - до 6 месеца, веднъж през цялата служба;7. (изм. - ДВ, бр. 88 от 2010 г., в сила от 01.01.2011 г.) неплатен отпуск - за времето на заемане на длъжност по срочен договор в институции или структури на Европейския съюз или в международни организации;8. неплатен отпуск по реда на чл. 259;9. (изм. - ДВ, бр. 9 от 2011 г.) неплатен служебен отпуск по реда на чл. 105, ал. 1 - 3 от Изборния кодекс;10. (изм. - ДВ, бр. 64 от 2007 г.) неплатен отпуск - за времето на провеждане на стаж по чл. 294 от Закона за съдебната власт.(2) Отпуските по ал. 1 се зачитат за трудов стаж по този закон, освен в случаите по ал. 1, т. 10.(3) За времето на платения годишен отпуск държавните служители в МВР получават основното месечно възнаграждение и допълнителните възнаграждения с постоянен характер съобразно размера им към момента на започване ползването на отпуска.(4) Забранява се компенсирането на отпуските по ал. 1, т. 1 - 3 и 5 с парично обезщетение освен при прекратяване на служебното правоотношение.(5) (Нова - ДВ, бр. 88 от 2010 г., в сила от 01.01.2011 г.) Редът за ползване на отпуск по ал. 1 от служителите на МВР се определя с акт на министъра на вътрешните работи.(6) (Предишна ал. 5 - ДВ, бр. 88 от 2010 г., в сила от 01.01.2011 г.) Пътуването на служителите на МВР на територията на страната по време на платен годишен отпуск веднъж в годината е за сметка на МВР.
                Не всичко което има две бузи ......... е лице.

Коментар

Плюс неплащане-платени от нас-пенсионни и здравни вноски-да живее комунизма а ?

Коментар

nnikin_n написа:
                    В ЗМВР е регламентиран отпуска на държавните служители:Чл. 212. (1) Държавните служители в МВР имат право на следните видове отпуски:1. редовен платен годишен отпуск - в размер 30 работни дни;2. допълнителен платен годишен отпуск - по един ден за всяка прослужена година, включително за приравнения трудов стаж, но не повече от 10 работни дни;...
                    И аз го намерих закона и затова написах: 40 дни максимум при много години стаж в системата. Точно това е масовият случай - до 40 дни.

Коментар

кроко61 написа:
                      Какво предлагаш - да закрием МВР и държавата?

Коментар

кроко61 написа:
                        Че те иначе пак от теб се плащат
                        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

кроко61 написа:
                          Като ми увеличат заплатата с размера на осигуровките какво ще се промени?Проблема в момента е ,че "любимия" министър Дянков не превежда парите.Както самия той казва ,това са едни виртуални суми.Като направят промяната тези пари ще са от бюджетите на отделните министерства и Дянков ще е доволен.
                          Не всичко което има две бузи ......... е лице.

Коментар

И много са ми интересни хората, които смятат, че плащат заплатите и осигуровките на държавните служители. Кроко, кажи баце ти какво работиш, да те видим на теб кой ти плаща заплатата?

Коментар

jenshen73 написа:
                              Immortal написа:
                              24 часово дежурство се равнява на 3 работни дни по 8 часа. Общо взето - близкият ти приятел полицай ходи редовно на работа. Съответно братовчед ти с 48 часовите дежурства все едно работи 6 дни по 8 часа - нищо чак толкова необикновено, но на пръв поглед изглежда "ебаси готиното". Аз преди 18 години ходех на работа по следната схема:дневна (12 часа)нощна (12 часа)два дни почивка. Идеално си ми беше като график. Автобуса спираше пред нас, за път губех по 1час/смяна. Взимах и бонус за продукция + бонус за нощните. Е вярно, че доста често работех петък за събота или събота за неделя, но най-сладко беше неделя за понеделник - сутринта идват 3те автобуса на работа, а аз си отивам да спя
                              Знам че е така, но нали се сещаш, че през тия 48 часа не стои неотменно на работното си място, а има стая за почивка, в която си спи (колкото му е регламентирано). Общо взето им се пада от 48 часа - 24 часа да работят с една апаратура, и 24 часа да почиват. И после една седмица можеш да си работиш другаде, най-вече собствен бизнес (на името на жената, щото на тях не им дават)... (и го правят).И на мен да ми плащаха да спя на работното ми място, щеше да е добре, ама не щат... питал съм го шефа, ама се дърпа.Майтапя се тука, и на тях не им е лесна работата понякога. Има полицаи и полицаи.Между другото, и моята годишна отпуска, докато бях в университета преподавател беше доста - над 2 месеца календарни. Тъй че - за отпуските им не им завиждам. Но ме дразнят наистина някои придобивки, които не мисля че са много заслужени.

Коментар

Working...
                              X