Колеги синът ми искал да порастне на височина, подтискал се от ръста си Висок е 171 см и искал да стане още по -висок !! Та въпроса ми е има ли някакви добавки или упражнения Аз съм 178 см,а жена ми е 160см аа забравих преди ходеше на плуване и много драпна на височина и сега пак ще тръгне на ново, но ако има някъкви добавки или упражнения за да ги комбинира ще е идеално
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Растежни стимуланти?
Collapse
X
-
Не казваш на колко години е синът ти, а това е важно. Ако е на 14, със сигурност ще порасне още, но ако е на 18 - по-скоро не. По принцип ръстът е генетично заложен и ако човек няма здравословни проблеми, ще достигне ръст, който е <= от генетично заложения. Най-активният растеж е до около 16 г., но и след това се качва някой и друг сантиметър до 18, в редки случаи до 20 г. Някои спортове (волейбол, баскетбол, бадминтон...) помагат да достигнем максимално възможния за нас ръст, но не и да го надминем. Доколкото знам, чрез рентгенова снимка на китката може да се определи с голяма точност колко сантиметра може да качи един подрастващ организъм. Но за това трябва да се консултираш с лекар-травматолог, който работи със спортисти. Виж и тази тема, но това с добавките или пък висене с тежести по лостове е вятър работа: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/17363Ако пък прекалено се потиска от ръста си, нека започне да се занимава с културизъм и просто да стане релефен и як. Един мъж винаги може да направи нещо за тялото си, независимо от фигурата и ръста си, така че да изглежда по-внушителен. За жените, за съжаление, нещата не стоят точно така.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
glupaka написа:Даже понякога съм се замислял че аз съм ултра нисък 178 см ,а сина ми как се чувсва с 171 аз се му викам че ще порастне ам той казва че няма и искал некви добавки ,които да му стимулират хормона на растежа!!!Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Ако му се занимава да виси на някои лост всеки ден без да си опира краката на земята тва може да е смешно но работи по 15 мин да виси всеки ден да си праи набирания и да виси по малко след всяко набиране хем ще спортува хем на височина хем и ще му се развият мускулите а и може да си вземе хр.добавка и да не забравяме да се храни правилно.УспехFIAT,LANCIA,ALFA ROMEO
Коментар
-
vaskowrc написа:Ако му се занимава да виси на някои лост всеки ден без да си опира краката на земята тва може да е смешно но работи по 15 мин да виси всеки ден да си праи набирания и да виси по малко след всяко набиране хем ще спортува хем на височина хем и ще му се развият мускулите а и може да си вземе хр.добавка и да не забравяме да се храни правилно.УспехTonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Да колега за тва става на въпрос еми аз лично съм пил и продължавам да пия добавки както и здраво трениране има ефект но не е като с магическа пръчка.та тва за лостовете е наи добре в началото ще му е много гадно но като свикне тогава да види за кво става на въпрос няма да иска да спре.FIAT,LANCIA,ALFA ROMEO
Коментар
-
Не е гаранция, че ще порастне колкото брат си - няма как да са еднакви. Преди 11 години, бях до рамото на моя брат (съдя по снимки от сватбата му). Сега той ми е до рамото (на 22 съм). От това вадя два варианта. Ще го надмине или не, като по-скоро ще дръпне до към 175 в следващите години и това ще му е. Преди и аз бях нисък и с малко комплекси спрямо ръста си. В осми клас бях един от най-ниските, като за едно лято дръпнах доста - настигнах съучениците. Не го смятам за много нормално де - имам стрии на кръста и по коленете :D
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар