Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да намалим консумацията

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Да намалим консумацията

Какво мислите по въпроса да намалим до минимум консумацията на ел енергия в домовете си в подкрепа на стачката в Марица изток и последствията от нея?
    Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100

Пука ми на шушоните. Правя си икономия до колкото мога, че когато отида да си платя сметката и ми се изпъват чорапите.

Коментар

Не подкрепям - няма какво да изключа и нямам намерение нито да седя на студено, нито на тъмно. Освен това никъде не съм прочела черно на бяло исканията на стачниците, нито някакви документи в подкрепа на едната или другата страна (и не очаквам, разбира се) по тази причина не мога нито да ги подкрепя, нито да не ги подкрепя - не е ясно кой крив и кой прав.
      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

колко ток идва от тези прословути в последно време допотопни ТЕЦ-ове...работещи супер неефективно, с някакви подобия на въглища...до скоро бяха най-големия замърсител в Европа
        2015 Renault Megane Expression GT
        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

ми доста - над 40%, май. и ТЕЦ са си основния производител на електроенергия в света, така че без тях не може.
          браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Хората са си прави, ама ако ще ние и миливат да не ползваме докато им трае стачката, вече е на лице повода да се вдигне цената на тока. Не си мислете че ща пропуснат
            Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

както бях казал и в другата тема: не ги подкрепям.
              Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
              Ex.Opel Astra

Коментар

ТЕЦ Марица изток е втория най голям замърсител на въздуха в целия евросъюз. И то само за 1500 мегавата произведена мощност. Много по правилно би било да се затвори, и вместо него да се направи АЕЦ Белене.А относно консумацията ми е много интересно какво ще стане ако се претовари мрежата. Или ако се наложи да изключат някой от блоковете на Козлодуй Ще ми се да остане цялата държава на тъмно.
                http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                FIAT БРАВО 1.2 16v
                ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Също Не подкрепям!Правя икономии само за себе си, и без това от цялата далавера пак ще се облажат някои с нови лимузини.....както всичко става в БГ!
                  Ползвайте мигачи!
                  Sometimes I feel like screaming

Коментар

infineon написа:
                    ТЕЦ Марица изток е втория най голям замърсител на въздуха в целия евросъюз. И то само за 1500 мегавата произведена мощност. Много по правилно би било да се затвори, и вместо него да се направи АЕЦ Белене.А относно консумацията ми е много интересно какво ще стане ако се претовари мрежата. Или ако се наложи да изключат някой от блоковете на Козлодуй Ще ми се да остане цялата държава на тъмно.
                    Аз обаче искам да съм по-далеч от такива потенциални атомни бомби Направете си АЕЦ в София бе, що да е толкова близо до нас ? Изобщо не е по-безвреден един АЕЦ от един ТЕЦ. А не дай си боже да думне като във Фокушима или Чернобил ...
                    Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
                      infineon написа:
                      Аз обаче искам да съм по-далеч от такива потенциални атомни бомби Направете си АЕЦ в София бе, що да е толкова близо до нас ? Изобщо не е по-безвреден един АЕЦ от един ТЕЦ. А не дай си боже да думне като във Фокушима или Чернобил ...
                      Бил съм доста време в Козлодуй и не забелязвам да има някакво вредно влияние. А шанса да стане нещо е несравнимо маалък, а един тец трови и замърсява всичко постоянно.
                      http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                      Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                      FIAT БРАВО 1.2 16v
                      ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                      FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Чудя се ако 6 милиарда се вложат не в атомна бомба, а в соларни полета, ветрогенератори и саниране дали няма да ни е по-добре? О, забравих, няма далавера.

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
                          А не дай си боже да думне като във Фокушима или Чернобил ...
                          България е толкова малка, че при евентуално "думване", няма да има значение в кой край се намира АЕЦ-а.
                          Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                          ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Не подкрепям стачката, защото според мен това си е чисто изнудване. Как може в държавно предприятие да се вдигне стачка с искане за премии по 1000 лв. на човек щото са си преизпълнили плана за миналата година. Това гледах по телевизията( BTV, NOVA и др.) Това за мен си чисто изнудване, и ако съм някой .... бих ги уволнил всичките, до един. Бахти рева, бахти чудото... малко са им 1500 лв. ...ами като е вредно (уж.. мините са открити .. ) да се махнат ...малко им били ... че и премии взели за края на годината и те им били малко ... Мое мнение и не ангажирам никого с това!!!
                            Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                            Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                            Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
                              infineon написа:
                              Не искам да изпадам в многословия, но такива коментари с епитети като "атомни бомби" ме провокират.1-во. Аварията в Чернобил е следствие на човешка/операторска грешка, и най-вече от дебилното пазене на държавни тайни от комунистическият режим с СССР.2-ро. Аварията във Фукушима е следствие на ОГРОМНО природно бетствие, срещу което явно всякакви инженерни прийоми са безсилни.3-то. АЕЦ край СОфия не може да се построи, поради сеизмичността на района и лиспата на достатъчно вода за охлаждане. 4-то. Разликата между старите инсталации в Чернобил и Фукушима и евентуално новите в Белене е от небето до земята. Все едно да сравнявате космическият модул Восток-1 на Юрий Гагарин и Ентърпрайз от Стартрек!5-то. Значимите инциденти в атомни централи са едва няколко на брой. Чернобил от 7-ма степен; един инцидент от 6-та степен; Фукушима, Тро Майл Айлънд и още една мисля - 5-та степен; и няколк от 4-та и надолу. Повечето значими инциденти са се случили преди десетилетия. Сегашното ниво на технологии, компютъризация, автоматика, значително повишени строителни стандарти, прави възникването на подобни инциденти почти нулев.Може да пиша още, но няма смисъл Само искам да спомена, че на този етап атомната енергия няма АЛТЕРНАТИВА! Може би след 50 години нещата ще изглеждат по различен начин, но сам объдещето ще покаже.

Коментар

Working...
                              X