Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Общополитическа... и общоикономическа...

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Гледам в едно мое любимо четиво сутрин пише - "8 години затвор за Цвъ Цвъ" - пак ще се гледа саир ... и един много хубав виц от същото четиво, което ясно описва що за народ, манталитет и управление сме Въпрос към радио Ереван:- Какво ще прави България, ако се намираше в пустинята?Отговор на радиото:- Щеше да внася пясък коцев, мисля си, че и 5 АЕЦ-а да построим пак ще плащаме най скъпия ток, защото винаги ще има по 100 маймуни по веригата, които трябва да се хранят от нещо
    punto HGT

Коментар

niko09 написа:
      ....
      Първият ми отговор беше само и единствено с цел провокация!НО пак казвам - вие също НЕ давате отговор на този въпрос, а в същото време ни оплювате Аз до тук не видях ти някъде да си посочил конкретни цели и механизмите за тяхното постигане С политически инструменти или с друг вид неполитически мерки да бъдат постигнати, и т.н., и т.н....А и вече изяснихме, че отговор в стил "по-добре еди-кой-си, само да не е еди-кой-си" звучат несериозно.

Коментар

Аз още не мога да разбера как така всички плюят и редят Цв. Цв. че подслушвал, а всички записи са с негово или с участие на Б.Б. Излиза че те сами се подслушват и триглавата ламя е недоволна от този факт. Аз ли нещо изпускам или ... ?Бареков си свърши работата в предизборният ден и си взе комисионната. ЦИК и те си взеха комисионната и си мълчаха като риби вместо да касират изборите. Момчетата който яхнаха протестите срещу монополите и с 2 плаката Бойко долу и с една пукната глава свалиха правителство и те си взеха комисионните.Сега управляващите ще си избият комисионните с комисионни от АЕЦ Белене и европейски проекти.Да ние честито новото управление със здравен министър подкрепящ пушенето, с учебници на майчин език вместо на български в училище и с най-скъпият и безполезен в света АЕЦ строен по остаряла технология .

Коментар

@KukuАма чакай сега. Аз не съм политик, че да знам как да управлявам държавата. Знам, че при ГЕРБ беше по-добре отколкото при царя, отколкото при БКП и сега ще видим при новата коалиция. А твоите мерки ако ги гледаме ще закрием метрото... То и аз мога да ти ги нахвърлям:- детски помощи и добавки само до второ дете.- бих вдигнал максималния осигурителен праг на 3000 лв. поне.- крути мерки за сивия сектор и мерки за събиране на осигуровките. Нямаш осигуровки, не си платил данъците - не получаваш обществени услуги. - Вдигане на мин. работна заплата.- ще изкореня корупцията и по високите етажи и в ниските нива.
          The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Правителството на бат Бойко падна след референдума за Белене . Енергийната мафия като видя огромните си загуби без строежа на Белене веднага включи план Б , изкара на улицата хората със сметките за декември незнайно защо само за него месец бяха с над сто процента завишени ,почна подмолните си действия и ето го резултата . Богомил Манчев ще строи Белене . Така че всичко си идва на мястото . И Цацаров защо не проумее малко , че няма как Цветанов да е разпоредил нерегламентирано подслушване и то само на хора от ГЕРБ.Нима всички останали са чисти като Пиринска вода ??? И защо не си хвърли усилията да види кой е направил тия записи и защо ги е изнесъл на яве. И да даде най после точна дата кога ще прочете най после колко бюлетини са били намерени в печатницата ? Отговори които чакаме вече трета седмица . Баси броенето на бюлетините щом ще му трябва един месец да ги брои. Ама май че замириса нещо тая работа и сега търси парфюм за неутрализиране на миризмата .
            Фиат Панда 1.2 2006година
            Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

коцев написа:
              Правителството на бат Бойко падна след референдума за Белене . Енергийната мафия като видя огромните си загуби без строежа на Белене веднага включи план Б , изкара на улицата хората със сметките за декември незнайно защо само за него месец бяха с над сто процента завишени ,почна подмолните си действия и ето го резултата . Богомил Манчев ще строи Белене . Така че всичко си идва на мястото . И Цацаров защо не проумее малко , че няма как Цветанов да е разпоредил нерегламентирано подслушване и то само на хора от ГЕРБ.Нима всички останали са чисти като Пиринска вода ??? И защо не си хвърли усилията да види кой е направил тия записи и защо ги е изнесъл на яве. И да даде най после точна дата кога ще прочете най после колко бюлетини са били намерени в печатницата ? Отговори които чакаме вече трета седмица . Баси броенето на бюлетините щом ще му трябва един месец да ги брои. Ама май че замириса нещо тая работа и сега търси парфюм за неутрализиране на миризмата .
              Коцев в много цветен филм си се вкарал, не разбра ли че референдума беше контролно преди изборите и да се види дали да чакат до края на мандата или да бързат с предсрочни избори за да спасят полужението при така бързо спадащия рейтинг. Каква енергиина мафия, каква пиринска вода, каква сълза в окото на сърна.
              Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
              (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
              Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

А не, някакви хора, решили да инвестират милиарди не им пука какво ще стане с проекта им...
                The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Kuku написа:
                  niko09 написа:
                  ....
                  Първият ми отговор беше само и единствено с цел провокация!НО пак казвам - вие също НЕ давате отговор на този въпрос, а в същото време ни оплювате Аз до тук не видях ти някъде да си посочил конкретни цели и механизмите за тяхното постигане С политически инструменти или с друг вид неполитически мерки да бъдат постигнати, и т.н., и т.н....А и вече изяснихме, че отговор в стил "по-добре еди-кой-си, само да не е еди-кой-си" звучат несериозно.
                  Никъде не съм написал по-добре един кой си .....И аз ще те провокирам ти как изпълняваш гражданските си задължения, колко пъти си подпомагал корупцията и колко пъти си се помъчил да я спреш, колко пъти си използвал "връзки" и познати за нещо, колко закона си нарушил или си сигнализирал, че се нарушават, на колко хора помогнал и т.н.За това ти казвам, че и да Ви пиша е безсмислено,да чета лаконични коментари за началото на края.Ще се опитам да ви подскажа нещо,който може да го разбира.Имате 24 години демокрация.За дете-човек е прието да се казва, че първите 7 години са важни и ако му липсват не го търси.Вие имате 24 липсващи години - не може да искате държава ,европейска без корупция,кражби и т.н,,след като за 24 години не сте се научили да бъдете граждани.Искате държавата да направи нещо за вас без вие да направи нещо за нея.Бях те питал защо агитки решават съдбата на България, отговорът ти беше "Не знам отговорите на последните 5 въпроса и не ме интересуват, защото нямам нищо общо с тези хора!!!" - това ли е гражданската ти позиция, как нямаш нищо общо с хора, които решават съдбата ти?Това е общото , не искам да навлизам в частното, че там е още по-зле.Казано с думи прости вината си е изцяло в нас, така че който и да дойде ,докато ние сами не се променим нищо няма да се промени.
                  Fiat Brava 1.8 16V GT

Коментар

Ето пак - преди ме зачисляваше към БСП, сега ме зачисли към пияни агитки и ме набута в корупционни схеми Зарежи - няма смисъл....
                    style34 написа:
                    Ама чакай сега. Аз не съм политик, че да знам как да управлявам държавата.
                    А аз политик ли съм, та Нико ми задава такива въпроси и после коментирате липсата на отговор?И то при положение, че и вие не давате такъв!Казвал съм го и преди - смятам въвеждането на високи мита и/или акцизи за определени вносни стоки, като помощно средство за родното производство, което пък да се ползва с облекчения при реализирането му в страната или дори гарантирана реализация.Давам го само като пример, защото имам и други хрумвания (не авторски, а по-скоро логични, породени от елементарни икономически закони), но е безсмислено да ги коментирам, при липсата на адекватен отговор, защото от вас чета само повторения на Бойковите слова и нищо повече Никой няма да закрие метрото или да изрови магистралите - ще бъдат построени, когато им дойде времето!

Коментар

коцев написа:
                      И защо не си хвърли усилията да види кой е направил тия записи и защо ги е изнесъл на яве.
                      То се знае кой е подслушвал, но не им отърва да го кажат. Ето ви едно такова устройство за смешни пари. http://www.detective.bg/Podslushvate...ovo-aktivirane
                      Няма начин да няма начин!

Коментар

Kuku написа:
                        Ето пак - преди ме зачисляваше към БСП, сега ме зачисли към пияни агитки и ме набута в корупционни схеми Зарежи - няма смисъл....
                        style34 написа:
                        Ама чакай сега. Аз не съм политик, че да знам как да управлявам държавата.
                        А аз политик ли съм, та Нико ми задава такива въпроси и после коментирате липсата на отговор?И то при положение, че и вие не давате такъв!Казвал съм го и преди - смятам въвеждането на високи мита и/или акцизи за определени вносни стоки, като помощно средство за родното производство, което пък да се ползва с облекчения при реализирането му в страната или дори гарантирана реализация.Давам го само като пример, защото имам и други хрумвания (не авторски, а по-скоро логични, породени от елементарни икономически закони), но е безсмислено да ги коментирам, при липсата на адекватен отговор, защото от вас чета само повторения на Бойковите слова и нищо повече Никой няма да закрие метрото или да изрови магистралите - ще бъдат построени, когато им дойде времето!
                        Обяснил съм къде е проблем, ако ти се оприличаваш към някой , извинявай , аз нямам това в предвид и ти пределно добре го знаеш.Давам част от отговора на въпроса.Аз не мога да пиша докато на теб ти хареса.Казвам ти го ясно, основният проблем е в нас, всичко друго е взаимосвързано и производно.Защото ако още първият политик откраднал или ощетил държавата беше линчуван от народа, всеки следващ би се замислил.Простичко
                        Fiat Brava 1.8 16V GT

Коментар

коцев написа:
                          sugarboy написа:
                          Напротив, "Цацарчето" каза, че имат неопровержими доказателства за престъпление - неслучайно и официално поиска вече имунитета на ЦвЦв.
                          Значи гледаме различни телевизии тогава .
                          Ами, БТВ гледам. Не, че трябва да се вярва, на която и да е, но това лично главният прокурор го изрече, без журналистически импровизации...
                          Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

коцев написа:
                            Само една грешка ... може би заради телевизиите, та аз какво чух по "мойта" телевизия: Цацата каза, че има неопровержими доказателства за бездействие от срана на ЦЦ и това е довело до неконтролирано, нерегламентирано и незаконно /това още е предмет на доказатлества, които се търсят,събират ... скрояват/ подслушване от НЕГОВИ /на ЦЦ/ служители.
                            Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
                            Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
                            http://www.keepfighting.ms

Коментар

Тъй ,тъй параграф 22.
                              Фиат Панда 1.2 2006година
                              Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Kuku написа:
                                Казвал съм го и преди - смятам въвеждането на високи мита и/или акцизи за определени вносни стоки, като помощно средство за родното производство, което пък да се ползва с облекчения при реализирането му в страната или дори гарантирана реализация.
                                Колега, мога да те поздравя за нещата които пишеш. Няма фанатизирано поклоничество и т.н. само, че точно тази мярка няма да помогне. Примери много...Защитните мита правят производителите мързеливи и не мислещи... Решението е инвестиции в нови и по ефективни производствени мощности. Точно това е мястото, където ако знае как да се намеси държавата трябва да го направи. Там е истината, другото отива на як комунизъм, който всички знаем, че не е много стимулиращ.Нашите заленчуко производители ревът, че гърците им подбивали цената - ами да вземат да направят нещо, че да си свалят производствените разходи и да са по - ефективни. (Земеделската програма на ЕС подпомага и нас и тях, ама нашите бързат да си купят една G-класа, че иначе не им е комфортно като ходят до оранжериите ). Разбира се, че не всичко трябва да се приема за чиста монета, но мисля, че ми хванахте мисълта...

Коментар

Working...
                                X