slonikon, втора много голяма грешка. Някъде да съм написал, че капитализма в този му вид го одобрявам? Не ми слагай твоите думи в моята уста. Ти прекаляваш. Да, били са съдени без съд. Точка. Факт. Повечето мислят или вярват, аз познавам човек,който ЗНАЕ. Точка. Факт. Да за нас останалите, щото г-н Мазнислав, винаги се легитимира с "нашта партия", ама чия е, защото не е моя, е черно и бяло. Поне са два цвята, та и картина може да пресъздадеш с тия два цвята, за вас съществува само "братско" червено. Всяка една система, която води и дава право да се убиват само заради това, че не си доволен от система, е мъртва система. Точка. Факт. Какво предлагам г-н Коцев аз, няма да се хареса на "нашта партия", която и до момента управлява в България. А именно приемане закона за лустрацията. Членове на "нашта партия", да не могат да стават дори и прости учители на село. Това на първо време е достатъчно. То бива безочие, ама това вашето преминава всякакви граници.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Общополитическа... и общоикономическа...
Collapse
Заключена тема
X
X
-
slonikon написа:поне помня доброто, вместо да съжалявам, че 15% от хората в тая държава не са избити за два дни, щото се водели в няква там партия! голямо човеколюбие в тия "демократи", няма що!Fiat Brava 1.8 16V GT
Коментар
-
Миро , първо др.Коцев никога не е бил член на БКП. Второ ,не мисли че мен ме е яд по малко отколкото теб ,че същите лайна ни управляват на които родителите им управляваха преди 89г. Обаче ,като дойдоха на власт "твоите" хора през 1997г ,защо и те излъгаха народа а не ги вкараха в дранголника тия мекерета . И не ти ли е минавало през ума ,че и да имаше хиляди избити при смяната на системата то пак до власта щяха да се докопат подобни маскари и нищо нямаше да се промени? Млад си още и като стигнеш шейсетте ще видиш ,че всичко на тоя свят е лъжа и измама. :D
Коментар
-
обърни внимание, че "аз познавам..." е твърдение, не факт. факт е нещо проверимо. също така, абсолютно нищо не можеш да опишеш с черно и бяло. всичко е нюанс на сивото. казано на прост език, за всяко нещо можеш да добавиш, "но пък...". Например "Нищо не е съвършено, но пък Господ е". законът за лустрацията е полезно нещо и аз съжалявам много повече от теб, че не се случи, щото разсъждавам на рационална, а не на емоционална основа. естествено, не бих го приложил върху 1 000 000 човека, включващи почти целия интелектуален капацитет на нацията. достатъчно е да се резнат зелките на хидрата - ръководни длъжности в партията и всички щатни служители на ДС. евентуално и нещатните сътрудници на 6-то ГУ. другото е изпадане в крайности, а това винаги е лошо. ма не се случи и при тоя парламент, щото твърде много щатни имаше в него.а че убийството е начин да започнеш на чисто, никога не мога да приема, щото просто не е вярно. да вземем за пример прехвалените румънци. от нулев външен дълг след "започването на чисто", в момента е почти колкото нашия на глава от населението. законът за лустрацията и там не влезе в сила. и кво? 1000 невинни човека са убити, а ползата е никаква!браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
Аз не съм казал да се приложи на 1 000 000 човека, направи го 100 , те ще са назидание за другите.Защото още тогава приказката за новия бардак, със старите к*рви беше, в сила.Само че к*рвите освен стари бяха и болни и предадоха болестта си и на децата си и на клиентите си , както продадоха и държавата както продават себе си, душата си.Ще разбереш метафората.А относно румънците сам каза, че 0лев външен дълг е бил за сметка на населението - основния грешен принцип на комунизма е , че населението трябва да служи на държавата, а не държавата на народа.Държавата трябва да е там за да ме закриля и да ми помага когато имам нужда от нея, а не да ме репресира и убива, най - елементарното , защото имам право на мнение и искам да го изразя.Не може държавата да ми определя кое е добре за мен и кое не, какво да си купя и какво не,какви дрехи да нося,каква музика да слушам,как да се подстрижа,какво да ям, къде мога да ида и къде не, не може да ме арестува ако съм отишъл на рок концерт, не може да ми планира целия живот...нелепо е да защитавате това...Fiat Brava 1.8 16V GT
Коментар
-
Аз наистина не те разбирам. Значи, ако ще ги разстрелваме - разстрелваме всичките 1 000 000 членове на БКП. ако ще ги лустрираме - 100 човека стигат?!относно румънците казах, че убийството на 1000 човека не ги е докарало до никъде, освен до почернените къщи, а всъщност явно е влошило нещата, защото реално те са натрупали по-голям дълг от нас за тези години, въпреки петрола, въглищата и по-силната си индустрия.За другото, по мое време никой не ти пречеше да си слушаш метъл или брейк или квото там беше модерно. Е, в шести клас даскалката по руски завлече за ушите при директора един от метълите в класа, щото като му фрасна двойката й изпя "жена, набучена на кола - това е нашата парола", ама не си спомням да сме се възмутили особено от тая проява на нетолерантност. късата коса, изрязаните нокти и носните кърпички в джоба, бяха препоръчителни само, когато си на училище, щото е въпрос на хигиена. един вид, държавата закриля нормалните хора от мизерниците. лятото си ходи, както си искаш и с каквото си искаш, никой не те спира по улиците. аз специално се подстригвах само като ме върнат от входа на училището, ама и това беше докъм 86-та. След 90-та пък вече не ми беше интересно и оттогава съм все с къса коса, щото наистина е по чисто и по-удобно.С последния абзац искам да обясня, че всяка система се стреми да достигне състоянието с най-малък разход на енергия и със сигурност соц-а го беше достигнал към 80-та. То и сега нещата биха се укротили, ако не ни пращаха постоянно нови (разбирай гладни) месии, които да назначават нови (разбирай гладни) "бизнесмени". щото навремето др. Коцев ме плю, като казах, че не одобрявам опитите за съсипване на Гриша-та и другите олигарси, ама той беше достигнал нивото, в което от убийствата преминава към градивния бизнес, а тия новите "бизнесмени" имат години, докато се оядат достатъчно, че да се вчовечат. та пак казвам, че човек трябва да гледа по-спокойно на нещата и да отчита предимствата и недостатъците на нещата, вместо да захапва като кукичка всеки лозунг и после да се чуди що му е разбита устата. само да не ме изкараш сега, че имам портрет на Васил Божков на стенатабраво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
slonikon написа:абсолютно нищо не можеш да опишеш с черно и бяло.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
Имах си аз . Въобще не ти завиждам с твоята професия, как се оправяш въобще. Сега ще те питам като "по-вещ", истина ли е че прокуратура и съд са "независими" един от друг, а в същото време и от всичко? В момента не успявам да прецизирам достатъчно въпроса си. Защото ако е вярно, става ясно че в един "частен" случай, може да няма обвинители или достатъчно доказателства за обвинение.
Коментар
-
nikolovvd написа:slonikon написа:абсолютно нищо не можеш да опишеш с черно и бяло.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
А след месец и така!Mupo написа:истина ли е че прокуратура и съд са "независими" един от друг, а в същото време и от всичко?Няма начин да няма начин!
Коментар
-
В крайна сметка ще се окаже, че всички седим на една маса Ха наздраве!От 1980 година досега има само едно единствено правителство, при което икономиката вървеше нагоре със собствени сили, а не по инерция или надолу (както в повечето случаи).Пак и пак и пак ще гласувам за този човек.Пък вие каквото щете приказвайте за него. Той ще е виновен и за провала на червеното правителство (или на новоизлюпената партийка-протеже на червените) през 2040-та.
Коментар
-
Immortal написа:В крайна сметка ще се окаже, че всички седим на една маса Ха наздраве!От 1980 година досега има само едно единствено правителство, при което икономиката вървеше нагоре със собствени сили, а не по инерция или надолу (както в повечето случаи).Пак и пак и пак ще гласувам за този човек.Пък вие каквото щете приказвайте за него. Той ще е виновен и за провала на червеното правителство (или на новоизлюпената партийка-протеже на червените) през 2040-та.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар