Приемам го като нещо положително млади човече. Дървото се превива докато е младо и тънко. Поне ни учеха на труд защото и аз съм работил даже от 7-8 годишна възраст. Така както и оплюването на казармата не е добро нещо според мен ,защото именно там човек се научава сам да се грижи за себе си .А сега децата не се учат на труд а само на шмекерии.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Общополитическа... и общоикономическа...
Collapse
Заключена тема
X
X
-
България е сигурно единствената държава в света дето можеш да видиш крава от теле да бозае!VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Е по-добре беше в известна степен!Тока 2 ст., но заплатата 300 лв.!Сега тока 20 ст., но заплатата 3000лв. ли е? Не! Стои си на 300 лв.!Кока-колата бе 15 ст., а сега е 1.20, бензина 23 ст., а сега 2.50 лв.!С една тубичка 10 литра цял ден се греем вкъщи на нафтовата печка срещу 68-70 стотинки!Обикновена вафла 5-6 ст., Лимонада, Етър и други безалкохолни 6 ст., кило кайма 3.60, литър олио 147 бе бутилка и 160 с бутилка. И най-важното! Една бира 19 ст., принцеса с кайма дълга колкото един хляб (един лакет) 23 ст. и това са цени в Несебъл през лятото. С 50 лв. си изкарваш цял месец на морето! :DСега сми свободни, но това не пречи да те пребият и оберат на улицата посред бял ден. Или като се прибереш от почивка да завариш жилището си празно.Циганин да видиш с BMW или Мерцедес, а във Видин и в Майбах съм виждал, беше абсурдно. Аз на това му викам циганизация, а защо другите му викат демокрация, не знам.Искахме пазарна икономика и парламентарна демокрация, а получихме парламентарна икономика и пазарна демокрация.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
Що му обръщате внимание на Коцев? Хора като него цял живот са свикнали да имат хляб и сол и да са доволни. И да не искат повече. Достатъчно им е лятото да си нарежат един домат на поляната до близката рекичка и е щастлив. То има ли и смисъл да спориш с някой, който възхвалява онзи строй и не осъзнава, че именно заради него сега сме в това положение?The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
коцев написа:Докато ний комунягите строихме ,то вие Кирчо демократите хвърляхте всичко на боклука .VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Както винаги съм казвал - периода от 20-те до 40-те на миналият век, хората са започнали да оборудват автомобилите си с инжекционни системи (това, защото сме в авто форум). Тогава тук тепърва са почвали да събират първите желаещи да си купят в бъдеще, я някой АЗЛК МОсквич, ИЖ и други подобни "автомобили" с екзотични имена. Те затова едните още милуват за ядрена енергия, а другите мислят как да се отърват от нея
Коментар
-
Една снимка и от мен, показваща резултата от ’89 година само, че в една друга държава.Та и ако ние бяхме направилi това нямаше да сме на тоя хал, нямаше да има бивши и нямаше поколенията на тия бившите да се борят всякак да са пак във властта .Става въпрос за Румъния, мисля, че вс сте го гледали на живо.Fiat Brava 1.8 16V GT
Коментар
-
Тя, Румъния, щото цъфнала и вързала. А пък и идеята, че трябва всички да измрем, че да се оправят нещата хич не ми харесва. Особено като се има предвид, че някои правителства се опитват да я приложат в съкратени срокове . После ще се "окаже", че следващото поколение е калпаво, щото видиш ли, е отгледано от роби. По-следващото пък ще е още по-зле, щото е отгледано от калпаво поколение, което е отгледано от роби и т.н. В добрия стар соц имаше една приказка "Човекът е човек, когато е човек на голям човек". Ми така е и при държавите. Особено при малките такива. На нас определено не ни върви през последните 6-700 години, ама сме си още тук, а колко държави ги няма вече. Кво означава: да зарязваме всичко и да лягаме да мрем в името на светлото бъдеще?! Нещо идеята на соц-а - да живеем в името на светлото бъдеще - повече ми харесваше.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
коцев написа:style34 написа:Що му обръщате внимание на Коцев?Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
slonikon, и аз да съм ти опозиция Има и една друга поговорка - "Един роб, никога не казва аз съм роб" Натам остави въображението си. В тези години вече не е модерно да си колонизатор, по "оня" начин. Сега е по-лесно да кажеш глобализация. Ето виж ни нас тука. Събрани сме от "кол и въже, роби на собствените си убеждения, основани на образование, опит и дух. До болка познатото "Разделяй и владей","Хляб и зрелище", са били и ще бъдат лостове за управление на тълпата. Повечето открития на тая планета са били открити от роби. Само дето едните например са били роби на гравитация, а другите на собствените си убеждения. И Сталин е бил прав за себе си, като е избил 20 милиона. :D
Коментар
-
Ето едно интересно сравнение - намерих го в нета:Колко от вас знаят какво представлява комунизма/социализма? Колко от вас са запознати със идеите, че всички хора трябва да са равни? Ето ви един интересен експеримент, който да ви илюстрира накратко всичко...По време на упражнение, в рамките на дебат по някаква тема студентите от една група настоявали, че социализма, при който няма да има бедни и богати, а всички ще бъдат равни, е възможен и осъществим.Професорът казал: ОК, нека направим експеримент.За напред от всички оценки, които получавате ще се изчислява средното аритметично и всеки от вас ще получи тази средно аритметична оценка, така че никой да не пропада на изпит, но и вероятно никой няма да получи най-високата - 6(шест).След първия тест , и усредняването на оценките от него, всички получили оценка 5(пет).В резултат обаче усърдно учещите студенти не останали много доволни, а двойкаджиите, разбира се, горещо приветствали новата система.На следващия тест отличниците решили, че и на тях им се полага да се облажат от новата система и учили далеч по-малко. Двойкаджиите така и не учили въобще, знаейки, че има кой да учи и заради тях.Средната оценка от втория тест била 4(четири).След третия тест всички получили 3(три).Резултатите така и НИКОГА не започнали да се подобряват, а в групата започнали препирни, взаимни обвинения, обиди и разцепление. НИКОЙ НЕ ИСКАЛ ДА УЧИ ЗАРАДИ МЪРЗЕЛИВИТЕ КОИТО ДА СЕ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАТ ОТ ТРУДА МУ!Така за всеобща изненада на групата, в края на годината всички били скъсани.Следват 5 прости изречения които могат да обобщят резултатите от този експеримент и които е добре никога да не се забравят:1. Никоя социална система не може да направи бедните богати като направи богатите бедни.2. Това което някой получава без да е работил за него, някой друг го е изработил е не е получил отплата за това.3. Правителствата не могат да дадат на никого нищо, което преди това не са взели от някой друг!4. Не можеш да увеличиш едно богатство като го разделяш и раздаваш.5. Когато половината от хората схванат идеята за социализма, те решават че няма нужда да работят защото другата половина ще се погрижи за тях, но когато и другата половина схване идеята тогава настъпва началото на края на една нация.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар