Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Общополитическа... и общоикономическа...

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Отговорът е във филмът "Криворазбрана Цивилизация"
    The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
    Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
    Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

jenshen73 написа:
      @Kuku: Никой не му се копа, а това ти разбираш ли го? На никаква цена. Изкупуват се масово земеделски земи с които се участва в европрограми за финансиране на земеделските производители. Или и това го пропускаш???Не сме мързеливи аз и ти. Я виж всичкото народ чака да стане края на работния ден, че дори и не насмогват да бързат да се приберат.
      Аз много добре разбирам, ама си мисля, че с напредналата технология в днешно време е напълно възможно същинското копане (принципно) да се сведе до минимум.Тоест, парите по европрограмите достигат до земеделския производител, който си купува нужната техника на реална цена и с нея оптимизира производството си, облекчава значително работата на служителите си, а с повишената продуктивност се повишават и печалбите, от което следва, че служителите могат да получават по-висока заплата и да бъдат доволни от работата си - за това казах, че при правилно усвояване, всички са доволни.ОБАЧЕ, то всъщност, още с отпускането на евросупсидията се заделят едни пари за комисионни, после работодателя прибира едни пари за нова лимузина, във фирмата се купува една бутафорна машина на тройно завишена цена, а служителите продължават да гърбят завинаги....На края излиза по-евтино да внесем стоката от съседни държави, където производството е опитмизирано и съответно цената е под нашата.Хем усвояваме едни пари, хем внасяме едни стоки!Да не говорим за дребните земеделски производители, които изобщо нямат знания относно оптимизираното производство и освен това никой няма желание да им обясни, защото е по-удобно парите да не стигат до тях.И какво става - изливаме млякото в канала пред министерството Погледни оптимистично на нещата - ако десет човека работят и печелят, други десет ще посикат да са като тях, т.е. ще последват примера им, от там още десет, още десет....Колкото повече хора са добре, толкова повече около тях ще са добре

Коментар

Kuku написа:
        Аз?
        Е, ти, разбира се, че не говоря за теб конкретно, казвам ти защо не може да стане, това, което искаш, а и аз искам. Лешоядите нападат. Слави Бинев, сульо и пульо продължават да пълзят от каналите... Голем е кокала.
        The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Kuku написа:
          Погледни оптимистично на нещата - ако десет човека работят и печелят, други десет ще посикат да са като тях, т.е. ще последват примера им, от там още десет, още десет....Колкото повече хора са добре, толкова повече около тях ще са добре
          Аз и ти можем да си мечтаем да стане това, което ти цитирам, но в България не е важно на теб да ти е добре, а на мен да ми е зле. Т.е. дори аз да работя като съдран за да си осигуря някакво добро животче - някой ще работи само и само да ми трови живота. Дори един вход, като затворена еко система не може да стигне до консенсус, колкото и добър да е той за обитателите му, а ти искаш цялата българска държава да се промени от раз. Е нема начин Оптимистично погледнато - съм съгласен с теб.
          Steliyan's Life!
          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Kuku написа:
            Погледни оптимистично на нещата - ако десет човека работят и печелят, други десет ще посикат да са като тях, т.е. ще последват примера им, от там още десет, още десет....Колкото повече хора са добре, толкова повече около тях ще са добре
            Това сериозно ли го мислиш? Те искат да са, обаче не им се бачка, искат да им падне от небето, а те по цял ден да жулят кафета. Някои просто са некадърни в областта, в която искат да се развиват, и като им кажеш, се сърдят, вместо да се замислят дали няма да е по-добре да работят нещо друго. И аз мислех така едно време, обаче на който му се бачка, той бачка и се оправя. Между тези 2 групи има една пропаст, наречена "работа", която много хора не искат да я минават. Радвам се обаче да видя, че на много хора им е дошъл акълът и им писна от смяна на правителства - те искат правителство, което да работи, а не просто някакво си правителство, каквито бяха почти всички досега.
            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

jenshen73 написа:
              Kuku написа:
              Дори един вход, като затворена еко система не може да стигне до консенсус, колкото и добър да е той за обитателите му, а ти искаш цялата българска държава да се промени от раз. Е нема начин Оптимистично погледнато - съм съгласен с теб.
              Какъв вход? Ние сме една къща на 2 етажа и с отделни входове, а простотията от горния етаж се излива като водопад.Като ги ядосаме с това, че не им обръщаме внимание и не се ядосваме, започват жалби в общината, че вентилатора на банята ги смущавал. Като ги отрежат от общината пишат в полицията. И така 12 години, а ти за вход ми говориш!Това че някой е дошъл от село Горно нанадолнище в София няма да го направи нито гражданин, нито столичанин, нито човек. Ама се обиждат на матриял!
              Няма начин да няма начин!

Коментар

Нали знаеш, някой хора излизат от селото, при други селото не може да излезе от тях. Аз съм си селянин и съм горд с това. Проблем

Коментар

Бе Фейсбук-а гръмна от призиви в подкрепа на Борисов... Не искали пак Доганя и Станишко... Хм, добро утро....
                  The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Ей това комунетата са много наивни Вече почнаха да ме агитират, направо си плачат да се изгавря с тях. п.п. Ееех този фейсбук http://www.facebook.com/photo.php?fb...type=1&theater

Коментар

Честито ибрикчии!!!! Почвайте да учите майчин език сега....Прост народ , слаба държава. Не може да излезе и да викаш като обезумял , без да знаеш за какво си там и за какво се бориш, дори и в протестите хората не са единни.Вчера искания бяха едни, днес решиха, че са други, утре ще са трети - тука е отговорът защо никога няма да се оправим.
                      Fiat Brava 1.8 16V GT

Коментар

Ако питаме Волен това долна УДУРМЪ!
                        Няма начин да няма начин!

Коментар

Прикачени файлове
                          Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                          ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

wwalker написа:
                            Отговорът е във филмът "Криворазбрана Цивилизация"
                            Две уточнения:Първо - това е пиеса, чиято постановка е екранизирана, не е филм.Второ - заглавието е "КриворазбранаТА цивилизация".
                            style34 написа:
                            Бе Фейсбук-а гръмна от призиви в подкрепа на Борисов... Не искали пак Доганя и Станишко... Хм, добро утро....
                            Ах, каква драма - фейсбука гръмна. Е@ал съм го във фейсбука. Все още никой не е заменил бюлетината с бутона Like. И за щастие...
                            like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Е@ал, не е@ал фейсбук е място, където хората изразяват мнение. За каква драма говориш не става ясно нещо... Или и ти като Бисеров снощи при Цветанка Ризова. Викат му, че са пуснали анкета на сайта на предаването и само 29% са за оставка на правителството, срещу цели 71%. Гласували са 20000 души. И той горкия вика, че не им струвала анкетата, щото имало други 100000 дето не били гласували. :D

Коментар

от Владимир Каролев "Магьосникът от Оз по жълтите павета:БСП: Вдигаме данъците, назначаваме 250 000 държавни чиновници, държавата взима няколко милиарда евро заеми, за да вдигне два пъти пенсиите, фалираме, почваме да печатим пари, всички ставаме милионери и пенсионерите почват да умират от глад по улиците. Тоя филм сме са го гледали. Социализъм без хиперинфлация не е истински социализъм.ГЕРБ: Досъсипваме още 100-200 000 работни места в дребния и средния бизнес и закриваме панаира.АТАКА: Излизаме от ЕС, Русия почва да ни продава двойно по-скъп газ, помпаме 200-300 000 безработни за шест месеца. Одържавяваме всичко, Волен вместо златни залежи за 100 трилиона долара намира дебела премиерска заплата, бутаме валутния борд, почваме да печатим пари, всички ставаме милионери и да живее комунизЪма.ДПС: г-н Местан ще скрие топката на половината европейски лидери по реторика, ама дотам.Сините: Като ,,истински
                                Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                                ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Working...
                                X