Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Общополитическа... и общоикономическа...

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

А не е ли по правилно протестиращите да продължат с протестите си ,но да кажат ясно исканията си . А едно от тях да бъде следното : в листите за народни избранници да не попада никой от тези които са имали допир до властта през последните 23 години.Нито Доган ,нито Станишев , нито Костов, нито Бойко .Съответно и техния антораж. :D Ако пак тия муцуни са на челно място в листите ,то тези избори сме ги правили вече толкова пъти и няма полза от тях.
    Фиат Панда 1.2 2006година
    Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

jenshen73 написа:
      И на едновремешните протести никой не ходеше с качулки и маски тип "балаклава".
      Защото нямаше камери на всяка крачка. Тази полицейщина както и невероятните данъци, такси, акцизи са прекалени.Малко извън темата, но има доста голям отзвук това което става и извън страната. Не работя в бг и днес управителят ме повика да ме пита какво става в бг. Също дали семейството ми е още там. Информацията за протестите доста се преувеличава. Може би заради кървавите сцени на които наблягат медиите, знам ли... както писах и в другата тема за протестите във Варна - положението е крайно нетърпимо в цяла Европа и е нужна 1 клечка да пламне всичко по подобие на френската или октомврийската революция.
      The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
      Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
      Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

ls1, до голяма степен мисля, че си прав, но ще задълбаем много Народа е съвсем наясно, какво иска - работа и препитание, което му се отнема толкова дъгло, безнаказано и нагло, за да може политическата прослойка да присвоява благата, принадлежащи на населението.Какво повече да ви кажат - те хората и по телвизията си го казват - искаме работа, за да можем да живеем спокойно.Централизацията изгражда измамно чувство, че всичко е наред - другите да го духат.Приватизацията и кражбите на върхушката водят народа към просешка тояга дълги години.На всички е ясно, какво може да направи народа с тояга....

Коментар

ls1 написа:
          Кики, сега разбра ли що го изтрих? :D
          Ха-ха...
          KuKu написа:
          Народа е съвсем наясно, какво иска - работа и препитание.
          Е като е наясно как да стане това? Ти какви КОНКРЕТНИ стъпки виждаш към постигането на това? Както и да е... Бойко вече е аут. Спете спокойно, деца...
          коцев написа:
          А не е ли по правилно протестиращите да продължат с протестите си ,но да кажат ясно исканията си .
          То правилно ама ти можеш ли да кажеш нещо, което не знаеш? Исканията им са горе-долу висока заплата, ниски сметки и цени. Ако може до понеделник да е факт.P.S.Извинявам се и се поправям. Знаели какво искат хората:
          Той обясни, че протестите ще продължат с искане за свикване на Велико народно събрание, което да приеме промени в Конституцията на България. Те ще се отнасят за включване на поне 50% участие на граждани във всички нива на властта. Ако партиите се обявят против участието на гражданите, то значи те нямат място в България, заяви Янко Петров.
          Представям си като някой сульо "от народа" влезе във властта как като му хвърлят 200 лева и набързо ще запее друга песен. Но пък по форумите има доста начетени личности, знае ли човек....
          The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

За да има сълна държава, на първо място трябват ТОПКИ!След това трябва на хората да им се работи, а определено ние не сме мързелива нация Стимулиране на малкия и среден бизнест, предприемачество, развойни дейности.... особени облекчения и преференции за производство!Еврофондовете наистина да достигат крайния си потребител - тогава всички по веригата ще са доволни.След което следват защитни механизми срещу вносните стоки, защита на местното производство и подобрени търговски условия спрямо вносните стоки.Имате ли престава колко ресурси похабяваме? По-точно някой си облажва....Ако трябва в първите години загубите ще се покриват от държавата, но в крайна сметка икономиката ще се развива положително.Просто не ми го побира акъла, в колко отрасли можем да просперираме и без европейски съюзи, без американски протекции и руски потупвания!Разбираш ли, че ние, с георграфското си положение, площ, релеф, ресурс, история, население, образование.... можем реално да бъдем икономика конкурентна на Италия, Испания, Португалия, Англия и прочие..... че даже да ги задминем!

Коментар

wwalker написа:
              jenshen73 написа:
              Защото нямаше камери на всяка крачка. Тази полицейщина както и невероятните данъци, такси, акцизи са прекалени....
              Ей, не се сдържах - данъка в България е 10%. ДЕСЕТ. Десятък, ръйш ли. А вече има идеи да се връща предишното подоходно облагане.@Kuku: Никой не му се копа, а това ти разбираш ли го? На никаква цена. Изкупуват се масово земеделски земи с които се участва в европрограми за финансиране на земеделските производители. Или и това го пропускаш???Не сме мързеливи аз и ти. Я виж всичкото народ чака да стане края на работния ден, че дори и не насмогват да бързат да се приберат.
              Steliyan's Life!
              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

style34 написа:
                Представям си като някой сульо "от народа" влезе във властта как като му хвърлят 200 лева и набързо ще запее друга песен. Но пък по форумите има доста начетени личности, знае ли човек....
                А като му дадат 2-3000 лв. заплата на народен представител и ще гласува каквото му кажат!А какви изказвания ще прави от трибуната на НС просто не е истина. То и сега има такива в парламента, а на някой 4 години не им чуваш гласа!Обаче за GSM-чета бягат от заседания като ученици от час, ако си спомняте за какво изхвърча Лъчо-мозъка!Те на едни "мирни" шествия не можаха да се справят с провокаторите, а си представям в НС как ще се гъбарката с тях.
                Няма начин да няма начин!

Коментар

jenshen73 написа:
                  wwalker написа:
                  jenshen73 написа:
                  Защото нямаше камери на всяка крачка. Тази полицейщина както и невероятните данъци, такси, акцизи са прекалени....
                  Ей, не се сдържах - данъка в България е 10%. ДЕСЕТ. Десятък, ръйш ли. А вече има идеи да се връща предишното подоходно облагане.
                  Много избирателно коментираш. Защо ползват камерите да глобяват за неспиране на безсмислени ’STOP’, а ако запишеш измамник по телефона не важи в съда, защото не било с негово съгласие? Как ли сме живели без ддс и касов апарат на всеки фризер за сладолед... Би ли коментирал акцизите като си тръгнал - колко процента е от крайната стойност на горивата например, а на цигарите и алкохола? Несправедливоста е ОГРОМНА
                  The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                  Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                  Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Да разбирам, че не живееш в Евросъюза и в него акцизи, данъци и прочие неща няма??? Несправедливост? А после искаш безплатни детска градина, образование и лечение? Избирателно? Защо да е избирателно - хем твърдиш, че не живееш в България, хем коментираш нещо, което не ти е ясно. Безсмислен знак СТОП? Да, много катастрофи стават само защото някой е решил, че знак СТОП сложен от неговата страна е безсмислен. Съгласен съм, че горивата трябва да са без пари, хляба, месото, храната изобщо, а за тока, водата и прочие - ако може да ни плащат да ги ползваме. Чета и не вярвам колко хора са наивни или се правят на наивни. Други пък се правят на ударени или разсеяни. Баба ми е работила цял живот в комунистическата България за заплата от 128лв до 142лв. в последните години преди пенсия. Сега реве, че не и стига пенсията, а тогава с тия пари можела да купи много нещо (което нещо го нямаше по магазините де), но пропускаше факта, че дядо ми освен, че работеше на официалната си работа - ходеше и да доработва в отпуската, в събота и неделя, че все пак да стигат парите. Много неща пропускате. Много неща ви се иска да са ... не знам като къде. Факт е обаче, че в една разграбена нива не можеш да намериш нищо повече от това, което е останало неопоскано от лешоядите. Факт е, че колкото повече хора се опитват да "крадат" по един или друг начин нещата няма да се оправят. Да задължиха ни да сложим касови апарати едва ли не и в личните си тоалетни и да, факт е, че на много хора не им харесва това - защото отчетността е по-голяма, а и по-дълбоко им се бърка в джобовете. Факт е, че никой не иска да плаща данъци. Дори аз.
                    Steliyan's Life!
                    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Kuku написа:
                      За да има сълна държава, на първо място трябват ТОПКИ!След това трябва на хората да им се работи, а определено ние не сме мързелива нация Стимулиране на малкия и среден бизнест, предприемачество, развойни дейности.... особени облекчения и преференции за производство!Еврофондовете наистина да достигат крайния си потребител - тогава всички по веригата ще са доволни.След което следват защитни механизми срещу вносните стоки, защита на местното производство и подобрени търговски условия спрямо вносните стоки.Имате ли престава колко ресурси похабяваме? По-точно някой си облажва....Ако трябва в първите години загубите ще се покриват от държавата, но в крайна сметка икономиката ще се развива положително.Просто не ми го побира акъла, в колко отрасли можем да просперираме и без европейски съюзи, без американски протекции и руски потупвания!Разбираш ли, че ние, с георграфското си положение, площ, релеф, ресурс, история, население, образование.... можем реално да бъдем икономика конкурентна на Италия, Испания, Португалия, Англия и прочие..... че даже да ги задминем!
                      Kuku премиер
                      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

KuKu, то може, ама матриала е лош. Някак си не може в едната тема да питаш как да си караш трите коли с една винетка, на работа да взимаш 1000, а да се осигуряваш на 200 и в другата тема да мрънкаш за "справедливост" и да имаш претенции. Ми не става.
                        The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Аз?

Коментар

style34 написа:
                            KuKu, то може, ама матриала е лош. Някак си не може в едната тема да питаш как да си караш трите коли с една винетка, на работа да взимаш 1000, а да се осигуряваш на 200 и в другата тема да мрънкаш за "справедливост" и да имаш претенции. Ми не става.
                            Якооооо! 1+ Народ/ матрял от Андрешковци, Байганьовци, Дочоолу - как да не го обичаш...
                            Fiat Punto 1.1-Синята птица
                            Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                            Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

По-скоро сме народ от Пурковци...
                              VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                              VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                              VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                              VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                              Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

style34 написа:
                                Някак си не може в едната тема да питаш как да си караш трите коли с една винетка, на работа да взимаш 1000, а да се осигуряваш на 200 и в другата тема да мрънкаш за "справедливост" и да имаш претенции. Ми не става.
                                Е как да не може?! Я виж колко народ го прави? Аз се чудя друго - има хора, които си имат 3-4 коли в семейството: една за ходене на работа, една за риба, една за рацинг с приятели, една за почивка със семейството... та те си ползват една винетка. Правилно - нали можеш да караш само една кола едновременно? Не може да си на риба и на работа и на почивка със семейството, нали? Обаче, като стане време за мрънкане - защо пътищата са такива, защо има дупки, защо не са изчистени, защо това, защо онова... Нали можеше само една кола едновременно? С нея можеш да се движиш само по една улица, и дори да има дупки на нея - можеш да попаднеш само в 4 едновременно. Защо да запушват всички дупки? Зимата - можеш да се движиш само по една изчистена улица едновременно, защо да чистят повече? Защо да ти строят повече магистрали, като ти можеш да се движиш само по една едновременно? Е на тези въпроси не мога да намеря отговор.Единственото глупаво нещо на винетките - това е, че годишните имат фиксирана крайна дата, а не важат една година от срока на купуване. Извинявайте, че ви се бъркам в разговора, ама понеже за винетки се заговорихте, та да попитам, ако някой може да отговори?

Коментар

Working...
                                X