Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Общополитическа... и общоикономическа...

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Единствения радостен лъч който проблясва е че след изборите Ваньо Костов заедно с Надка Пиратка ще останат извън парламента и нещата ще потръгнат в правилната посока.
    Фиат Панда 1.2 2006година
    Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Immortal написа:
      Защо през последните 2-3 години заплатите не само че не са се повишавали, а падат.
      А сети се къде отиват парите!Правителството като влезе в МС завари какво - 550 милиона на червено.Миналата година теглиха кредит 1 милиард близо, за да покрият някакъв дълг на М.Велчев.Сега през Май трябва да платят 450 милиона, защото тогава е падежа на НЕК от 250 милиона Евро.Да припомня, че имаше едни мотриси, които никой не бе платил, както и едни хеликоптери и едни корвети и Бог знае още какви дупки в бюджета оставени от тройната коалиция.Или понеже не гледате новини, а слушате другаря Станишев, няма как да знаете за това. Да прибавим и финансирането от наша страна на проектите финансирани от ЕС, като АМ "Тракия", АМ "Люлин", "Дунав мост 2" и други.От Царя си спомням, че строи чешми и беседки по селата за по 10 000 лв. Станишев, Доган и Царя (триглавата ламя) ще запомня с големите излишъци (по около 3-4 милиарда лева всяка година), изразходвани по незнайни начини, далаверата батко и братко, както и с Ваньо топлото.
      Няма начин да няма начин!

Коментар

Много се плюе по магистралите и обходните пътища построени от бати Бойко ,но днеска минавайки по Южната дъга на София се вижда коренна промяна . За последно бях минавал там през пролетта на 2011г .и се влачих на първа ,втора 40минути да стигна до бул. България а днеска за десетина минути бях го минал това разстояние.Станишката моя човек / нали съм стар комуняга / последните години от мандата си даваше на книга уж по 4 милиарда излишък а на лице не се видя нищо построено .Само един гьол за жаби в Белене.

Коментар

Аз за 40 мин. стигам от Ямбол до Пловдив, като ги няма семейството с мен и катаджиите по магистралата! А нормално за 1 час!А някой да каже нещо за подбалканската?

Коментар

nikolovvd написа:
            Вече няколко пъти чувам от хора работещи в чужбина, че това правителство е направило повече от всяко едно преди това. Аз си трая и събирам мнения, но като погледне човек какво става в София от времето на Борисов до сега, започвам да си мисля, че са прави.От напъните на всички правителства до сега влязохме в НАТО и ЕС, но стигнахме до последно място в класацията по богатство в Европа.От края на миналата година вече сме предпоследни, изпреварвайки Румъния.И понеже някой обичат цифри, ето стойностите на БВП от 2005 година насам.2005 - 41.95 милиарда лева2006 - 49.09 милиарда лева2007 - 56.5 милиарда лева2008 - 66.7 милиарда лева2009 - 66.2 милиарда лева2010 - 70.5 милиарда лева2011 -75.2 милиарда леваТа другаря СерГЕЙ Станишев да си гледа работата и да престане да ни говори лъжи и глупости.
            1. София е кметство. И (още) ни ядът кучета, между другото.2. Тия числа в някой форум ли ги видя? Що не пробваш статистическа институция? Имаше си сериозен спад, няма как.От строежите и аз съм доволен, само че държавата има много по-сериозни проблеми от пътя до морето. Здравеопазване, правосъдие и т.н. Ама понеже решаването им не е свързано с усвояването на едни пари, може да минем и без това. Те хората като видят ББ да реже лентичката пред бетона, пак ще си гласуват. Защото предните толкова свалиха очакванията, че няма накъде.
            Brava 1.6 16V 103hp

Коментар

Ако си решил да се заяждаш, не си попаднал на правилния човек. За разлика от повечето пишещи използвам данни от НСИ, Евростат, Българска стопанска камера и Института за пазарна икономика.Ако не те мързи, вземи извади данните от Буджета на РБ и виж по години колко пари са давани за здравеопазване например.Като седнеш да четеш и да вадиш информация от официални документи може и да се озориш. На мен не ми пречи да вложа малко повече труд вместо да преписвам, че и да сервирам сдъвкана информация на такива като теб.

Коментар

Понеже обичам все да съм контра аз имам следващото виждане по въпроса с заплатите . Митничарите и катаджиите без заплати да ги оставиш пак няма да напуснат работа . Лекарите си изкарват пари могат и без заплати . Кой личен лекар ти чука касов бон за трите лева като отидеш на преглед ?Ами десетките хиляди болнични листа дето ги написаха по Коледа и Нова година за да можем да не си прекъсваме почивните дни по празниците . За тая цел все нещо е капнало и за тях . В гумаджийницата ми направиха гумата срещу 8лв и няма касов бон .Днеска на платен паркинг в София оставих колата за час и половина вземаха ми 4 лв и ми пожелаха приятно пътуване Няма билет ,няма касов бон .Та накъдето се обърнеш джип до джип ,безработен до безработен и народа щъка ли щъка. Сега вече сериозно да поговорим . Гледайки хорицата от Сопот вече тук трагедията е голяма Действително тук трябва държавна намеса и то навреме . Но не както профсъюзите искат половината заплата да плаща завода а половината Министерството на труда . Защото има още много хора на тяхното дередже а за тях пари няма.Въобще е една :куче влачи рейс , грамофон свири и майка плаче

Коментар

nikolovvd, в НСИ няма такива числа за БВП. Най-близките са по текущи цени, което значи, че се вдига и от инфлацията. По константни цени от 2005-та още сме под нивото от 2008ма.Не ми се търси за здравеопазването, там също играе инфлацията, но честно казано не ме и интересува. Аз искам реформи, не да наливат още повече пари, заради което да ми вдигат данъците.
                  Brava 1.6 16V 103hp

Коментар

Какви реформи с 15-20 лв. здравна вноска, какво здравеопазване.Ако искаме нещо да стане, то здравните вноски трябва да станат поне 50 Евро, защото апаратурата е една и съща, както и цената разбира се, за болниците и в Швейцария и в България. Само дето д-р Жан Луи може да си позволи на две години да си обновява техниката, а д-р Иван Петров и след 25 години не може да си позволи нова апаратура и ако не е държавата никога няма да се докосне до нея.Много пари са нужни в здравеопазването, ама страшно много, за да можем поне долу горе да се работи нормално в болниците.Между другото във Великобритания здравеопазването не е кой знае колко по-различно от нашето с уговорката, че не става дума за частни клиники.

Коментар

Скузи
                      nikolovvd написа:
                      Българска стопанска камера

Коментар

тва да не ти е литературен фором

Коментар

Филмовата тема е малко по-надолу!Шегувам се

Коментар

nikolovvd написа:
                            Какви реформи с 15-20 лв. здравна вноска, какво здравеопазване.Ако искаме нещо да стане, то здравните вноски трябва да станат поне 50 Евро, защото апаратурата е една и съща, както и цената разбира се, за болниците и в Швейцария и в България. Само дето д-р Жан Луи може да си позволи на две години да си обновява техниката, а д-р Иван Петров и след 25 години не може да си позволи нова апаратура и ако не е държавата никога няма да се докосне до нея.Много пари са нужни в здравеопазването, ама страшно много, за да можем поне долу горе да се работи нормално в болниците.Между другото във Великобритания здравеопазването не е кой знае колко по-различно от нашето с уговорката, че не става дума за частни клиники.
                            Доколкото разбрах миналата година здравната каса върна в бюджета едни 80 милиона. Нямало за какво да ги изхарчат.

Коментар

nikolovvd написа:
                              Затова докторите в БГ карат поршета и мерцедеси последен модел, а нямат пари да си купят техника? Когато застраховката ми е 50 евро не трябва да ми искат стотинка за лечение, включително и лекарствата!
                              Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                              Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

nikolovvd написа:
                                Immortal написа:
                                Защо през последните 2-3 години заплатите не само че не са се повишавали, а падат.
                                Или понеже не гледате новини, а слушате другаря Станишев, няма как да знаете за това.
                                Тук леко не позна, ама карай.Относно магистралите - не че защитавам Станишев, ама по негово време се направиха също толкова магистрали, без да се бие тъпана.Относно качеството на магистралата, която направиха, а именно участъка Нова-Стара загора - явно скоро не си минавал по нея.Друса, та се не трае. С Капата много не се усеща (може би щото съм зад волана), но онзи ден пътувахме с един колега с неговото Пежо 607 (кола, голяма колкото Капата) - участъкът е целия на вълнички и с тая голяма кола се усеща. Не ми се мисли какво ще стане през лятото, като тръгне големия поток и като напече слънцето.До есента ще почнат да я ремонтират (надявам се, гаранционно).По-некачествено строителство от гербаджийското досега не съм виждал. Ама нали бързат да усвоят едни пари...че опашката за комисионни е голяма.

Коментар

Working...
                                X