Единствения радостен лъч който проблясва е че след изборите Ваньо Костов заедно с Надка Пиратка ще останат извън парламента и нещата ще потръгнат в правилната посока.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Общополитическа... и общоикономическа...
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Immortal написа:Защо през последните 2-3 години заплатите не само че не са се повишавали, а падат.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
Много се плюе по магистралите и обходните пътища построени от бати Бойко ,но днеска минавайки по Южната дъга на София се вижда коренна промяна . За последно бях минавал там през пролетта на 2011г .и се влачих на първа ,втора 40минути да стигна до бул. България а днеска за десетина минути бях го минал това разстояние.Станишката моя човек / нали съм стар комуняга / последните години от мандата си даваше на книга уж по 4 милиарда излишък а на лице не се видя нищо построено .Само един гьол за жаби в Белене.
Коментар
-
nikolovvd написа:Вече няколко пъти чувам от хора работещи в чужбина, че това правителство е направило повече от всяко едно преди това. Аз си трая и събирам мнения, но като погледне човек какво става в София от времето на Борисов до сега, започвам да си мисля, че са прави.От напъните на всички правителства до сега влязохме в НАТО и ЕС, но стигнахме до последно място в класацията по богатство в Европа.От края на миналата година вече сме предпоследни, изпреварвайки Румъния.И понеже някой обичат цифри, ето стойностите на БВП от 2005 година насам.2005 - 41.95 милиарда лева2006 - 49.09 милиарда лева2007 - 56.5 милиарда лева2008 - 66.7 милиарда лева2009 - 66.2 милиарда лева2010 - 70.5 милиарда лева2011 -75.2 милиарда леваТа другаря СерГЕЙ Станишев да си гледа работата и да престане да ни говори лъжи и глупости.Brava 1.6 16V 103hp
Коментар
-
Ако си решил да се заяждаш, не си попаднал на правилния човек. За разлика от повечето пишещи използвам данни от НСИ, Евростат, Българска стопанска камера и Института за пазарна икономика.Ако не те мързи, вземи извади данните от Буджета на РБ и виж по години колко пари са давани за здравеопазване например.Като седнеш да четеш и да вадиш информация от официални документи може и да се озориш. На мен не ми пречи да вложа малко повече труд вместо да преписвам, че и да сервирам сдъвкана информация на такива като теб.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
Понеже обичам все да съм контра аз имам следващото виждане по въпроса с заплатите . Митничарите и катаджиите без заплати да ги оставиш пак няма да напуснат работа . Лекарите си изкарват пари могат и без заплати . Кой личен лекар ти чука касов бон за трите лева като отидеш на преглед ?Ами десетките хиляди болнични листа дето ги написаха по Коледа и Нова година за да можем да не си прекъсваме почивните дни по празниците . За тая цел все нещо е капнало и за тях . В гумаджийницата ми направиха гумата срещу 8лв и няма касов бон .Днеска на платен паркинг в София оставих колата за час и половина вземаха ми 4 лв и ми пожелаха приятно пътуване Няма билет ,няма касов бон .Та накъдето се обърнеш джип до джип ,безработен до безработен и народа щъка ли щъка. Сега вече сериозно да поговорим . Гледайки хорицата от Сопот вече тук трагедията е голяма Действително тук трябва държавна намеса и то навреме . Но не както профсъюзите искат половината заплата да плаща завода а половината Министерството на труда . Защото има още много хора на тяхното дередже а за тях пари няма.Въобще е една :куче влачи рейс , грамофон свири и майка плаче
Коментар
-
nikolovvd, в НСИ няма такива числа за БВП. Най-близките са по текущи цени, което значи, че се вдига и от инфлацията. По константни цени от 2005-та още сме под нивото от 2008ма.Не ми се търси за здравеопазването, там също играе инфлацията, но честно казано не ме и интересува. Аз искам реформи, не да наливат още повече пари, заради което да ми вдигат данъците.Brava 1.6 16V 103hp
Коментар
-
Какви реформи с 15-20 лв. здравна вноска, какво здравеопазване.Ако искаме нещо да стане, то здравните вноски трябва да станат поне 50 Евро, защото апаратурата е една и съща, както и цената разбира се, за болниците и в Швейцария и в България. Само дето д-р Жан Луи може да си позволи на две години да си обновява техниката, а д-р Иван Петров и след 25 години не може да си позволи нова апаратура и ако не е държавата никога няма да се докосне до нея.Много пари са нужни в здравеопазването, ама страшно много, за да можем поне долу горе да се работи нормално в болниците.Между другото във Великобритания здравеопазването не е кой знае колко по-различно от нашето с уговорката, че не става дума за частни клиники.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
nikolovvd написа:Какви реформи с 15-20 лв. здравна вноска, какво здравеопазване.Ако искаме нещо да стане, то здравните вноски трябва да станат поне 50 Евро, защото апаратурата е една и съща, както и цената разбира се, за болниците и в Швейцария и в България. Само дето д-р Жан Луи може да си позволи на две години да си обновява техниката, а д-р Иван Петров и след 25 години не може да си позволи нова апаратура и ако не е държавата никога няма да се докосне до нея.Много пари са нужни в здравеопазването, ама страшно много, за да можем поне долу горе да се работи нормално в болниците.Между другото във Великобритания здравеопазването не е кой знае колко по-различно от нашето с уговорката, че не става дума за частни клиники.
Коментар
-
nikolovvd написа:Какви реформи с 15-20 лв. здравна вноска, какво здравеопазване.Ако искаме нещо да стане, то здравните вноски трябва да станат поне 50 Евро, защото апаратурата е една и съща, както и цената разбира се, за болниците и в Швейцария и в България. Само дето д-р Жан Луи може да си позволи на две години да си обновява техниката, а д-р Иван Петров и след 25 години не може да си позволи нова апаратура и ако не е държавата никога няма да се докосне до нея.Много пари са нужни в здравеопазването, ама страшно много, за да можем поне долу горе да се работи нормално в болниците.Между другото във Великобритания здравеопазването не е кой знае колко по-различно от нашето с уговорката, че не става дума за частни клиники.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
nikolovvd написа:Immortal написа:Защо през последните 2-3 години заплатите не само че не са се повишавали, а падат.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар