style34: На някои и 10 000 на месец няма да им стигнат. Човешката "алчност" не може никога да се удовлетвори. Да не забравяме, че най-големите мрънкачи са хора, които имат прилични доходи, но искат да се ширят по-напироко - да имат 50-инчов телевизор, айфон, айпад, нова кола, от която да не слизат.... Обикновено хората, които нямат, не мрънкат по форуми. Разбира се, има много бедни хора, но такива има във всички държави. Хора, които пушат, могат да си позволят да кибичат по кафетата, не са бедни. Даже на такива "бедни" съм им предлагала работа, не защото по принцип предлагам, а защото по някакъв начин съм ги съжалявала, обаче те не искат работа, те искат пари....
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Общополитическа... и общоикономическа...
Collapse
Заключена тема
X
X
-
ele написа:style34: На някои и 10 000 на месец няма да им стигнат. Човешката "алчност" не може никога да се удовлетвори. Да не забравяме, че най-големите мрънкачи са хора, които имат прилични доходи, но искат да се ширят по-напироко - да имат 50-инчов телевизор, айфон, айпад, нова кола, от която да не слизат.... Обикновено хората, които нямат, не мрънкат по форуми. Разбира се, има много бедни хора, но такива има във всички държави. Хора, които пушат, могат да си позволят да кибичат по кафетата, не са бедни. Даже на такива "бедни" съм им предлагала работа, не защото по принцип предлагам, а защото по някакъв начин съм ги съжалявала, обаче те не искат работа, те искат пари....The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
-
style34 написа:Е, не говорим за това. Човек винаги иска повече, но това е друга тема. Тук говорим за пенсионери. Така да го кажа - Достатъчни ли са 150-180-250 лева на месец за един човек да живее НОРМАЛНО? Да стои на едни 18 градуса зимата, да си купува що годе сносна храна, лекарства, защото като си възрастен е почти сигурно, че ще имаш нужда и т.н.? Дори и не говорим да ходиш по екскурзийки на ляво на дясно като пенсионерите от "белите" страни.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Ele, за теб нещата както винаги са черни или бели и както винаги гледаш само от твоята камбанария, признаваш само твоята истина и това е. Даже няма и смисъл да пиша, защото ти пак ще си знаеш САМО и единствено ТВОЯТА истина. Първо - ти защо си мислиш, че ако имаш 40 години трудов стаж ще взимаш в момента повече от 200 лева? Май не си запозната с нивото на пенсиите. kiro_of_the_day ти даде пример отгоре.Второ - говорим дали тези цели 150-200 лева са достатъчни да живееш? Трето - аз се осигурявам на пълната ми заплата.Да, да, да знам, че всички трябва да сме като теб, да мислим за бъдещето, да работим много, да се разпростираме според чергата си, да не си купуваме големи телевизори и т.н.Коцев,Ние ти отговорихме много добре. Ама айде конкретно - има умрели пенсионери поради на липса на пари. Колко са - нямам статистика. Ти имаш ли? Или чакаш да го чуеш по телевизията?The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
коцев написа:Така . Зададох въпрос на който моите критици не отговориха , а вдигнаха пушилка в друга посока . Пак ще го повторя с едър шрифт. КОЛКО СА ТИЯ ПЕНСИОНЕРИ КАТО ЧИСЛО КОИТО УМИРАТ ОТ ЛИПСА НА ПАРИ.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
ele написа:kiro_of_the_dayаз като акзах, че формулата на Костов виновна, ти каза, че Костов е ангелче, вода ненапита, най-голямата работа в тази държава....VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Като чета някой от мненията нагоре, ми става ясно защо заплатите са ни такива.Някой искат нормална заплата, но се хващат на каквато и да е. Карат го да работи 12 часа вместо 8, но не смее да се оплаче, защото ще остане без работа и т.н.Съседка се хвана на работа в шивашки цех за 200 лв., защото без работа не се живее и точно по горната схема ги тормозеха. А се оплачеш, че си на 8 часов работен ден, а си изхвърчал. Имало е случаи, които тя ми е разказвала. Идва съпруга, праща собственика на фирмата в нокаут и си прибира жената.Няколко предавания имаше преди 5-6 години за шивашки цехове по Хасково, Димитровград, Кърджали, Петрич и т.н., където жените работят на минимална работна заплата, а на практика взимат 60-70 лв. на месец. Естествено сигналите са подадени от уволнени работници, които вместо отпуск по майчинство са получавали прекратяване на трудовия договор. И ще ми разправя Станишев, че трябвало държавата да е социална, а те бяха оставили турсите и гръцки бизнесмени да безчинстват над хората. А колко случаи има по морето на хора наети на 4 часов работен ден, а работят по 10-12 часа. Ами ето ги парите за пенсии, а както се видя от проверката в TV+ ситемата с пари под масата си продължава. А търговците на зеленчуци, домашни потреби, дрехи и прочие дали получават фактури когато пазаруват на едро, за да заредят обектите си? Друг път! Една женица с 2 магазина за дрехи ми се оплаква, че от 10 години работи с някаква фирма и веднъж си отворила остата за фактура и са й посочили вратата. Да не говорим за търговците на зеленчуци, които купуват картофите на 19-20 стотинки и ни ги продават на 80-90 и казва, че въобще не му трябва фактура, за да влезе по ДДС. Бе аз ли ще ви говоря за далаверите в държавата. Всички ги знаем, но си траем. По-лесно е да се оплакваме!Няма начин да няма начин!
Коментар
-
ele написа:А за размера на социалната пенсия - ами толкова може държавата. Осигурявайте се на реални заплати, за да има пари за бедните пенсионери.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Тъй и тъй сме разтегнали масалите за пенсиите ,може ли някой да каже колко са пенсионираните полицай и военни от общия брой пенсионери ? И колко е най малката пенсия на такива пенсионери ? Дали не им е от 500лв нагоре ,при условие че голям брой работещи не пенсионери работят за по 200лв на месец? Какво ще кажете по тоя въпрос ? Май тогава тая част от пенсионерите живеят с доходи двойно по големи от работещите не пенсионери .Анадъмо ? А и повече от пенсионираните военни и полицай работят като охранители и ето че май си докарват на месец сума за която работещите не пенсионирани хорица биха само мечтали .
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар