Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Общополитическа... и общоикономическа...

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

kiro_of_the_day написа:
    nikolovvd написа:
    А какво лошо е казал Цветанов? Нима не е самата истина, че Президента няма кой знае какви правомощия?
    Ти сериозно ли?Та той почти в прав текст му заяви "Я трай там, не се обаждай!". И всичко заради неговия човек Марковска, която се опита да пробута. Това на друго място би означавало край на политическатга му кариера.Абе хора, Вие със задниците си ли мислите?Или се сварихте в постепенно подгряващия се казан от простотия и невежество?Абе тия с простотията си съсипаха и последното нещо дето беше останало от държавност в тая страна бре...
    Това е твое мнение не мое.Това е твоя гледна точка не моя.Трябва ли да споделям твоята гледна точка за да съм прав?Или трябва ли да се съгласявам със твоя начин на мислене.Нито ме кефи нито пък искам.И защо трябва ти да казваш как е правилно и къде какво щели да направят,все пак живееш във България,и не управлява ония мишок СерГей а бат Боко ще прави и ще говори каквото си иска. а не каквото каже Доганя.Бат Бойко е човека и ще хока тоз и ония щото така му е кеф на пича.

Коментар

На тези, които искат да се пуши в ресторантите, механите и т.н., имам следният въпрос.Как ще се почувствате, ако на масата ви има човек, който през 5 минути пърди, през 2 минути се оригва и всяка минута киха и при това не си постави ръката пред устата. Между всичко това от време на време посяга към чинията ви и си взема най-апетитното парченци?Чувството е същото като някой да си издишва пушека от гадните си цигари в лицето ви. Като добавим пушека и от околните, а всеки пуши различни цигари, а някой и ментета с ужасен аромат! Прибави и лютевината в очите след 1-2 часа в този лисичарник и се получава такова удоволствие, че на човек му идва да се обеси.В нормалните държави хората ходят на ресторант с предварителна резервация, с определен дрес код (все едно са на опера) и преди да влязат си изключват телефоните. Сумите, които оставят в ресторанта клонят към 1000 Евро, от които 10% са бакшиш, а на нас ни е скъпо. Ами скъпо е, защото ресторанта не е закусвалня, тропс къща или заведение за бързо хранене. Там ходят хора, които искат да си доставят удоволствие от храната, а не да се напушат, защото няма какво да си правят ръцете.
      Няма начин да няма начин!

Коментар

За всички които правят сметки на другите/не знам дали е пускано някъде/:-Пушиш ли?-Да-По колко кутии на ден?-3-Колко струва 1 кутия?-10$-И от колко години пушиш?-15 години-Значи ако 1 кутия струва 10$ а ти пушиш по 3 на ден харчиш по около 900$ на месец .За година се получават около 10.800$ нали така?-Така е..-Тоест за последните 15 години си похарчил над 162.000$ за цигари ?-Явно е така.....-А замислял ли си се че при правилно вложение на спестените пари сега можеше да си купиш FERRARI ?.....-A ти пушиш ли?-Не ....-......И къде ти е ШИ....ТО FERRARI ? ....
        LANCIA DELTA II 1.6ie 75HP 835C1.000
        LANCIA KAPPA 2.0 20V 838A1.000-ex
        LANCIA DEDRA 1.8 105hp 835A2.046-ex
        Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8 215hp
        Grande Punto 1.2 LPG

Коментар

Е това не е съвсем така. Някой, които не пушат си дават парите за някакъв друг порок, който може да наречем хоби.
          Няма начин да няма начин!

Коментар

Ами в моя случай мога да кажа че от 1983 година до сега винаги съм имал по две коли и съм имал пари и за почивка по морето и по Балкана.Така че все има нещо на лице от тия дето не пушат. по горе направих сметката ако двама в семейството изпушват по 250лв на месец то за годината това 2 800лв .Хайде 2000 да са . Е малко ли са 2 000лв ако си ги спестил от цигари ? Ако си ги дал за храна ,за концерти , за почивка то тогава пак еднакво ще имате и с пушача ,но вече разликата е огромна в това кой как ги е изразходил.
            Фиат Панда 1.2 2006година
            Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

ele написа:
              И сега ако ми обясните как масовият българин, дето е толкова беден, носи смартфон, има няколко телефона, плазма у дома, кара си колата всеки ден, нищо че цената на горивото е европейска, пълни хотелите по празниците, ходи на почивка в чужбина повече от преди 3-4 години и не излиза от заведенията.... много ми е любопитно как става това, защото и аз искам така, ама при мен не се получава.
              Да се намеся и аз като баща на три деца.Две дъщери на 12 и 13 години и един син на няма и две години.Както казва колегата смартфон и плазма нямаме все още.Колата гълта много от бюджета ни за месеца и затова се ползва само при нужда.Пропуснала си как масовия Българин заедно със съпругата си Българка пушат цигари по една кутия на ден = на две кутии ако не са контрабанда са 9 лева.Допълвам ,че не съм бизнесмен или шеф на фирма и доста често се налага да работя по 4-5 часа на температура -5 -10 зимния период и 30-40 летния период.
              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

nikolovvd написа:
                В нормалните държави хората ходят на ресторант с предварителна резервация, с определен дрес код (все едно са на опера) и преди да влязат си изключват телефоните. Сумите, които оставят в ресторанта клонят към 1000 Евро, от които 10% са бакшиш, а на нас ни е скъпо.
                Намали малко, че мармота не мое да насмогне да завива шоколада.Сериозно ли си вярваш?
                like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

nikolovvd написа:
                  На тези, които искат да се пуши в ресторантите, механите и т.н., имам следният въпрос.Как ще се почувствате, ако на масата ви има човек, който през 5 минути пърди, през 2 минути се оригва и всяка минута киха и при това не си постави ръката пред устата. Между всичко това от време на време посяга към чинията ви и си взема най-апетитното парченци?Чувството е същото като някой да си издишва пушека от гадните си цигари в лицето ви. Като добавим пушека и от околните, а всеки пуши различни цигари, а някой и ментета с ужасен аромат! Прибави и лютевината в очите след 1-2 часа в този лисичарник и се получава такова удоволствие, че на човек му идва да се обеси....
                  Отиваш в другата крайност. Искам да се върне предпоследния вариант на забраната, т.е. заведенията да си имат отделни помещения за пушачи и непушачи. В този случай дори непушачите ще имат избор да седнат където желаят. Докато пушачите ще имат само една възможност.
                  Stop giving directions, just say "Follow me."
                  Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
                  Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Който иска да пуши,да излиза по полянките и да си пуши,точка по въпроса.Били паднали оборотите,били намалели клиентите,кръчмите били фалирали,дрън дрън,в другите градове незнам как е ама в Русе всички заведения са препълнени от хора вътре по масите и навън винаги вече има хора да си пафкат.Аз съм бивш пушач,ама дори като пушех ми беше доста гадно докато ям някой да ми пуши в лицето,без да го интересува дали ми харесва или не,затова да не ми говорят за дискриминация,защото пушачите дискриминират всички останали.Допреди забраната ме беше страх да изляза на заведение с детето си и не само аз бях така,а сега ходим без никакви притеснения.А пък Б.Б. ако вземе,че върне закона в предишният му вид това ще бъде върха на простотийте които направи досега.
                    Fiat Marea 1.8 16v HLX
                    Hyundai Terracan 2.9 CRDI

Коментар

Това е най-разумното. Но и то не се спазваше: често непушачите, за да стигнат до малката кутийка, в която не се пуши, трябва да преминат през почти цялото заведение, което почти не се вижда от единия до другия край от цигарен дим. А трябва да е точно обратното.

Коментар

Lane Staley написа:
                        nikolovvd написа:
                        В нормалните държави хората ходят на ресторант с предварителна резервация, с определен дрес код (все едно са на опера) и преди да влязат си изключват телефоните. Сумите, които оставят в ресторанта клонят към 1000 Евро, от които 10% са бакшиш, а на нас ни е скъпо.
                        Намали малко, че мармота не мое да насмогне да завива шоколада.Сериозно ли си вярваш?
                        Е, то има И такива, ама....

Коментар

Има, то и за 10 пъти повече има, но това не прави написаното от него по-налко ... неумно.Франция нормална държава ли е? Предполагам да.Париж, най-скъпите ресторанти оценени от Мишлен:http://www.viamichelin.com/web/Resta...ights=&people= Има и по-скъпи, но в колко от тези виждаш сметка 1000 EUR за двама души ( с 10те % бакшиш ) ?P.S.Линка ми не излиза, но всеки може да направи филтъра.
                          like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Lane Staley написа:
                            Има и по-скъпи, но в колко от тези виждаш сметка 1000 EUR за двама души ( с 10те % бакшиш ) ?P.S.Линка ми не излиза, но всеки може да направи филтъра.
                            Като сложиш за 4 човека, като сложиш и средно хубаво вино... леко надхвърля даже хилядарката в среден ресторант с класическа кухня.Ако предпочетеш "креатив кюзин", за 4 човека сумата скача сериозно нагоре... а и като ти се отвори глътката, една бутилка вино колкава е... за 4 човека...

Коментар

Румен_Хинчев е против отмяната на пълната забрана за тютюнопушене , въпреки че е пушач.Това е крачка назад от европейските норми и наливане на вода в мелницата на всички собственици на заведения , които описвам с една дума - ,,кебапчии’’.Наслушах се на воплите им за инвестиции в аспирирационни и вентилационни системи , които аз работещи не съм ги виждал .
                              FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                              FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Аз пък съм за това всеки да има право на избор - дали да пуши или не в кръчмата.По горе един колега каза че непушачите щели да имат избор къде да седнат - това важи и за пушачите - могат да изберат да седнат при непушачите, ако те са мнозинство, и да излизат да си пушат.А ако цялта компания пафка - ми нека си пафкат.Аз съм пушач, но не страстен и не ми е проблем да не пуша в заведение - не пуша нито в офиса, нито с гости на ресторант, нито в случжебните коли, даже вече и в къщи - излизам на терасата. И пуша по 3-4 цигари на ден. Затова на мен лично не ми пука, но нека всеки да има право на избор - все пак пушачите са повечето работещи хора в БГ.
                                Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                                Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                                ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Working...
                                X