От темата за данъка ми стана ясно, че тия дето не събират пари за нищо и съответно нямат депозити, много ги е яд на ония другите. Толкова много, че не ги вълнува как, кога и кой въвежда тоя данък, с какви абсурдни обяснения и откровени лъжи за икономическия му ефект. Ако бяхме в Германия, щях да се съглася, че е справедлив, но тук всеки излишен данък е безумие, защото тепърва хората трябва да забогатяват. Излишен е, защото досега и без него се оправяхме, а и в бюджета има предостатъчно пари, които се управляват лошо - даваме 72 млн лева за нови Windows 8 лицензи, при положение че в НАП ти искат дискета...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Общополитическа... и общоикономическа...
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Както винаги обръщата внимание на дреболии, а не виждате същността.Заплакал ми steven за 72 мил. за Джам 8, а не вижда 500 милион за компютрите, на които ще се сложи!Съжалявате човека, че заплатата му 300 лв, а не виждата че дава по 4 лв. на ден за цигари.Само 8% почивали незнам си къде, а 88% са със собствени жилища. В коя държава по света е така?До кога ще плачете за дърветета, без да виждате гората? Направете няколко крачки назад, вдигнете поглед от собствената си паница и погледнете отстрани глобално на нещата!Няма начин да няма начин!
Коментар
-
nikolovvd написа:Както винаги обръщата внимание на дреболии, а не виждате същността.Заплакал ми steven за 72 мил. за Джам 8, а не вижда 500 милион за компютрите, на които ще се сложи!Съжалявате човека, че заплатата му 300 лв, а не виждата че дава по 4 лв. на ден за цигари.Само 8% почивали незнам си къде, а 88% са със собствени жилища. В коя държава по света е така?До кога ще плачете за дърветета, без да виждате гората? Направете няколко крачки назад, вдигнете поглед от собствената си паница и погледнете отстрани глобално на нещата!VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Не е имало скандал за поръчка на компютри, иначе сигурно и там е разсипия. nikolovvd, звучиш като ГЕРБ от телевизора, дето щели да накарат младите лентяи, със стотици хиляди левове в банката, да работят. По-възрастен си от мен, няма нужда да ти обяснявам защо 88% имат собствено жилище и каква цена заплатихме за това.Какво се опитваш да кажеш, че не сме бедни ли? Боже, толкова мизерно оцеляване води нацията, че не знам как да споря за това. Но ако едно животно е цял живот в клетка, то никога няма да знае какво е свободата.Brava 1.6 16V 103hp
Коментар
-
steven написа:Какво се опитваш да кажеш, че не сме бедни ли?Няма начин да няма начин!
Коментар
-
nikolovvd написа:steven написа:Какво се опитваш да кажеш, че не сме бедни ли?браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
Айде още малко капки масло да налея в огъня. Преди време ви писах че близо 50% от гаражите в градовете са ползват за други цели .Собствениците печелят добра сума от наемателите , но пищят че са бедни . Наемателите плащат голяма сума за наема и съответно пищят че разходите са им големи.Сума апартаменти са дадени под наем и това носи доходи на собствениците.Въобще е една куче влачи антерия.
Коментар
-
Коцев, тия митове не те знам къде ги четеш.За да те светна за бизнес-климата с наемите - ще ти дам пример:В Ямбол преди няколко години направиха бизнес -център - 8-етажна сграда с офиси, а под нея - т.нар. Мол Ямбол...От 8-те етажа офиси има заети само 2-3 офиса изобщо... а от 4-те етажа "мол" - подземния е празен (Пикадили се изнесе след 1 година работа), на първия има една банка, една сладкарница и 2 магазина, офис на Булсатком и будка за вестници и цигари... третия етаж е празен, има само 1 магазин за дрехи, китайски, на четвъртия има само един работещ ресторант и 1 залаза за електронни игри. Всичко останало е празно.Аз едно време си бях наел офис в апартамент точно срещу тази горната сграда. И трите стаи бяха заети от различни фирми. Откак се изнесох, една по една се освободиха и останалите... та хазяйката да ти кажа, добре "печели" от празни стаи...вече 2-ра година не може да си намери наематели, хем и наема сериозно е свалила, а и мястото е супер централно за 100-хиляден град.Та толкова от печеленето от наеми.Наемът на едно гаражче за квартален магазин не е повече от 200 лв на месец, и често наемателите се сменят, защото и толкова не могат да избият. А колко печели собственика - ясно е.
Коментар
-
Ами съдя по блока в който живея.От 21 гаража само 8 се ползват като гаражи ,като моите са два за двете коли .Всички останали са на дадени за складове, а колите на собствениците са наблъскани пред блока. Като гледам ходейки пеша из града почти навсякъде е плъзнала тая зараза.Та това виждам аз тук. На други места може да съвсем различно.За това бай ви Иван си има едно просто правило да вярва на това което е чул със собствените си уши ,на това което е видял със собствените си очи и на това което е пипнал със собствените си ръце. Всичко останало ,тоя казал ,оня рекъл ,в тоя вестник това пишело ,по оная телевизия онова казали за мен са вятър работа . :D
Коментар
-
Коцев, истината е само една и тя се вижда само от твоята камбанария, а Това, което Immortal казва е абсолютно вярно. Т.нар. МОЛ е жалка картинка в момента. От наеми се печели само в големите градове. Опитай се да гледаш малко по-далеч от носа си, с извинение. Опитай се да проумееш, че при теб нещата са сравнително добре и бъди щастлив от този факт. Макар, че пак ти казвам - по белият свят хората на твоите години започват да живеят и обикалят света, не ходят цяло лято да лежат на близката рекичка с нарязани два домата... Но както казах - разни хора, разни идеали. Опитай се, обаче, да проумееш някак си, че в България има много, ама много хора, честни, трудолюбиви и които не могат да си покрият елементарни нужди. И кво - като някой си дал гаража за 50 лева на месец му завиждаш, че е забогатял ли? Не си ли даваш сметка, че го дава именно, защото тези 50 лева са му важни? Даже не знам и 50 дали са, че аз преди кризата ползвах един в Ямбол, перфектен, широк, с канал и два броя врати за 30 лева. Баси крупните наемодатели, те заринати с пари бе, братче.... Държат си колите на улицата, за да вземат ... 30-40 лева.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар