Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Общополитическа... и общоикономическа...

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

8% е смешен брой хора. направо жалък. и напълно нормален за обедняла страна с некадърно управление.
    браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

коцев написа:
      Днеска по телевизията дават една статистика за европейските държави и ние по тая статистика се нареждаме на четвърто място .А тя е колко хора са били на почивка и колко пари са изхарчили . При нас българите 500,000 хиляди са били на почивка извън страната и са похарчили 400 милиона лева.За в страната да не говорим.И всичко това става при обедняла България и некадърно управление.
      Абе тая статистика ми напомня за оная дето средностатистически всички яли свинско със зеле...
      VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
      VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
      VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
      VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
      Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

kiro_of_the_day написа:
        коцев написа:
        Днеска по телевизията дават една статистика за европейските държави и ние по тая статистика се нареждаме на четвърто място .А тя е колко хора са били на почивка и колко пари са изхарчили . При нас българите 500,000 хиляди са били на почивка извън страната и са похарчили 400 милиона лева.За в страната да не говорим.И всичко това става при обедняла България и некадърно управление.
        Абе тая статистика ми напомня за оная дето средностатистически всички яли свинско със зеле...
        А на мен ми се струва, че просто туристическите компании перат едни пари.Като винаги празните ресторанти, които в края на месеца отчитат един огромен оборот.Нямам познат, който да е платил повече от 500-600 лв на човек за почивка в чужбина - най-често Турция, Гърция или Македония. Човек който да е ходил на почивка за 2400 ЕВРО на човек - просто такъв не познавам. При това - това е средно за глава от населението... Всъщност много от хората, които познавам, едва надхвърлят годишен доход толкова пари - 400 лв на месец. Айде да не вярваме на всякакви журналистически гъзоблизци на властта. Едва ли не Българинът се чуди какво да си прави огромните доходи и ходи ли ходи по Карибските острови и в Тайланд.Айде холан.Ти, Коцев, тая година колко пари похарчи за почивка? Примерно? Като човек, който получава пенсия и си има развит частен бизнес? Бих казал, че си по-скоро над-средното ниво за страната по доходи. Тогава би следвало да си похарчил повече от 2400 евро на човек за почивки в чужбина тая година.Помисли малко. Колко човека познаваш, от близки, познати, роднини, съседи... които да са ходили в Китай, Филипините, Япония или Карибските острови на почивка и са дали 4800 лева на човек за това?

Коментар

Дидко ,това значи, че не трябва да имаме вяра на това дето се пише по вестниците и казва по телевизиите.Но като казваме че не трябва да се вярва то значи за абсолютно всичко написано а не само да цитираме това което на нас ни харесва .Колкото до моята почивка аз си я карам много по добре тук отколкото да вися по аерогарите и да пътувам до незнам къде си .КомунизЪма ме е научил да пестя и да не харча пари на вятъра. Имай в предвид даване на пари за алкохол и цигари. А работата така съм сия организирал че през лятото работя сутрин от 7 до 9 часа после паля Стилото и в 10 часа съм на реката под хижа Хайдушка песен в Троянския Балкан. Излежавам се там до 17 часо паля пак Стилото и от 18 до 20 часа пак съм на работното си място. :D С една дума кой като си я нареди работата [URL=http://www.radikal.ru][/UR
          Фиат Панда 1.2 2006година
          Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Коцев, не знам защо въздишаш по комунизма, ти си го построил вече.

Коментар

Грешно ме разбираш по въпроса с дишането . Никой не може да отрече че при комунизма имаше и лоши неща и изкривявания на политиката, но имаше и хубави неща които трябваше да се запазят при демокрацията . Така че аз съм се опитал да взема хубавите неща от двата режима и смея да кажа че си живея напълно нормално . Живота от малък ме е научил да се справям сам с трудностите и да не разчитам на подаяния.Като ученици всички ходехме на бригади да работим по полето и долу горе ни учеха на труд . В казармата също за две години се научаваш че сам трябва да си оправиш леглото ,сам да си изпереш дрехите и ред пак добри навици. Сегашната младеж я научиха на пиене ,пушене ,разврат и нищо полезно.

Коментар

Аз пък точно това не искам. Всеки разбира щастието различно, но за мен смисълът в цялата тази лудница и напрегнато ежедневие е, поне 2-3 пъти годишно да мога отида я в Гърция, я в Испания, Италия и т.н. Някак си не ме кефи цялото лято да ходя до реката всеки ден и да ям хляб с парче сирене. Само че колко хора могат да си го позволят? Хората дори и не мислят за това. Мислят само колко пари им е тока, парното и от къде да вземат пари за всичкия този лукс. Да, за съжаление тези елементарни нужди при нас са лукс. В София специално има някаква средна класа. Виждам ги, познавам такива хора и си живеят супер. С доход средно около 5-6 хил. на семейство. Но пак са твърде малък процент.
                The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Въпрос на предпочитания. По комунистическо време два пъти с кола съм обиколил всички страни от соцлагера . През 1976 и през 1980г . Сега за нищо на света не бих тръгнал с кола да обикалям пак при тоя натоварен график от коли. Всяко нещо с времето си .Освен на реката си хода и когато си поискам и на басейна на Чифлика . Чудесно място за отмора , топла вода ,природа и голям кеф. :D

Коментар

За Чифлика - потвърждавам - чудесно място.
                    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Абе с много неща ще се съгласиш с мене ама като прилегне да седнем някъде на една маса и си побъбрим.

Коментар

Ееееее, почна да вербува за партизанска чета.

Коментар

Няма чета ,няма байряк. Истината е тука в кутията за СБКМ / социално битови и културни мероприятия / Вместо днеска да дадеш 5лв за цигари, то ги слагаш в кутията и накрая на месеца пей сърце , а след една година ще се удариш с пета в главата като видиш събраната сума . :D :D :D

Коментар

Много интересна нация сме!Не ядем асфалт, а се радваме като пътуваме по новите патища.Горивото скъпо, а си пълним резервоара и си бръмчим, ту до морето, ту до планината.Нямаме пари, бедни сме били, а ревем за петте лева годишно, които ще ни вземат на 1000 лв. влог който нямаме.И както сме бедни и се оплакваме, така 33.5 милиарда стоят в банките на влог и 500 милиона за почивки даваме. Обаче сме бедни!Парите не стигат за ток, вода и парно, едва си плащаме кредитите и ипотеките, но сме собственици на няколко жилища. Без цигари и кафе не можем и се чудим на другите как живеят с 200-300 лв.Как ли му казват на това състояние? Май на гол тумбак чифте пищови! Или нещо друго?
                            Няма начин да няма начин!

Коментар

И как стигна до тоя извод за цялата нация? По думите на един коцев, който явно си е подредил нещата? Качи се сутрин в градския транспорт и ще ти се стъжни.Освен това, тук има силно занижени представи за нормален живот. Както по-нагоре правилно отблеляза slonikon, според тази статистика едва 8% от населението е почивало в чужбина. Но не, 500 000 били, ебаси колко сме богати.Ако за живота си имаш само 1000 лева спестени за погребение, имаш огромно основание да ревеш за 5-те лева.
                              Brava 1.6 16V 103hp

Коментар

Всяко удоволствие се заплаща младежо. Като искам да си държа парите на уж сигурно място в банка то ще си плащам за СОТа. И нека се разбере че се плаща данък само върху начислената лихва а не върху цялата сума . Тъй че сумата ми е запазена ,пък парите от лихвите с тях и без тях.

Коментар

Working...
                                X